| dc.contributor.author | سخاور،, ناهید | fa_IR |
| dc.contributor.author | میرتیموری, معصومه | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-08-23T07:35:33Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-11-13T07:35:33Z | |
| dc.date.available | 1399-08-23T07:35:33Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-11-13T07:35:33Z | |
| dc.date.issued | 2009-01-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1387-10-12 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | سخاور،, ناهید, میرتیموری, معصومه. (1387). مقایسه تاثیر زیره سبز با شیرمنیزی در جلوگیری از عوارض گوارشی بعد از عمل جراحی سزارین اورژانس. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل, 10(6), 42-48. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 1561-4107 | |
| dc.identifier.issn | 2251-7170 | |
| dc.identifier.uri | http://jbums.org/article-1-3112-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/587929 | |
| dc.description.abstract | سابقه و هدف: امروزه اذهان پژوهشگران بدلیل عوارض داروهای شیمیایی، ایجاد آلرژی و مقاومتهای دارویی به برخی از آنها مجدداً متوجه استفاده بهینه از طب سنتی شده است. با توجه به آمار بالای سزارین و اینکه بسیاری از این بیماران، بعد ازعمل دچار ناراحتیهای گوارشی آزاردهنده می شوند. هدف از انجام این مطالعه مقایسه تاثیر زیره سبز و شیرمنیزی در جلوگیری از ایجاد عوارض بعد از سزارین اورژانس می باشد. مواد وروشها: این مطالعه کارآزمایی بالینی یک سوکور بر روی 150 بیمار پس از انجام عمل سزارین اورژانس انجام شد. بیماران بطور تصادفی به دو گروه مساوی تجربه و شاهد تقسیم شدند، پس از شروع رژیم غذایی به منظور جلوگیری از بروز عوارض گوارشی در گروه شاهد شربت شیر منیزی و در گروه تجربه زیره سبز آسیاب شده سه بار در روز تجویز شد. اطلاعات مورد نیاز از طریق مشاهده و معاینه بیماران ثبت گردید.یافته ها: در گروه شاهد در مقایسه با گروه تجربه، دیستانسیون خفیف شکم در35 نفر( 6/46/%) در مقابل 15 نفر (20%)، درد کولیکی شکم در 24 نفر (32%) در مقابل 4 نفر (3/5%)، سوزش سر دل در 40 نفر (3/53%) در مقابل 10 نفر (3/13%)، دفع گاز دیررس در 30 نفر (40%) در مقابل 5 نفر (6/6%)، اجابت مزاج دیررس در 10 نفر (3/13%) در مقابل 1 نفر (3/1%) و میانگین مدت بستری در بیمارستان (5/3±50 ساعت در مقابل 3±36 ساعت) تفاوت آماری معنی داری را نشان داد (05/0>p)،ولی دیستانسیون شدید شکم در10 نفر (3/13%) در مقابل 3 نفر(4%)، تهوع در 6 نفر (8%) در مقابل 2 نفر (6/2%)، استفراغ در 4 نفر (3/5%) در مقابل 10 نفر (3/13%) تفاوت معنی دار نداشت. در دو گروه متغیرهای تاثیر گذار بر عوارض گوارشی همگن بودند. نتیجه گیری: یافته های این مطالعه نشان داد که زیره سبز آسیاب شده در کاهش عوارض گوارشی بدنبال سزارین اورژانسی مشابه و حتی موثرتر از شیر منیزی می باشد. | fa_IR |
| dc.format.extent | 318 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه علوم پزشکی بابل | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Journal of Babol University Of Medical Sciences | en_US |
| dc.subject | زیره سبز | fa_IR |
| dc.subject | سزارین | fa_IR |
| dc.subject | شیر منیزی | fa_IR |
| dc.subject | عوارض گوارشی | fa_IR |
| dc.subject | بیوشیمی | fa_IR |
| dc.title | مقایسه تاثیر زیره سبز با شیرمنیزی در جلوگیری از عوارض گوارشی بعد از عمل جراحی سزارین اورژانس | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | تحلیلی | fa_IR |
| dc.citation.volume | 10 | |
| dc.citation.issue | 6 | |
| dc.citation.spage | 42 | |
| dc.citation.epage | 48 | |