نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorاسدی, مجیدfa_IR
dc.contributor.authorسلیمانی راد, جعفرfa_IR
dc.contributor.authorکاظمی, عبدالحسینfa_IR
dc.contributor.authorتبریزچی, حمیدfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T07:38:26Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T07:38:26Z
dc.date.available1399-08-23T07:38:26Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T07:38:26Z
dc.date.issued2001-04-01en_US
dc.date.issued1380-01-12fa_IR
dc.identifier.citationاسدی, مجید, سلیمانی راد, جعفر, کاظمی, عبدالحسین, تبریزچی, حمید. (1380). یافته های هیستوپاتولوژیک ناشی از مصرف غذای آلوده با گونه های آسپرژیلوس فومیگاتوس و فلاووس. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل, 3(2), 32-37.fa_IR
dc.identifier.issn1561-4107
dc.identifier.issn2251-7170
dc.identifier.urihttp://jbums.org/article-1-2873-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/588217
dc.description.abstractسابقه و هدف: آسپرژیلوس فومیگاتوس و فلاووس به عنوان دو قارچ پاتوژن شناخته شده اند که هم، کنیدی های آنها (هاگ های غیر جنسی) و هم متابولیت های تولید شده توسط آنها (میکوتوکسین ها) موجب بیماری در موجودات مختلف می شوند. آسپرژیلوس فومیگاتوس بیشتر بر روی غلات انبار شده و آسپرژیلوس فلاووس بیشتر بر روی سبزیجات گندیده رشد نموده و میکوتوکسین ایجاد می کنند. این مطالعه به بررسی اثرات طولانی مدت غذاهای آلوده به قارچ فوق در موش های صحرایی می پردازد. مواد و روش ها: در این مطالعه از موش های صحرایی نژاد ویستار استفاده شد که به سه گروه شش تایی تقسیم شدند: گروه کنترل از غذای معمولی، گروه آزمایشی اول مدت یک ماه و گروه آزمایشی دوم مدت سه ماه از غذای آلوده به قارچ تغذیه کردند. در هر سه گروه پس از اتمام دوره آزمایش، از بافت های کلیه، ریه و روده نمونه برداری بعمل آمد و پس از آماده سازی برای مطالعه میکروسکوپی، مورد بررسی قرار گرفتند. یافته ها: یافته های هیستولوژیک در گروه های استفاده کننده از غذای آلوده به قارچ عبارت بودند از احتقان نفرون ها و فضاهای بین توبولی و کاهش حجم گلومرول ها در کلیه ها، گسترش ندول های لنفاوی با تجمع سلول های لنفاوی در پارانشیم ریه و دستگاه گوارش نیز سلول های لنفاوی در آستر مخاط تجمع یافته بودند. نتیجه گیری: تغییرات فوق نشان دهنده اثرات سو قارچ های فوق بر اعضای مختلف می باشد از آنجایی که استفاده از مواد غذایی کپک زده در دامداری کاملا مرسوم شده است، بازنگری در این امر و جلوگیری از مصرف این گونه مواد غذایی کاملا ضروری به نظر می رسد. از طرف دیگر آگاهی دادن به مردم برای نحوه صحیح نگهداری از مواد غذایی جهت جلوگیری از آلودگی به قارچ ها مفید خواهد بود.fa_IR
dc.format.extent1185
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی بابلfa_IR
dc.relation.ispartofمجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بابلfa_IR
dc.relation.ispartofJournal of Babol University Of Medical Sciencesen_US
dc.subjectمیکوتوکسینfa_IR
dc.subjectآسپرژیلوس فومیگاتوسfa_IR
dc.subjectآسپرژیلوس فلاووسfa_IR
dc.subjectغذای کپک زدهfa_IR
dc.subjectبیوشیمیfa_IR
dc.titleیافته های هیستوپاتولوژیک ناشی از مصرف غذای آلوده با گونه های آسپرژیلوس فومیگاتوس و فلاووسfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeتحلیلیfa_IR
dc.citation.volume3
dc.citation.issue2
dc.citation.spage32
dc.citation.epage37


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد