• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل
    • دوره 3, شماره 2
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل
    • دوره 3, شماره 2
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    یافته های هیستوپاتولوژیک ناشی از مصرف غذای آلوده با گونه های آسپرژیلوس فومیگاتوس و فلاووس

    (ندگان)پدیدآور
    اسدی, مجیدسلیمانی راد, جعفرکاظمی, عبدالحسینتبریزچی, حمید
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    1.157 مگابایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    تحلیلی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    سابقه و هدف: آسپرژیلوس فومیگاتوس و فلاووس به عنوان دو قارچ پاتوژن شناخته شده اند که هم، کنیدی های آنها (هاگ های غیر جنسی) و هم متابولیت های تولید شده توسط آنها (میکوتوکسین ها) موجب بیماری در موجودات مختلف می شوند. آسپرژیلوس فومیگاتوس بیشتر بر روی غلات انبار شده و آسپرژیلوس فلاووس بیشتر بر روی سبزیجات گندیده رشد نموده و میکوتوکسین ایجاد می کنند. این مطالعه به بررسی اثرات طولانی مدت غذاهای آلوده به قارچ فوق در موش های صحرایی می پردازد. مواد و روش ها: در این مطالعه از موش های صحرایی نژاد ویستار استفاده شد که به سه گروه شش تایی تقسیم شدند: گروه کنترل از غذای معمولی، گروه آزمایشی اول مدت یک ماه و گروه آزمایشی دوم مدت سه ماه از غذای آلوده به قارچ تغذیه کردند. در هر سه گروه پس از اتمام دوره آزمایش، از بافت های کلیه، ریه و روده نمونه برداری بعمل آمد و پس از آماده سازی برای مطالعه میکروسکوپی، مورد بررسی قرار گرفتند. یافته ها: یافته های هیستولوژیک در گروه های استفاده کننده از غذای آلوده به قارچ عبارت بودند از احتقان نفرون ها و فضاهای بین توبولی و کاهش حجم گلومرول ها در کلیه ها، گسترش ندول های لنفاوی با تجمع سلول های لنفاوی در پارانشیم ریه و دستگاه گوارش نیز سلول های لنفاوی در آستر مخاط تجمع یافته بودند. نتیجه گیری: تغییرات فوق نشان دهنده اثرات سو قارچ های فوق بر اعضای مختلف می باشد از آنجایی که استفاده از مواد غذایی کپک زده در دامداری کاملا مرسوم شده است، بازنگری در این امر و جلوگیری از مصرف این گونه مواد غذایی کاملا ضروری به نظر می رسد. از طرف دیگر آگاهی دادن به مردم برای نحوه صحیح نگهداری از مواد غذایی جهت جلوگیری از آلودگی به قارچ ها مفید خواهد بود.
    کلید واژگان
    میکوتوکسین
    آسپرژیلوس فومیگاتوس
    آسپرژیلوس فلاووس
    غذای کپک زده
    بیوشیمی

    شماره نشریه
    2
    تاریخ نشر
    2001-04-01
    1380-01-12
    ناشر
    دانشگاه علوم پزشکی بابل

    شاپا
    1561-4107
    2251-7170
    URI
    http://jbums.org/article-1-2873-fa.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/588217

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب