| dc.contributor.author | برجیان بروجنی, سیف اله | fa_IR |
| dc.contributor.author | کاوه بابا حیدری, الهام | fa_IR |
| dc.contributor.author | مرتضایی, سیف اله | fa_IR |
| dc.contributor.author | کریمیان, مسلم | fa_IR |
| dc.contributor.author | شیرزاد, مهسا | fa_IR |
| dc.contributor.author | ولیدی, مجید | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-08-23T07:38:38Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-11-13T07:38:38Z | |
| dc.date.available | 1399-08-23T07:38:38Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-11-13T07:38:38Z | |
| dc.date.issued | 2016-04-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1395-01-13 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | برجیان بروجنی, سیف اله, کاوه بابا حیدری, الهام, مرتضایی, سیف اله, کریمیان, مسلم, شیرزاد, مهسا, ولیدی, مجید. (1395). بررسی اثرات ضد باکتریایی عصاره هیدروالکلی آلوئه ورا(Aloe vera) و شیرین بیان (Glycyrrhiza glabra) بر روی باکتری های عامل پوسیدگی دندان در شرایط آزمایشگاهی. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل, 18(4), 14-20. doi: 10.22088/jbums.18.4.14 | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 1561-4107 | |
| dc.identifier.issn | 2251-7170 | |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22088/jbums.18.4.14 | |
| dc.identifier.uri | http://jbums.org/article-1-5502-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/588235 | |
| dc.description.abstract | سابقه و هدف: درمان دارویی پوسیدگی دندان احتمال واکنشهای آلرژیک را تسهیل و مقاومت میکروبها به آنتیبیوتیکها را افزایش می دهد. این مطالعه به منظور بررسی اثرات ضدمیکروبی و تعیین ترکیبات فنلی موجود در عصاره هیدروالکلی آلوئهورا و شیرین بیان بر روی چهار باکتری عامل پوسیدگی دندان در شرایط آزمایشگاهی انجام شد.
مواد و روشها: دراین مطالعه تجربی، عصاره هیدروالکلی برگ آلوئه ورا و ریشه شیرین بیان به روش پرکولاسیون تهیه و پس ازتهیه سویه های استاندارد استرپتوکوکوس موتانس، استرپتوکوکوس سالیواریوس، استرپتوکوکوس سانگوئیس، اکتینومایسس ویسکوزوس و اثر ضد باکتریایی عصاره ها به روش میکروبراث دایلوشن تعیین گردید. همچنین غلظت ترکیبات فنلی، فلاونوئیدی و فلاونولی موجود در عصاره این دو گیاه به روشODمتری تعیین گردید.
یافته ها: غلظت فنل تام، فلاونول و فلاونوئیدها عصاره آلوئه ورا بترتیب 37،3 و10 میلیگرم/گرم و در عصاره شیرین بیان بترتیب 36، 78 و 14 میلیگرم/گرم بود. میزان MIC وMBC عصاره شیرین بیان برای استرپتوکوکوس موتانس به ترتیب 0/5 و1، استرپتوکوکوس سالیواریوس به ترتیب 0/25 و 0/5، استرپتوکوکوس سانگوئیس به ترتیب 0/125 و 0/5 و اکتینومایس ویسکوزوس به ترتیب 0/25 و 0/5 میلیگرم/میلی لیتر محاسبه شد. میزان MIC وMBC عصاره آلوئه ورا استرپتوکوکوس موتانس بترتیب 4 و16، استرپتوکوکوس سالیواریوس بترتیب 0/5 و 2، استرپتوکوکوس سانگوئیس بترتیب 1 و4و اکتینومایسس ویسکوزوس به ترتیب1و2 میلیگرم/میلی لیتر محاسبه گردید. MIC وMBCعصاره آلوئه ورا (4و16میلیگرم/میلی لیتر) به طور معنی داری بیشتر از عصاره شیرین بیان (0/5و1میلیگرم/میلی لیتر) بود (0/05 p<).
نتیجه گیری: نتایج مطالعه نشان داد که عصاره شیرین بیان با دارا بودن ترکیبات فنلی بیشتر نسبت به عصاره آلوئه ورا اثر ضد میکروبی روی باکتریهای مورد مطالعه داشته و مقاومت استرپتوکوکوس موتانس در مقابل عصاره های این دو گیاه بیش از 3 باکتری دیگر بوده است. | fa_IR |
| dc.format.extent | 509 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه علوم پزشکی بابل | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Journal of Babol University Of Medical Sciences | en_US |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22088/jbums.18.4.14 | |
| dc.subject | پوسیدگی دندان | fa_IR |
| dc.subject | شیرین بیان | fa_IR |
| dc.subject | آلوئه ورا | fa_IR |
| dc.subject | استرپتوکوکوس موتانس | fa_IR |
| dc.subject | استرپتوکوکوس سالیواریوس | fa_IR |
| dc.subject | استرپتوکوکوس سانگوئیس | fa_IR |
| dc.subject | میکروبیولوژی | fa_IR |
| dc.title | بررسی اثرات ضد باکتریایی عصاره هیدروالکلی آلوئه ورا(Aloe vera) و شیرین بیان (Glycyrrhiza glabra) بر روی باکتری های عامل پوسیدگی دندان در شرایط آزمایشگاهی | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | تجربی | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه میکروب شناسی و ایمنی شناسی دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه میکروب شناسی و ایمنی شناسی دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد | fa_IR |
| dc.contributor.department | مرکز تحقیقات گیاهان داروئی، دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد | fa_IR |
| dc.contributor.department | مرکز تحقیقات گیاهان داروئی، دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشکده دندانپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان | fa_IR |
| dc.contributor.department | مرکز تحقیقات گیاهان داروئی، دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد | fa_IR |
| dc.citation.volume | 18 | |
| dc.citation.issue | 4 | |
| dc.citation.spage | 14 | |
| dc.citation.epage | 20 | |