• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل
    • دوره 20, شماره 9
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل
    • دوره 20, شماره 9
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    مقایسه اثر مصرف کوتاه مدت کیک پروبیوتیک (باسیلوس کواگولانس) با کیک معمولی بر شمارش استرپتوکوک موتانس بزاق

    (ندگان)پدیدآور
    کوپایی, مریمجهانگیر, ثنابختیاری, روناک
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    441.6کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقطعی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    سابقه و هدف: مصرف مواد غذایی موجب تغییر فلور دهان می­شوند. خوراکی­هایی که باعث رشد استرپتوکوک موتانس شوند، می توانند موجب پوسیدگی دندانی شوند. این مطالعه، به منظور بررسی تأثیر مصرف کوتاه­مدت کیک حاوی باکتری­ پروبیوتیک باسیلوس­کواگولانس(Bacillus Coagulans) بر تعداد استرپتوکوک موتانس بزاق در مقایسه با مصرف کیک معمولی انجام شد. مواد و روش­ها: این مطالعه مقطعی یک سو­کور بر روی ۳۰ داوطلب بزرگسال در ۲ گروه انجام شد. در گروه اول ابتدا کیک پروبیوتیک (۷۵گرم روزانه) به مدت ۱هفته مصرف گردید و ۲هفته به­عنوان دوره wash out در­نظر گرفته شد و سپس کیک معمولی به­مدت ۱ هفته مصرف گردید. در گروه دوم ابتدا کیک معمولی به­مدت ۱هفته مصرف گردید و ۲­هفته به­عنوان دوره wash out در­نظر گرفته شد و سپس کیک پروبیوتیک (۷۵گرم روزانه) به­مدت ۱هفته مصرف گردید. بزاق غیرتحریکی ، قبل از شروع مصرف کیک (Baseline) و سپس در پایان دوره­های مصرف یک هفته­ای کیک­ها گرفته شد. شمارش کلنی­های استرپتوکوک موتانس بزاق، توسط دستگاه شمارشگر کلنی انجام شد. یافته ها: از بین ۳۰ فرد مورد بررسی، ۱۶نفر (%۵۳/۳۳) مرد و ۱۴نفر (%۴۶/۶۷) زن با میانگین سنی ۱۷/۱۵±۴۰/۸۶ سال سال بودند. تعداد استرپتوکوک موتانس در نمونه­های بزاق Baseline برابر با CFU/ml۱۰۶*(۱/۴۳۰±۷/۸۷۲) و پس از مصرف کیک پروبیوتیک CFU/ml۱۰۶*(۰/۸۴۱±۴/۶۵۲) و پس از مصرف کیک معمولی برابر CFU/ml۱۰۶*(۳/۸۹۵±۲۱/۳۸۶) بود. بین شمارش استرپتوکوک موتانس قبل و بعد از مصرف کیک پروبیوتیک، تفاوت آماری معنی ­داری وجود نداشت. درحالیکه پس از مصرف کیک معمولی نسبت به کیک پروبیوتیک، شمارش باکتری (۳/۹±۲۱/۳۹ در مقابل ۰/۸۴±۴/۶۵) به­طور معنی­داری افزایش یافت(۰/۰۳۲p=). نتیجه گیری: بر اساس نتایج این مطالعهاضافه کردن باکتری­های پروبیوتیک به میان­ وعده­ های شیرین و پرمصرف، می­تواند باعث کاهش اثرات سوء مواد غذایی بالقوه پوسیدگی زا مانند کیک ها بر سلامت دهان شود.
    کلید واژگان
    بزاق
    باسیلوس کواگولانس
    استرپتوکوک موتانس
    پروبیوتیک
    دندانپزشکی
    بیماریهای دهان

    شماره نشریه
    9
    تاریخ نشر
    2018-09-01
    1397-06-10
    ناشر
    دانشگاه علوم پزشکی بابل
    سازمان پدید آورنده
    گروه بیماری‌های دهان و فک و صورت، دانشکده دندانپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
    2- دانشکده دندانپزشکی پردیس بین الملل، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
    3- گروه پاتوبیولوژی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران

    شاپا
    1561-4107
    2251-7170
    URI
    https://dx.doi.org/10.18869/acadpub.jbums.20.9.48
    http://jbums.org/article-1-7733-fa.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/588157

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب