| dc.contributor.author | رف رف, مریم | fa_IR |
| dc.contributor.author | حق روان, سیمین | fa_IR |
| dc.contributor.author | سوییزی, احسان | fa_IR |
| dc.contributor.author | اصغری جعفرآبادی, محمد | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-08-23T07:36:44Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-11-13T07:36:44Z | |
| dc.date.available | 1399-08-23T07:36:44Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-11-13T07:36:44Z | |
| dc.date.issued | 2018-08-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1397-05-10 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | رف رف, مریم, حق روان, سیمین, سوییزی, احسان, اصغری جعفرآبادی, محمد. (1397). بررسی اثر مصرف چای سبز بر سطوح آنزیم های کبدی و پروفایل لیپیدی سرم در مبتلایان به بتاتالاسمی ماژور. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل, 20(8), 15-24. doi: 10.18869/acadpub.jbums.20.8.15 | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 1561-4107 | |
| dc.identifier.issn | 2251-7170 | |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.18869/acadpub.jbums.20.8.15 | |
| dc.identifier.uri | http://jbums.org/article-1-7214-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/588049 | |
| dc.description.abstract | سابقه و هدف: در بیماران بتاتالاسمی ماژور اضافه بار آهن و استرس اکسیداتیو موجب اختلالات متابولیکی بویژه در کبد می گردد. چای سبز بعلت خواص شلاتوری آهن و آنتی اکسیدانی ممکن است در کاهش عوارض این بیماری مفید باشد. لذا این مطالعه به منظور بررسی اثر مصرف چای سبز بر آنزیمهای کبدی و پروفایل لیپیدی سرم در این بیماران انجام شد.
مواد و روشها: این مطالعه کارآزمایی بالینی تصادفی بر روی ۵۲ نفر از بیماران بتاتالاسمی ماژور در دو گروه ۲۶ نفری کنترل و مداخله انجام شد. بیماران در گروه مداخله روزانه ۳ فنجان چای سبز به مدت ۸ هفته و گروه کنترل نیز روزانه به همان مقدار آب جوشیده به مدت مشابه مصرف کردند. ارزیابی دریافت غذایی، آنزیم های کبدی AST و ALT، کلسترول تام، تری گلیسرید، LDL-C و HDL-C سرم و اندازه گیری های قد و وزن در ابتدا و انتهای مطالعه انجام شد.
یافته ها: کاهش معنیدار سطوح آنزیمهای ALT (۰/۰۰۰۱p<، U/L۴/۸±۳۸/۸) و AST(۰/۰۰۷p<، U/L۱۱/۰۱±۳۹/۵۳) و تری گلیسرید سرم (۰/۰۰۰۱p<، mg/dl ۳۱/۸۲±۱۳۵/۰۳) نسبت به مقادیر پایه ( U/L۵/۲۶±۴۲/۵۳، U/L ۹/۷±۴۳/۴۶ و mg/dl ۳۳/۳۴±۱۵۰/۳۵) در گروه چای سبز مشاهده شد. مصرف چای سبز منجر به کاهش معنیدار سطوح سرمی کلسترول تام در پایان مطالعه در گروه مداخله در مقایسه با گروه کنترل گردید (۰/۰۰۶=p).
نتیجه گیری: نتایج مطالعه نشان داد که مصرف چای سبز باعث کاهش سطوح آنزیم های کبدی، تری گلیسرید و بویژه کلسترول تام سرم در بیماران تالاسمی ماژور می شود. | fa_IR |
| dc.format.extent | 430 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه علوم پزشکی بابل | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Journal of Babol University Of Medical Sciences | en_US |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.18869/acadpub.jbums.20.8.15 | |
| dc.subject | چای سبز | fa_IR |
| dc.subject | آلانین آمینوترانسفراز | fa_IR |
| dc.subject | آسپارتات آمینوترانسفراز | fa_IR |
| dc.subject | کلسترول سرم | fa_IR |
| dc.subject | تری گلیسیرید | fa_IR |
| dc.subject | بتاتالاسمی ماژور. | fa_IR |
| dc.subject | تغذیه | fa_IR |
| dc.title | بررسی اثر مصرف چای سبز بر سطوح آنزیم های کبدی و پروفایل لیپیدی سرم در مبتلایان به بتاتالاسمی ماژور | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مداخله ای | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه تغذیه در جامعه، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه تغذیه در جامعه، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه آمارزیستی و اپیدمیولوژی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران | fa_IR |
| dc.citation.volume | 20 | |
| dc.citation.issue | 8 | |
| dc.citation.spage | 15 | |
| dc.citation.epage | 24 | |