• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل
    • دوره 20, شماره 8
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل
    • دوره 20, شماره 8
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    بررسی اثر مصرف چای سبز بر سطوح آنزیم های کبدی و پروفایل لیپیدی سرم در مبتلایان به بتاتالاسمی ماژور

    (ندگان)پدیدآور
    رف رف, مریمحق روان, سیمینسوییزی, احساناصغری جعفرآبادی, محمد
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    430.4کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مداخله ای
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    سابقه و هدف: در بیماران بتاتالاسمی ماژور اضافه بار آهن و استرس اکسیداتیو موجب اختلالات متابولیکی  بویژه در  کبد می گردد. چای سبز بعلت خواص شلاتوری آهن و آنتی اکسیدانی ممکن است در کاهش عوارض این بیماری مفید باشد. لذا این مطالعه به منظور بررسی اثر مصرف چای سبز بر آنزیم­های کبدی و پروفایل لیپیدی سرم در این بیماران انجام شد. مواد و روش­ها: این مطالعه کارآزمایی بالینی تصادفی بر روی ۵۲ نفر از بیماران بتاتالاسمی ماژور در دو گروه ۲۶ نفری کنترل و مداخله انجام شد. بیماران در گروه مداخله روزانه ۳ فنجان چای سبز به مدت ۸ هفته و گروه کنترل نیز روزانه به همان مقدار آب جوشیده به مدت مشابه مصرف کردند. ارزیابی دریافت غذایی، آنزیم های کبدی AST و ALT، کلسترول تام، تری گلیسرید، LDL-C و HDL-C سرم و اندازه گیری های قد و وزن در ابتدا و انتهای مطالعه انجام شد. یافته ها: کاهش معنی­دار سطوح آنزیمهای ALT (۰/۰۰۰۱p
    کلید واژگان
    چای سبز
    آلانین آمینوترانسفراز
    آسپارتات آمینوترانسفراز
    کلسترول سرم
    تری گلیسیرید
    بتاتالاسمی ماژور.
    تغذیه

    شماره نشریه
    8
    تاریخ نشر
    2018-08-01
    1397-05-10
    ناشر
    دانشگاه علوم پزشکی بابل
    سازمان پدید آورنده
    گروه تغذیه در جامعه، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران
    دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران
    گروه تغذیه در جامعه، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران
    گروه آمارزیستی و اپیدمیولوژی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران

    شاپا
    1561-4107
    2251-7170
    URI
    https://dx.doi.org/10.18869/acadpub.jbums.20.8.15
    http://jbums.org/article-1-7214-fa.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/588049

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب