ارتباط مصرف چای و قهوه با گلیوما: یک مرور سیستماتیک
(ندگان)پدیدآور
مالمیر, هانیهاسماعیل زاده, احمدنوع مدرک
Textمروری
زبان مدرک
فارسیچکیده
سابقه و هدف: گلیوما شایع ترین فرم تومور مغزی در بزرگسالان است و حدود 80% از کل بدخیمی های مغزی را شامل می شود و ارتباط عوامل تغذیه ای و غیر تغذیه ای متعددی با بروز و پیشگیری از گلیوما در مطالعات پیشین مورد بررسی قرار گرفته اند. این مطالعه با هدف بررسی ارتباط مصرف قهوه و چای با خطر گلیوما انجام شد.
مواد و روشها: در این مطالعه مروری سیستماتیک تمامی مطالعات به چاپ رسیده تا مارس 2017 با استفاده از پایگاههای اطلاعاتی "PubMed" ، "GoogleScholar" و "SCOPUS" با استفاده از کلیدواژههای "coffee" یا "caffeine" یا "tea" یا"diet" یا "lifestyle" برای مصرف قهوه و چای و کلیدواژهای "glioma" یا "glioblastoma" یا "GBM" یا "braintumor" یا "oligodendroglioma" یا "oligoastrocytoma" یا "astrocytoma" یا "ependymom" برای ابتلا به گلیوما مورد بررسی قرار گرفتند.
یافته ها: در کل 12 مطالعه مرتبط با مصرف چای و قهوه با گلیوما یافت شد. در مطالعاتی که ارتباط مصرف چای را با ابتلا به گلیوما بررسی کرده بودند، مصرف چای با کاهش ۲۵ درصدی خطر ابتلا به گلیوما همراه بود. در مطالعاتی که ارتباط مصرف مجموع قهوه و چای را با گلیوما سنجیده بودند، کاهش خطر 40درصدی با مصرف ۵ فنجان یا بیشتر قهوه و چای در روز مشاهده شده بود.
نتیجه گیری: نتایج مطالعه نشان داد که افزایش مصرف قهوه و چای با کاهش خطر ابتلا به گلیوما همراه می باشد.
کلید واژگان
قهوهچای
گلیوما
مرور سیستماتیک.
تغذیه
شماره نشریه
10تاریخ نشر
2017-10-011396-07-09
ناشر
دانشگاه علوم پزشکی بابلسازمان پدید آورنده
مرکز پژوهش های علمی دانشجویان، دانشگاه علوم پزشکی تهرانمرکز تحقیقات چاقی و عادات غذایی، پژوهشکده علوم غدد و متابولیسم، دانشگاه علوم پزشکی تهران
شاپا
1561-41072251-7170




