تاثیر بیسکویت زنجبیلی در تهوع و استفراغ اوایل بارداری
(ندگان)پدیدآور
بصیرت،, زهرامقدم نیا،, علی اکبرشریفی رضوی, آتنانوع مدرک
Textتحلیلی
زبان مدرک
فارسیچکیده
سابقه و هدف: تهوع واستفراغ دوران بارداری غالبا با خوردن بیسکویت یا غذاهای خشک بهبود می یابد. استفاده از گیاهان دارویی مانند زنجبیل در درمان آن توصیه شده است. لذا هدف از این مطالعه بررسی تاثیر زنجبیل به شکل بیسکویت در درمان تهوع و استفراغ بارداری می باشد.مواد و روشها: این مطالعه بر روی 65 زن باردار با سن حاملگی کمتر از 17 هفته مبتلا به تهوع و استفراغ طی سالهای 84-1383 انجام شد. افراد مورد مطالعه به صورت اتفاقی، دو سوکور به دو گروه برای دریافت بیسکویتها تقسیم شدند. هر بیسکوییت زنجبیلی حاوی 5/0 گرم پودر زنجبیل بود. افراد مورد 5 بیسکویت زنجبیلی یا ساده را برای 4 روز مصرف نمودند. شدت تهوع توسط مقیاس دیداری و دفعات استفراغ نیز در24 ساعت قبل و طی4 روز درمان ثبت شد. سپس اطلاعات توسط آزمون Mann-Whitney، Wilcoxon sumrank و Kruskall wallis H آنالیز شدند.یافته ها: تمام افراد بجز 3 نفر در گروه بیسکویت زنجبیلی درمطالعه باقی ماندند. میانگین کاهش شدت تهوع قبل و پس از درمان در گروه بیسکویت زنجبیلی (83/1±6/2) و بیسکویت ساده (97/1±4/1) بوده است(015/0=p). دفعات استفراغ در گروه بیسکویت زنجبیلی (2/1±96/0) و در گروه بیسکویت ساده (4/1±6/0) کاهش یافت.نتیجه گیری: بیسکویت زنجبیلی درکاهش شدت تهوع دوران بارداری موثر می باشد.
کلید واژگان
تهوعاستفراغ
بارداری
زنجبیل
بیسکویت
بیوشیمی
شماره نشریه
4تاریخ نشر
2006-08-011385-05-10
ناشر
دانشگاه علوم پزشکی بابلشاپا
1561-41072251-7170




