نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorرف رف, مریمfa_IR
dc.contributor.authorحق روان, سیمینfa_IR
dc.contributor.authorسوییزی, احسانfa_IR
dc.contributor.authorاصغری جعفرآبادی, محمدfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T07:36:44Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T07:36:44Z
dc.date.available1399-08-23T07:36:44Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T07:36:44Z
dc.date.issued2018-08-01en_US
dc.date.issued1397-05-10fa_IR
dc.identifier.citationرف رف, مریم, حق روان, سیمین, سوییزی, احسان, اصغری جعفرآبادی, محمد. (1397). بررسی اثر مصرف چای سبز بر سطوح آنزیم های کبدی و پروفایل لیپیدی سرم در مبتلایان به بتاتالاسمی ماژور. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل, 20(8), 15-24. doi: 10.18869/acadpub.jbums.20.8.15fa_IR
dc.identifier.issn1561-4107
dc.identifier.issn2251-7170
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.18869/acadpub.jbums.20.8.15
dc.identifier.urihttp://jbums.org/article-1-7214-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/588049
dc.description.abstractسابقه و هدف: در بیماران بتاتالاسمی ماژور اضافه بار آهن و استرس اکسیداتیو موجب اختلالات متابولیکی  بویژه در  کبد می گردد. چای سبز بعلت خواص شلاتوری آهن و آنتی اکسیدانی ممکن است در کاهش عوارض این بیماری مفید باشد. لذا این مطالعه به منظور بررسی اثر مصرف چای سبز بر آنزیم­های کبدی و پروفایل لیپیدی سرم در این بیماران انجام شد. مواد و روش­ها: این مطالعه کارآزمایی بالینی تصادفی بر روی ۵۲ نفر از بیماران بتاتالاسمی ماژور در دو گروه ۲۶ نفری کنترل و مداخله انجام شد. بیماران در گروه مداخله روزانه ۳ فنجان چای سبز به مدت ۸ هفته و گروه کنترل نیز روزانه به همان مقدار آب جوشیده به مدت مشابه مصرف کردند. ارزیابی دریافت غذایی، آنزیم های کبدی AST و ALT، کلسترول تام، تری گلیسرید، LDL-C و HDL-C سرم و اندازه گیری های قد و وزن در ابتدا و انتهای مطالعه انجام شد. یافته ها: کاهش معنی­دار سطوح آنزیمهای ALT (۰/۰۰۰۱p<،  U/L۴/۸±۳۸/۸) و AST(۰/۰۰۷p<،  U/L۱۱/۰۱±۳۹/۵۳) و تری گلیسرید سرم (۰/۰۰۰۱p<، mg/dl ۳۱/۸۲±۱۳۵/۰۳) نسبت به مقادیر پایه ( U/L۵/۲۶±۴۲/۵۳، U/L ۹/۷±۴۳/۴۶ و mg/dl ۳۳/۳۴±۱۵۰/۳۵) در گروه چای سبز مشاهده شد. مصرف چای سبز منجر به کاهش معنی­دار سطوح سرمی کلسترول تام در پایان مطالعه در گروه مداخله در مقایسه با گروه کنترل گردید (۰/۰۰۶=p). نتیجه گیری: نتایج مطالعه نشان داد که مصرف چای سبز باعث کاهش سطوح آنزیم های کبدی، تری گلیسرید و بویژه کلسترول تام سرم در بیماران تالاسمی ماژور می شود.fa_IR
dc.format.extent430
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی بابلfa_IR
dc.relation.ispartofمجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بابلfa_IR
dc.relation.ispartofJournal of Babol University Of Medical Sciencesen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.18869/acadpub.jbums.20.8.15
dc.subjectچای سبزfa_IR
dc.subjectآلانین آمینوترانسفرازfa_IR
dc.subjectآسپارتات آمینوترانسفرازfa_IR
dc.subjectکلسترول سرمfa_IR
dc.subjectتری گلیسیریدfa_IR
dc.subjectبتاتالاسمی ماژور.fa_IR
dc.subjectتغذیهfa_IR
dc.titleبررسی اثر مصرف چای سبز بر سطوح آنزیم های کبدی و پروفایل لیپیدی سرم در مبتلایان به بتاتالاسمی ماژورfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمداخله ایfa_IR
dc.contributor.departmentگروه تغذیه در جامعه، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه تغذیه در جامعه، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه آمارزیستی و اپیدمیولوژی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایرانfa_IR
dc.citation.volume20
dc.citation.issue8
dc.citation.spage15
dc.citation.epage24


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد