بررسی اثر مصرف چای سبز بر سطوح آنزیم های کبدی و پروفایل لیپیدی سرم در مبتلایان به بتاتالاسمی ماژور
(ندگان)پدیدآور
رف رف, مریمحق روان, سیمینسوییزی, احساناصغری جعفرآبادی, محمدنوع مدرک
Textمداخله ای
زبان مدرک
فارسیچکیده
سابقه و هدف: در بیماران بتاتالاسمی ماژور اضافه بار آهن و استرس اکسیداتیو موجب اختلالات متابولیکی بویژه در کبد می گردد. چای سبز بعلت خواص شلاتوری آهن و آنتی اکسیدانی ممکن است در کاهش عوارض این بیماری مفید باشد. لذا این مطالعه به منظور بررسی اثر مصرف چای سبز بر آنزیمهای کبدی و پروفایل لیپیدی سرم در این بیماران انجام شد.
مواد و روشها: این مطالعه کارآزمایی بالینی تصادفی بر روی ۵۲ نفر از بیماران بتاتالاسمی ماژور در دو گروه ۲۶ نفری کنترل و مداخله انجام شد. بیماران در گروه مداخله روزانه ۳ فنجان چای سبز به مدت ۸ هفته و گروه کنترل نیز روزانه به همان مقدار آب جوشیده به مدت مشابه مصرف کردند. ارزیابی دریافت غذایی، آنزیم های کبدی AST و ALT، کلسترول تام، تری گلیسرید، LDL-C و HDL-C سرم و اندازه گیری های قد و وزن در ابتدا و انتهای مطالعه انجام شد.
یافته ها: کاهش معنیدار سطوح آنزیمهای ALT (۰/۰۰۰۱p
کلید واژگان
چای سبزآلانین آمینوترانسفراز
آسپارتات آمینوترانسفراز
کلسترول سرم
تری گلیسیرید
بتاتالاسمی ماژور.
تغذیه
شماره نشریه
8تاریخ نشر
2018-08-011397-05-10
ناشر
دانشگاه علوم پزشکی بابلسازمان پدید آورنده
گروه تغذیه در جامعه، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایراندانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران
گروه تغذیه در جامعه، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران
گروه آمارزیستی و اپیدمیولوژی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران
شاپا
1561-41072251-7170




