نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorمالمیر, هانیهfa_IR
dc.contributor.authorاسماعیل زاده, احمدfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T07:38:22Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T07:38:22Z
dc.date.available1399-08-23T07:38:22Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T07:38:22Z
dc.date.issued2017-10-01en_US
dc.date.issued1396-07-09fa_IR
dc.identifier.citationمالمیر, هانیه, اسماعیل زاده, احمد. (1396). ارتباط مصرف چای و قهوه با گلیوما: یک مرور سیستماتیک. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل, 19(10), 69-75. doi: 10.22088/jbums.19.10.3fa_IR
dc.identifier.issn1561-4107
dc.identifier.issn2251-7170
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22088/jbums.19.10.3
dc.identifier.urihttp://jbums.org/article-1-6789-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/588211
dc.description.abstractسابقه و هدف: گلیوما شایع ترین فرم تومور مغزی در بزرگسالان است و حدود 80% از کل بدخیمی های مغزی را شامل می شود و ارتباط عوامل تغذیه ای و غیر تغذیه ای متعددی با بروز و پیشگیری از گلیوما در مطالعات پیشین مورد بررسی قرار گرفته اند. این مطالعه با هدف بررسی ارتباط مصرف قهوه و چای با خطر گلیوما انجام شد. مواد و روش­ها: در این مطالعه مروری سیستماتیک تمامی مطالعات به چاپ رسیده تا مارس 2017 با استفاده از پایگاه­های اطلاعاتی "PubMed" ، "GoogleScholar" و "SCOPUS" با استفاده از کلیدواژه­های "coffee" یا "caffeine" یا "tea" یا"diet" یا "lifestyle"  برای مصرف قهوه و چای و کلیدواژ­های "glioma" یا "glioblastoma" یا "GBM" یا "braintumor" یا  "oligodendroglioma" یا "oligoastrocytoma" یا "astrocytoma" یا "ependymom"   برای ابتلا به گلیوما مورد بررسی قرار گرفتند. یافته­ ها: در کل 12 مطالعه مرتبط با مصرف چای و قهوه با گلیوما یافت شد. در مطالعاتی که ارتباط مصرف چای را با ابتلا به گلیوما بررسی کرده بودند، مصرف چای با کاهش ۲۵ درصدی خطر ابتلا به گلیوما همراه بود. در مطالعاتی که ارتباط مصرف مجموع قهوه و چای را با گلیوما سنجیده بودند، کاهش خطر 40درصدی با مصرف ۵ فنجان یا بیشتر قهوه و چای در روز مشاهده شده بود. نتیجه­ گیری: نتایج مطالعه نشان داد که افزایش مصرف قهوه و چای با کاهش خطر ابتلا به گلیوما همراه می باشد.  fa_IR
dc.format.extent339
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی بابلfa_IR
dc.relation.ispartofمجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بابلfa_IR
dc.relation.ispartofJournal of Babol University Of Medical Sciencesen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22088/jbums.19.10.3
dc.subjectقهوهfa_IR
dc.subjectچایfa_IR
dc.subjectگلیوماfa_IR
dc.subjectمرور سیستماتیک.fa_IR
dc.subjectتغذیهfa_IR
dc.titleارتباط مصرف چای و قهوه با گلیوما: یک مرور سیستماتیکfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمروریfa_IR
dc.contributor.departmentمرکز پژوهش های علمی دانشجویان، دانشگاه علوم پزشکی تهرانfa_IR
dc.contributor.departmentمرکز تحقیقات چاقی و عادات غذایی، پژوهشکده علوم غدد و متابولیسم، دانشگاه علوم پزشکی تهرانfa_IR
dc.citation.volume19
dc.citation.issue10
dc.citation.spage69
dc.citation.epage75


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد