• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل
    • دوره 16, شماره 9
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل
    • دوره 16, شماره 9
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    اثر مصرف ماست پروبیوتیک و ماست معمولی بر شاخص‌های تن سنجی در افراد مبتلا به کبد چرب غیر الکلی

    (ندگان)پدیدآور
    رف رف, مریمنبوی, صفوراصومی, محمد حسینهمایونی راد, عزیزاصغری جعفرآبادی راد, محمد
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    579.7کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    تحقیقی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
     سابقه و هدف: پروبیوتیک­ها از طریق بهبود ویژگی­های میکروفلور روده اثرات مفیدی در میزبان بر جای می­گذارند. نقش میکروفلور روده در اختلالات مربوط به چاقی از قبیل بیماری کبد چرب غیر الکلی (Non-Alcoholic Fatty Liver Disease, NAFLD) تا حد زیادی شناخته شده است. شواهدی مبنی بر اثرات مفید فرآورده­های پروبیوتیکی در NAFLD وجود دارد. هدف از این مطالعه بررسی تاثیر مصرف ماست پروبیوتیک در مقایسه با ماست معمولی بر شاخص­های تن­سنجی در بیماران مبتلا به NAFLD می باشد. مواد و روشها: این مطالعه کارآزمایی بالینی تصادفی دو سوکور کنترل­دار بر روی تعداد 72 بیمار مبتلا به NAFLD با شاخص توده بدنی(Body M ass Index, BMI) بالاتر از 25 انجام شد. افراد به روش تخصیص تصادفی به یکی از دو گروه مداخله یا کنترل (36=n نفر در هر گروه) وارد شدند و به مدت 8 هفته روزانه به ترتیب 300 گرم ماست پروبیوتیک و 300 گرم ماست معمولی مصرف کردند. دریافت­های غذایی، وزن، قد و دور کمر در ابتدا و انتهای مطالعه اندازه­گیری شد و BMI محاسبه و مورد مقایسه قرار گرفت. (8N201210313664: IRCT) یافته ها: در گروه دریافت کننده ماست پروبیوتیک کاهش معنی­داری در وزن (2/13±32/84 در مقابل 33/13±58/82 کیلوگرم) و BMI (61/3±1/30 در مقابل 7/3±48/29 کیلوگرم بر متر مربع) مشاهده شد (001/0>P برای هر دو). درصد تغییرات در وزن و BMI در مقایسه با گروه کنترل به میزان 07/1% بود (به ترتیب 005/0> Pو 004/0>P). محیط دور کمر درون هر دو گروه بعد از مداخله تفاوت معنی­داری نشان داد (45/8±4/97 در مقابل 36/8±71/95 سانتی­متر در گروه دریافت کننده ماست پروبیوتیک و 58/10±38/98 در مقابل 56/10±04/97 سانتی­متر در گروه دریافت کننده ماست معمولی 002/0>P برای هر دو) اما این تغییرات بین دو گروه معنی­داری نبود. نتیجه گیری: یافته­ها نشان داد که مصرف ماست پروبیوتیک منجر به کاهش وزن و BMI در بیماران مبتلا به NAFLD می­گردد و احتمالا در مدیریت وزن در این بیماران مفید باشد.
    کلید واژگان
    ماست
    پروبیوتیک
    نمایه توده بدن
    دور کمر
    کبد چرب غیرالکلی
    بافت شناسی

    شماره نشریه
    9
    تاریخ نشر
    2014-09-01
    1393-06-10
    ناشر
    دانشگاه علوم پزشکی بابل
    سازمان پدید آورنده
    گروه تغذیه در جامعه، دانشکده تغذیه، دانشگاه علوم پزشکی تبریز
    مرکز تحقیقات علوم تغذیه، دانشکده تغذیه، دانشگاه علوم پزشکی تبریز
    گروه بیماری‌های داخلی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز
    گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده تغذیه، دانشگاه علوم پزشکی تبریز،
    گروه آمار و اپیدمیولوژ‍ی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تبریز

    شاپا
    1561-4107
    2251-7170
    URI
    https://dx.doi.org/10.18869/acadpub.jbums.16.9.55
    http://jbums.org/article-1-4990-fa.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/588353

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب