• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل
    • دوره 17, شماره 6
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل
    • دوره 17, شماره 6
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    ترکیبات شیمیایی و خواص ضد باکتریایی اسانس حاصل از بخش‌های هوایی گلپر ایرانی

    (ندگان)پدیدآور
    رضائیان, احمداحسانی, علی
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    351.2کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    تجربی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    سابقه و هدف: ظهور ایزوله­های مقاوم میکروبی در اثر مصرف داروها و نگهدارنده­های شیمیایی، و در نتیجه افزایش عدم اطمینان در مورد مصرف مواد غذایی حاوی نگهدارنده­های سنتزی، سبب افزایش محبوبیت استفاده از نگهدارنده­های طبیعی شده است. در این مطالعه، علاوه بر شناسایی ترکیبات شیمیایی شناسایی شده در اسانس گیاه گلپر ایرانی، اثر ضد­باکتریایی اسانس آن بر روی لیستریا مونوسیتوژنز و اشرشیاکلی که از مهم­ترین باکتری­های مخاطره­آمیز در بهداشت مواد غذایی می­باشند، بررسی گردید. مواد و روشها: در این مطالعه تجربی، پس از اسانس­گیری گلپر ایرانی توسط کلونجر، آنالیز کمی و کیفی ترکیبات تشکیل دهنده آن توسط GC-MS انجام گرفت. برای تعیینMIC  وMBC  از روش میکرودایلوشن استفاده گردید. آخرین چاهک فاقد کدورت، به عنوان MIC در نظر گرفته شد. با کشت­دادن از چاهک­های فاقد کدورت بر رویBHI  آگار، کمترین غلظت اسانس که سبب عدم رشد در آن گردید، به عنوان MBC در نظر گرفته شد. یافته‌ها: هگزیل بوتانوات (25/98%)، اکتیل-2 متیل بوتیرات (14/37%)، پنتیل سیکلوپروپان (12/77%) و اکتیل ایزوبوتیرات (17/82%)، اجزای اصلی اسانس بودندکه از گروه استرهای آلیفاتیک می باشد. مقادیر MIC برای اشرشیاکلی و لیستریامونوسیتوژنز به ترتیب 5 و 2/5 میلی­گرم بر میلی­لیتر بود. مقادیر MBC برای هر دو باکتری معادل باMIC  آن بود. نتیجه گیری: نتایج مطالعه نشان داد که استرهای آلیفاتیک عمده­ترین ترکیبات تشکیل­دهنده اسانس می باشند. همچنین اسانس گلپر ایرانی بر روی هر دو باکتری اثر ضد­باکتریایی داشته و با این شرح که لیستریا مونوسیتوژنز در مقایسه با اشرشیاکلی حساسیت بیشتری به اسانس دارد.
    کلید واژگان
    گلپر ایرانی
    حداقل غلظت مهارکنندگی
    اثر ضد‌باکتریایی
    بهداشت مواد غذایی

    شماره نشریه
    6
    تاریخ نشر
    2015-06-01
    1394-03-11
    ناشر
    دانشگاه علوم پزشکی بابل
    سازمان پدید آورنده
    دانشگاه ارومیه
    دانشگاه ارومیه

    شاپا
    1561-4107
    2251-7170
    URI
    https://dx.doi.org/10.22088/jbums.17.6.26
    http://jbums.org/article-1-5206-fa.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/588359

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب