نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorقربانی رنجبری, علیfa_IR
dc.contributor.authorبهادری, روزیتاfa_IR
dc.contributor.authorمریدی, رخسارهfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T07:39:52Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T07:39:52Z
dc.date.available1399-08-23T07:39:52Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T07:39:52Z
dc.date.issued2015-06-01en_US
dc.date.issued1394-03-11fa_IR
dc.identifier.citationقربانی رنجبری, علی, بهادری, روزیتا, مریدی, رخساره. (1394). تاثیر مصرف شیر حاوی لاکتوباسییلوس اسیدو فیلوس بر آسیب شناسی بافتی و شاخص های سرمی آسیب بافت کبد در رت های دیابتی شده با استرپتوزوتوسین. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل, 17(6), 19-25. doi: 10.22088/jbums.17.6.19fa_IR
dc.identifier.issn1561-4107
dc.identifier.issn2251-7170
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22088/jbums.17.6.19
dc.identifier.urihttp://jbums.org/article-1-4969-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/588358
dc.description.abstractسابقه و هدف: بیماری دیابت به عنوان یکی از عوامل اصلی شیوع اختلالات کبدی شناخته شده است.  لذا هدف از مطالعه حاضر ارزیابی آسیب کبد در دیابت ملیتوس و بررسی اثرات محافظتی شیرحاوی لاکتوباسییلوس اسیدو فیلوس در موش های صحرایی دیابتی شده توسط استرپتوزوتوسین می باشد. مواد و روشها: در این مطالعه تجربی، 60 سر موش صحرایی نر به طور تصادفی به 6 گروه 10 عددی گروه شاهد سالم، گروه دیابتی، گروه های سالم تیمار شده به ترتیب با 10 و 20 درصد شیر حاوی لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس، گروه های دیابتی تیمار شده به ترتیب با 10 و 20 درصد شیر حاوی لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس تقسیم شدند. پس از گذشت 60 روز از آزمایش نمونه خون ناشتا مستقیم از قلب رت ها جهت آزمایش سطوح سرمی آلانین آمینوترانسفراز(ALT)، آسپارتات آمینوترانسفراز(AST)، آلکالین فسفاتاز(ALP)، آلبومین و بیلی روبین تام اخذ گردید. برای آسیب شناسی بافت کبد نیز برش هایی با رنگ آمیزی هماتوکسیلین- ائوزین، طبق روش های معمول تهیه مقاطع هیستوپاتولوژی تهیه گردید. یافته‌ها: موش های صحرایی دیابتی افزایش معنی دار شاخص های سرمی آسیب بافت کبد را در مقایسه با گروه شاهد نشان دادند (p≤0/05). در حالی که در گروه دیابتی تیمار شده با شیرحاوی لاکتوباسییلوس اسیدو فیلوس، این شاخص ها در مقایسه با گروه دیابتی به طور معنی داری کاهش نشان داد (p≤0/05). کمترین میزان ALT، AST و ALP در گروه دیابتی تیمار شده با20 درصد شیر حاوی لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس به ترتیب برابر با 6.5±78 , 205±3.4 و 168±1.9 مشخص گردید. یافته های آسیب شناسی کبد در توافق با نتایج بیوشیمیایی سرم نشانگر بهبود ساختار بافت آسیب دیده کبد در موش های دیابتی بود. نتیجه گیری: نتایج این مطالعه نشان داد شیرحاوی لاکتوباسییلوس اسیدوفیلوس دارای اثرات محافظتی از بافت کبد در دیابت القاء شده با استرپتوزوتوسین می باشدfa_IR
dc.format.extent379
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی بابلfa_IR
dc.relation.ispartofمجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بابلfa_IR
dc.relation.ispartofJournal of Babol University Of Medical Sciencesen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22088/jbums.17.6.19
dc.subjectدیابتfa_IR
dc.subjectکبدfa_IR
dc.subjectلاکتوباسییلوس اسیدو فیلوسfa_IR
dc.subjectآنزیم های کبدیfa_IR
dc.subjectاسترپتوزوتوسینfa_IR
dc.subjectبیوشیمیfa_IR
dc.titleتاثیر مصرف شیر حاوی لاکتوباسییلوس اسیدو فیلوس بر آسیب شناسی بافتی و شاخص های سرمی آسیب بافت کبد در رت های دیابتی شده با استرپتوزوتوسینfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeتحقیقیfa_IR
dc.citation.volume17
dc.citation.issue6
dc.citation.spage19
dc.citation.epage25


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد