• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل
    • دوره 18, شماره 4
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل
    • دوره 18, شماره 4
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    بررسی اثرات ضد باکتریایی عصاره هیدروالکلی آلوئه ورا(Aloe vera) و شیرین بیان (Glycyrrhiza glabra) بر روی باکتری های عامل پوسیدگی دندان در شرایط آزمایشگاهی

    (ندگان)پدیدآور
    برجیان بروجنی, سیف الهکاوه بابا حیدری, الهاممرتضایی, سیف الهکریمیان, مسلمشیرزاد, مهساولیدی, مجید
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    509.2کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    تجربی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    سابقه و هدف: درمان دارویی پوسیدگی دندان احتمال واکنش­های آلرژیک را تسهیل و مقاومت میکروبها به آنتی­بیوتیکها را افزایش می دهد. این مطالعه به منظور بررسی اثرات ضدمیکروبی و تعیین ترکیبات فنلی موجود در عصاره هیدروالکلی آلوئه­ورا و شیرین بیان بر روی چهار باکتری عامل پوسیدگی دندان در شرایط آزمایشگاهی انجام شد. مواد و روش­ها: دراین مطالعه تجربی، عصاره هیدروالکلی برگ آلوئه ورا و ریشه شیرین بیان به روش پرکولاسیون تهیه و پس ازتهیه سویه های استاندارد استرپتوکوکوس موتانس، استرپتوکوکوس سالیواریوس، استرپتوکوکوس سانگوئیس، اکتینومایسس ویسکوزوس و اثر ضد باکتریایی عصاره ها به روش میکروبراث دایلوشن تعیین گردید. همچنین غلظت ترکیبات فنلی، فلاونوئیدی و فلاونولی موجود در عصاره این دو گیاه به روشODمتری تعیین گردید. یافته ها: غلظت فنل تام، فلاونول و فلاونوئیدها عصاره آلوئه ورا بترتیب 37،3 و10 میلیگرم/گرم و در عصاره شیرین بیان بترتیب 36، 78 و 14 میلیگرم/گرم بود. میزان MIC وMBC  عصاره شیرین بیان برای استرپتوکوکوس موتانس به ترتیب 0/5 و1، استرپتوکوکوس سالیواریوس به ترتیب 0/25 و 0/5، استرپتوکوکوس سانگوئیس به ترتیب 0/125 و 0/5 و اکتینومایس ویسکوزوس به ترتیب 0/25 و 0/5 میلیگرم/میلی لیتر محاسبه شد. میزان MIC وMBC عصاره آلوئه ورا استرپتوکوکوس موتانس بترتیب 4 و16، استرپتوکوکوس سالیواریوس بترتیب 0/5 و 2، استرپتوکوکوس سانگوئیس بترتیب 1 و4و اکتینومایسس ویسکوزوس  به ترتیب1و2 میلیگرم/میلی لیتر محاسبه گردید. MIC وMBCعصاره آلوئه ورا (4و16میلیگرم/میلی لیتر) به طور معنی داری بیشتر از عصاره شیرین بیان (0/5و1میلیگرم/میلی لیتر) بود (0/05 p
    کلید واژگان
    پوسیدگی دندان
    شیرین بیان
    آلوئه ورا
    استرپتوکوکوس موتانس
    استرپتوکوکوس سالیواریوس
    استرپتوکوکوس سانگوئیس
    میکروبیولوژی

    شماره نشریه
    4
    تاریخ نشر
    2016-04-01
    1395-01-13
    ناشر
    دانشگاه علوم پزشکی بابل
    سازمان پدید آورنده
    گروه میکروب شناسی و ایمنی شناسی دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد
    گروه میکروب شناسی و ایمنی شناسی دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد
    مرکز تحقیقات گیاهان داروئی، دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد
    مرکز تحقیقات گیاهان داروئی، دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد
    دانشکده دندانپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان
    مرکز تحقیقات گیاهان داروئی، دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد

    شاپا
    1561-4107
    2251-7170
    URI
    https://dx.doi.org/10.22088/jbums.18.4.14
    http://jbums.org/article-1-5502-fa.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/588235

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب