نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorکوپایی, مریمfa_IR
dc.contributor.authorجهانگیر, ثناfa_IR
dc.contributor.authorبختیاری, روناکfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T07:37:50Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T07:37:50Z
dc.date.available1399-08-23T07:37:50Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T07:37:50Z
dc.date.issued2018-09-01en_US
dc.date.issued1397-06-10fa_IR
dc.identifier.citationکوپایی, مریم, جهانگیر, ثنا, بختیاری, روناک. (1397). مقایسه اثر مصرف کوتاه مدت کیک پروبیوتیک (باسیلوس کواگولانس) با کیک معمولی بر شمارش استرپتوکوک موتانس بزاق. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل, 20(9), 48-54. doi: 10.18869/acadpub.jbums.20.9.48fa_IR
dc.identifier.issn1561-4107
dc.identifier.issn2251-7170
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.18869/acadpub.jbums.20.9.48
dc.identifier.urihttp://jbums.org/article-1-7733-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/588157
dc.description.abstractسابقه و هدف: مصرف مواد غذایی موجب تغییر فلور دهان می­شوند. خوراکی­هایی که باعث رشد استرپتوکوک موتانس شوند، می توانند موجب پوسیدگی دندانی شوند. این مطالعه، به منظور بررسی تأثیر مصرف کوتاه­مدت کیک حاوی باکتری­ پروبیوتیک باسیلوس­کواگولانس(Bacillus Coagulans) بر تعداد استرپتوکوک موتانس بزاق در مقایسه با مصرف کیک معمولی انجام شد. مواد و روش­ها: این مطالعه مقطعی یک سو­کور بر روی ۳۰ داوطلب بزرگسال در ۲ گروه انجام شد. در گروه اول ابتدا کیک پروبیوتیک (۷۵گرم روزانه) به مدت ۱هفته مصرف گردید و ۲هفته به­عنوان دوره wash out در­نظر گرفته شد و سپس کیک معمولی به­مدت ۱ هفته مصرف گردید. در گروه دوم ابتدا کیک معمولی به­مدت ۱هفته مصرف گردید و ۲­هفته به­عنوان دوره wash out در­نظر گرفته شد و سپس کیک پروبیوتیک (۷۵گرم روزانه) به­مدت ۱هفته مصرف گردید. بزاق غیرتحریکی ، قبل از شروع مصرف کیک (Baseline) و سپس در پایان دوره­های مصرف یک هفته­ای کیک­ها گرفته شد. شمارش کلنی­های استرپتوکوک موتانس بزاق، توسط دستگاه شمارشگر کلنی انجام شد. یافته ها: از بین ۳۰ فرد مورد بررسی، ۱۶نفر (%۵۳/۳۳) مرد و ۱۴نفر (%۴۶/۶۷) زن با میانگین سنی ۱۷/۱۵±۴۰/۸۶ سال سال بودند. تعداد استرپتوکوک موتانس در نمونه­های بزاق Baseline برابر با CFU/ml۱۰۶*(۱/۴۳۰±۷/۸۷۲) و پس از مصرف کیک پروبیوتیک CFU/ml۱۰۶*(۰/۸۴۱±۴/۶۵۲) و پس از مصرف کیک معمولی برابر CFU/ml۱۰۶*(۳/۸۹۵±۲۱/۳۸۶) بود. بین شمارش استرپتوکوک موتانس قبل و بعد از مصرف کیک پروبیوتیک، تفاوت آماری معنی ­داری وجود نداشت. درحالیکه پس از مصرف کیک معمولی نسبت به کیک پروبیوتیک، شمارش باکتری (۳/۹±۲۱/۳۹ در مقابل ۰/۸۴±۴/۶۵) به­طور معنی­داری افزایش یافت(۰/۰۳۲p=). نتیجه گیری: بر اساس نتایج این مطالعهاضافه کردن باکتری­های پروبیوتیک به میان­ وعده­ های شیرین و پرمصرف، می­تواند باعث کاهش اثرات سوء مواد غذایی بالقوه پوسیدگی زا مانند کیک ها بر سلامت دهان شود.fa_IR
dc.format.extent441
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی بابلfa_IR
dc.relation.ispartofمجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بابلfa_IR
dc.relation.ispartofJournal of Babol University Of Medical Sciencesen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.18869/acadpub.jbums.20.9.48
dc.subjectبزاقfa_IR
dc.subjectباسیلوس کواگولانسfa_IR
dc.subjectاسترپتوکوک موتانسfa_IR
dc.subjectپروبیوتیکfa_IR
dc.subjectدندانپزشکیfa_IR
dc.subjectبیماریهای دهانfa_IR
dc.titleمقایسه اثر مصرف کوتاه مدت کیک پروبیوتیک (باسیلوس کواگولانس) با کیک معمولی بر شمارش استرپتوکوک موتانس بزاقfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقطعیfa_IR
dc.contributor.departmentگروه بیماری‌های دهان و فک و صورت، دانشکده دندانپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایرانfa_IR
dc.contributor.department2- دانشکده دندانپزشکی پردیس بین الملل، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایرانfa_IR
dc.contributor.department3- گروه پاتوبیولوژی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایرانfa_IR
dc.citation.volume20
dc.citation.issue9
dc.citation.spage48
dc.citation.epage54


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد