نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorمصلحی, ابراهیمfa_IR
dc.contributor.authorمیناسیان, وازگنfa_IR
dc.contributor.authorصادقی, هیبت اللهfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T07:36:20Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T07:36:20Z
dc.date.available1399-08-23T07:36:20Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T07:36:20Z
dc.date.issued2020-03-01en_US
dc.date.issued1398-12-11fa_IR
dc.identifier.citationمصلحی, ابراهیم, میناسیان, وازگن, صادقی, هیبت الله. (1398). تغییرات بیان ژن PGC-1α و UCP1 بافت چربی اپیکاردی و اورکسین-A سرمی متعاقب تمرینات هوازی در رت‌های نر ویستار چاق شده با رژیم غذایی پرچرب. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل, 22(1), 92-100.fa_IR
dc.identifier.issn1561-4107
dc.identifier.issn2251-7170
dc.identifier.urihttp://jbums.org/article-1-8761-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/588011
dc.description.abstract سابقه و هدف: به دلیل مجاورت بافت چربی اپیکاردی (EAT) با میوکارد، به نظر می رسد که این بافت نسبت به بافت چربی زیرجلدی خاصیت بیماری­زایی بیشتری داشته باشد. هدف از این مطالعه بررسی تغییرات در بیان ژن PGC-1α وUCP1 در EAT و سطوح اورکسین A سرمی (OXA) در رت­های ویستار چاق و القایی با رژیم غذایی پرچرب (HFD) متعاقب یک دوره تمرینات هوازی می باشد. مواد و روش ­ها: در این مطالعه تجربی32 سر رت نر ویستار6 هفته ای با میانگین وزن 200-180 گرم به چهار گروه تغذیه طبیعی (NFD)، چاق شده با رژیم غذایی پرچرب (HFDO)، تغذیه طبیعی بعد از القاء چاقی (HFDO-NFD) و تمرین هوازی و تغذیه طبیعی بعد از القاء چاقی (HFDO-AEX) تقسیم شدند. سطوح OXA، شاخص لی، پروفایل چربی­ های خون و بیان ژن PGC-1α و UCP1 در EAT در گروهHFDO  پس از القای چاقی 8 هفته ای با رژیم غذایی حاوی60% چربی و در دیگر گروه­ ها 48 ساعت پس از آخرین جلسه تمرینی با شدت 60% حداکثر ظرفیت تمرینی و 4 روز در هفته اندازه­ گیری شد. یافته­ ها: نتایج نشان داد HFD باعث کاهش معنی­ دار OXA، HDL-c، بیان ژن­های PGC-1α و UCP1 و افزایش معنی­داری در شاخص لی، پروفایل چربی و وزنEAT شد (0/001p≤)، اما تمرین هوازی موجب بهبود سطوح اورکسین A (34/74%)، HDL-c (23/65%)، بیان ژن­های  PGC-1αو  UCP1(61/28% و 82/67%)، پروفایل چربی، وزن تودهEAT (76/19%) و شاخص لی (18/34%) شد (0/001≥p). نتیجه گیری: نتایج مطالعه نشان داد که تمرینات هوازی با تاثیر روی سطوح oxa و بیان ژن های PGC-1α و UCP1 در بافت چربی اپیکاردی احتمالاً موجب کاهش عوامل خطرزای بیماری­ های قلبی عروقی ناشی از رژیم غذایی پرچرب می­ شود. fa_IR
dc.format.extent706
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی بابلfa_IR
dc.relation.ispartofمجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بابلfa_IR
dc.relation.ispartofJournal of Babol University Of Medical Sciencesen_US
dc.subjectچاقیfa_IR
dc.subjectتمرین هوازیfa_IR
dc.subjectاورکسین-Afa_IR
dc.subjectEATfa_IR
dc.subjectPGC-1α و UCP1.fa_IR
dc.subjectتربیت بدنی و علوم ورزشیfa_IR
dc.titleتغییرات بیان ژن PGC-1α و UCP1 بافت چربی اپیکاردی و اورکسین-A سرمی متعاقب تمرینات هوازی در رت‌های نر ویستار چاق شده با رژیم غذایی پرچربfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeتجربیfa_IR
dc.contributor.department1- گروه فیزیولوژی ورزشی، دانشکده علوم ورزشی، دانشگاه اصفهان، اصفهان، ایرانfa_IR
dc.contributor.department1- گروه فیزیولوژی ورزشی، دانشکده علوم ورزشی، دانشگاه اصفهان، اصفهان، ایرانfa_IR
dc.contributor.department2- مرکزتحقیقات گیاهان دارویی، دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، یاسوج، ایرانfa_IR
dc.citation.volume22
dc.citation.issue1
dc.citation.spage92
dc.citation.epage100


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد