نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorرضائیان, احمدfa_IR
dc.contributor.authorاحسانی, علیfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T07:39:52Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T07:39:53Z
dc.date.available1399-08-23T07:39:52Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T07:39:53Z
dc.date.issued2015-06-01en_US
dc.date.issued1394-03-11fa_IR
dc.identifier.citationرضائیان, احمد, احسانی, علی. (1394). ترکیبات شیمیایی و خواص ضد باکتریایی اسانس حاصل از بخش‌های هوایی گلپر ایرانی. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل, 17(6), 26-32. doi: 10.22088/jbums.17.6.26fa_IR
dc.identifier.issn1561-4107
dc.identifier.issn2251-7170
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22088/jbums.17.6.26
dc.identifier.urihttp://jbums.org/article-1-5206-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/588359
dc.description.abstractسابقه و هدف: ظهور ایزوله­های مقاوم میکروبی در اثر مصرف داروها و نگهدارنده­های شیمیایی، و در نتیجه افزایش عدم اطمینان در مورد مصرف مواد غذایی حاوی نگهدارنده­های سنتزی، سبب افزایش محبوبیت استفاده از نگهدارنده­های طبیعی شده است. در این مطالعه، علاوه بر شناسایی ترکیبات شیمیایی شناسایی شده در اسانس گیاه گلپر ایرانی، اثر ضد­باکتریایی اسانس آن بر روی لیستریا مونوسیتوژنز و اشرشیاکلی که از مهم­ترین باکتری­های مخاطره­آمیز در بهداشت مواد غذایی می­باشند، بررسی گردید. مواد و روشها: در این مطالعه تجربی، پس از اسانس­گیری گلپر ایرانی توسط کلونجر، آنالیز کمی و کیفی ترکیبات تشکیل دهنده آن توسط GC-MS انجام گرفت. برای تعیینMIC  وMBC  از روش میکرودایلوشن استفاده گردید. آخرین چاهک فاقد کدورت، به عنوان MIC در نظر گرفته شد. با کشت­دادن از چاهک­های فاقد کدورت بر رویBHI  آگار، کمترین غلظت اسانس که سبب عدم رشد در آن گردید، به عنوان MBC در نظر گرفته شد. یافته‌ها: هگزیل بوتانوات (25/98%)، اکتیل-2 متیل بوتیرات (14/37%)، پنتیل سیکلوپروپان (12/77%) و اکتیل ایزوبوتیرات (17/82%)، اجزای اصلی اسانس بودندکه از گروه استرهای آلیفاتیک می باشد. مقادیر MIC برای اشرشیاکلی و لیستریامونوسیتوژنز به ترتیب 5 و 2/5 میلی­گرم بر میلی­لیتر بود. مقادیر MBC برای هر دو باکتری معادل باMIC  آن بود. نتیجه گیری: نتایج مطالعه نشان داد که استرهای آلیفاتیک عمده­ترین ترکیبات تشکیل­دهنده اسانس می باشند. همچنین اسانس گلپر ایرانی بر روی هر دو باکتری اثر ضد­باکتریایی داشته و با این شرح که لیستریا مونوسیتوژنز در مقایسه با اشرشیاکلی حساسیت بیشتری به اسانس دارد.fa_IR
dc.format.extent351
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی بابلfa_IR
dc.relation.ispartofمجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بابلfa_IR
dc.relation.ispartofJournal of Babol University Of Medical Sciencesen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22088/jbums.17.6.26
dc.subjectگلپر ایرانیfa_IR
dc.subjectحداقل غلظت مهارکنندگیfa_IR
dc.subjectاثر ضد‌باکتریاییfa_IR
dc.subjectبهداشت مواد غذاییfa_IR
dc.titleترکیبات شیمیایی و خواص ضد باکتریایی اسانس حاصل از بخش‌های هوایی گلپر ایرانیfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeتجربیfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه ارومیهfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه ارومیهfa_IR
dc.citation.volume17
dc.citation.issue6
dc.citation.spage26
dc.citation.epage32


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد