نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorرف رف, مریمfa_IR
dc.contributor.authorنبوی, صفوراfa_IR
dc.contributor.authorصومی, محمد حسینfa_IR
dc.contributor.authorهمایونی راد, عزیزfa_IR
dc.contributor.authorاصغری جعفرآبادی راد, محمدfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T07:39:49Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T07:39:49Z
dc.date.available1399-08-23T07:39:49Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T07:39:49Z
dc.date.issued2014-09-01en_US
dc.date.issued1393-06-10fa_IR
dc.identifier.citationرف رف, مریم, نبوی, صفورا, صومی, محمد حسین, همایونی راد, عزیز, اصغری جعفرآبادی راد, محمد. (1393). اثر مصرف ماست پروبیوتیک و ماست معمولی بر شاخص‌های تن سنجی در افراد مبتلا به کبد چرب غیر الکلی. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل, 16(9), 55-62. doi: 10.18869/acadpub.jbums.16.9.55fa_IR
dc.identifier.issn1561-4107
dc.identifier.issn2251-7170
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.18869/acadpub.jbums.16.9.55
dc.identifier.urihttp://jbums.org/article-1-4990-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/588353
dc.description.abstract سابقه و هدف: پروبیوتیک­ها از طریق بهبود ویژگی­های میکروفلور روده اثرات مفیدی در میزبان بر جای می­گذارند. نقش میکروفلور روده در اختلالات مربوط به چاقی از قبیل بیماری کبد چرب غیر الکلی (Non-Alcoholic Fatty Liver Disease, NAFLD) تا حد زیادی شناخته شده است. شواهدی مبنی بر اثرات مفید فرآورده­های پروبیوتیکی در NAFLD وجود دارد. هدف از این مطالعه بررسی تاثیر مصرف ماست پروبیوتیک در مقایسه با ماست معمولی بر شاخص­های تن­سنجی در بیماران مبتلا به NAFLD می باشد. مواد و روشها: این مطالعه کارآزمایی بالینی تصادفی دو سوکور کنترل­دار بر روی تعداد 72 بیمار مبتلا به NAFLD با شاخص توده بدنی(Body M ass Index, BMI) بالاتر از 25 انجام شد. افراد به روش تخصیص تصادفی به یکی از دو گروه مداخله یا کنترل (36=n نفر در هر گروه) وارد شدند و به مدت 8 هفته روزانه به ترتیب 300 گرم ماست پروبیوتیک و 300 گرم ماست معمولی مصرف کردند. دریافت­های غذایی، وزن، قد و دور کمر در ابتدا و انتهای مطالعه اندازه­گیری شد و BMI محاسبه و مورد مقایسه قرار گرفت. (8N201210313664: IRCT) یافته ها: در گروه دریافت کننده ماست پروبیوتیک کاهش معنی­داری در وزن (2/13±32/84 در مقابل 33/13±58/82 کیلوگرم) و BMI (61/3±1/30 در مقابل 7/3±48/29 کیلوگرم بر متر مربع) مشاهده شد (001/0>P برای هر دو). درصد تغییرات در وزن و BMI در مقایسه با گروه کنترل به میزان 07/1% بود (به ترتیب 005/0> Pو 004/0>P). محیط دور کمر درون هر دو گروه بعد از مداخله تفاوت معنی­داری نشان داد (45/8±4/97 در مقابل 36/8±71/95 سانتی­متر در گروه دریافت کننده ماست پروبیوتیک و 58/10±38/98 در مقابل 56/10±04/97 سانتی­متر در گروه دریافت کننده ماست معمولی 002/0>P برای هر دو) اما این تغییرات بین دو گروه معنی­داری نبود. نتیجه گیری: یافته­ها نشان داد که مصرف ماست پروبیوتیک منجر به کاهش وزن و BMI در بیماران مبتلا به NAFLD می­گردد و احتمالا در مدیریت وزن در این بیماران مفید باشد.fa_IR
dc.format.extent579
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی بابلfa_IR
dc.relation.ispartofمجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بابلfa_IR
dc.relation.ispartofJournal of Babol University Of Medical Sciencesen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.18869/acadpub.jbums.16.9.55
dc.subjectماستfa_IR
dc.subjectپروبیوتیکfa_IR
dc.subjectنمایه توده بدنfa_IR
dc.subjectدور کمرfa_IR
dc.subjectکبد چرب غیرالکلیfa_IR
dc.subjectبافت شناسیfa_IR
dc.titleاثر مصرف ماست پروبیوتیک و ماست معمولی بر شاخص‌های تن سنجی در افراد مبتلا به کبد چرب غیر الکلیfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeتحقیقیfa_IR
dc.contributor.departmentگروه تغذیه در جامعه، دانشکده تغذیه، دانشگاه علوم پزشکی تبریزfa_IR
dc.contributor.departmentمرکز تحقیقات علوم تغذیه، دانشکده تغذیه، دانشگاه علوم پزشکی تبریزfa_IR
dc.contributor.departmentگروه بیماری‌های داخلی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تبریزfa_IR
dc.contributor.departmentگروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده تغذیه، دانشگاه علوم پزشکی تبریز،fa_IR
dc.contributor.departmentگروه آمار و اپیدمیولوژ‍ی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تبریزfa_IR
dc.citation.volume16
dc.citation.issue9
dc.citation.spage55
dc.citation.epage62


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد