• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل
    • دوره 19, شماره 10
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل
    • دوره 19, شماره 10
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    ارتباط مصرف چای و قهوه با گلیوما: یک مرور سیستماتیک

    (ندگان)پدیدآور
    مالمیر, هانیهاسماعیل زاده, احمد
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    339.5کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مروری
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    سابقه و هدف: گلیوما شایع ترین فرم تومور مغزی در بزرگسالان است و حدود 80% از کل بدخیمی های مغزی را شامل می شود و ارتباط عوامل تغذیه ای و غیر تغذیه ای متعددی با بروز و پیشگیری از گلیوما در مطالعات پیشین مورد بررسی قرار گرفته اند. این مطالعه با هدف بررسی ارتباط مصرف قهوه و چای با خطر گلیوما انجام شد. مواد و روش­ها: در این مطالعه مروری سیستماتیک تمامی مطالعات به چاپ رسیده تا مارس 2017 با استفاده از پایگاه­های اطلاعاتی "PubMed" ، "GoogleScholar" و "SCOPUS" با استفاده از کلیدواژه­های "coffee" یا "caffeine" یا "tea" یا"diet" یا "lifestyle"  برای مصرف قهوه و چای و کلیدواژ­های "glioma" یا "glioblastoma" یا "GBM" یا "braintumor" یا  "oligodendroglioma" یا "oligoastrocytoma" یا "astrocytoma" یا "ependymom"   برای ابتلا به گلیوما مورد بررسی قرار گرفتند. یافته­ ها: در کل 12 مطالعه مرتبط با مصرف چای و قهوه با گلیوما یافت شد. در مطالعاتی که ارتباط مصرف چای را با ابتلا به گلیوما بررسی کرده بودند، مصرف چای با کاهش ۲۵ درصدی خطر ابتلا به گلیوما همراه بود. در مطالعاتی که ارتباط مصرف مجموع قهوه و چای را با گلیوما سنجیده بودند، کاهش خطر 40درصدی با مصرف ۵ فنجان یا بیشتر قهوه و چای در روز مشاهده شده بود. نتیجه­ گیری: نتایج مطالعه نشان داد که افزایش مصرف قهوه و چای با کاهش خطر ابتلا به گلیوما همراه می باشد.  
    کلید واژگان
    قهوه
    چای
    گلیوما
    مرور سیستماتیک.
    تغذیه

    شماره نشریه
    10
    تاریخ نشر
    2017-10-01
    1396-07-09
    ناشر
    دانشگاه علوم پزشکی بابل
    سازمان پدید آورنده
    مرکز پژوهش های علمی دانشجویان، دانشگاه علوم پزشکی تهران
    مرکز تحقیقات چاقی و عادات غذایی، پژوهشکده علوم غدد و متابولیسم، دانشگاه علوم پزشکی تهران

    شاپا
    1561-4107
    2251-7170
    URI
    https://dx.doi.org/10.22088/jbums.19.10.3
    http://jbums.org/article-1-6789-fa.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/588211

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب