اثر مصرف ماست پروبیوتیک و ماست معمولی بر شاخصهای تن سنجی در افراد مبتلا به کبد چرب غیر الکلی
(ندگان)پدیدآور
رف رف, مریمنبوی, صفوراصومی, محمد حسینهمایونی راد, عزیزاصغری جعفرآبادی راد, محمدنوع مدرک
Textتحقیقی
زبان مدرک
فارسیچکیده
سابقه
و هدف: پروبیوتیکها از طریق بهبود ویژگیهای میکروفلور روده اثرات مفیدی در
میزبان بر جای میگذارند. نقش میکروفلور روده در اختلالات مربوط به چاقی از قبیل بیماری
کبد چرب غیر الکلی (Non-Alcoholic Fatty Liver Disease, NAFLD) تا حد
زیادی شناخته شده است. شواهدی مبنی بر اثرات مفید فرآوردههای پروبیوتیکی در NAFLD وجود دارد. هدف از این مطالعه بررسی تاثیر مصرف ماست پروبیوتیک در مقایسه با
ماست معمولی بر شاخصهای تنسنجی در بیماران مبتلا به NAFLD می باشد. مواد
و روشها: این مطالعه کارآزمایی بالینی تصادفی دو سوکور کنترلدار بر روی تعداد
72 بیمار مبتلا به NAFLD با شاخص توده بدنی(Body
M ass Index, BMI) بالاتر از 25 انجام شد. افراد به روش تخصیص تصادفی به یکی
از
دو گروه مداخله یا کنترل (36=n نفر در هر گروه) وارد شدند و به مدت 8 هفته روزانه به ترتیب 300 گرم ماست پروبیوتیک
و 300 گرم ماست معمولی مصرف کردند. دریافتهای غذایی، وزن، قد و دور کمر در ابتدا و
انتهای مطالعه اندازهگیری شد و BMI محاسبه و مورد مقایسه قرار
گرفت. (8N201210313664: IRCT) یافته ها: در گروه دریافت کننده ماست
پروبیوتیک کاهش معنیداری در وزن (2/13±32/84 در مقابل 33/13±58/82 کیلوگرم) و BMI (61/3±1/30 در مقابل 7/3±48/29 کیلوگرم بر متر مربع) مشاهده شد (001/0>P برای هر دو). درصد تغییرات در وزن و BMI در مقایسه با گروه کنترل به میزان 07/1% بود (به ترتیب 005/0> Pو 004/0>P). محیط
دور کمر درون هر دو گروه بعد از مداخله تفاوت معنیداری نشان داد (45/8±4/97
در مقابل 36/8±71/95 سانتیمتر در گروه دریافت
کننده ماست پروبیوتیک و 58/10±38/98 در مقابل 56/10±04/97 سانتیمتر در گروه دریافت کننده ماست معمولی
002/0>P برای هر دو) اما این تغییرات بین دو گروه معنیداری
نبود. نتیجه گیری: یافتهها نشان داد که مصرف ماست پروبیوتیک
منجر به کاهش وزن و BMI
در بیماران مبتلا به NAFLD میگردد و احتمالا در مدیریت وزن در این بیماران مفید باشد.
کلید واژگان
ماستپروبیوتیک
نمایه توده بدن
دور کمر
کبد چرب غیرالکلی
بافت شناسی
شماره نشریه
9تاریخ نشر
2014-09-011393-06-10
ناشر
دانشگاه علوم پزشکی بابلسازمان پدید آورنده
گروه تغذیه در جامعه، دانشکده تغذیه، دانشگاه علوم پزشکی تبریزمرکز تحقیقات علوم تغذیه، دانشکده تغذیه، دانشگاه علوم پزشکی تبریز
گروه بیماریهای داخلی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز
گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده تغذیه، دانشگاه علوم پزشکی تبریز،
گروه آمار و اپیدمیولوژی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تبریز
شاپا
1561-41072251-7170




