مقایسه تاثیر زیره سبز با شیرمنیزی در جلوگیری از عوارض گوارشی بعد از عمل جراحی سزارین اورژانس
(ندگان)پدیدآور
سخاور،, ناهیدمیرتیموری, معصومهنوع مدرک
Textتحلیلی
زبان مدرک
فارسیچکیده
سابقه و هدف: امروزه اذهان پژوهشگران بدلیل عوارض داروهای شیمیایی، ایجاد آلرژی و مقاومتهای دارویی به برخی از آنها مجدداً متوجه استفاده بهینه از طب سنتی شده است. با توجه به آمار بالای سزارین و اینکه بسیاری از این بیماران، بعد ازعمل دچار ناراحتیهای گوارشی آزاردهنده می شوند. هدف از انجام این مطالعه مقایسه تاثیر زیره سبز و شیرمنیزی در جلوگیری از ایجاد عوارض بعد از سزارین اورژانس می باشد. مواد وروشها: این مطالعه کارآزمایی بالینی یک سوکور بر روی 150 بیمار پس از انجام عمل سزارین اورژانس انجام شد. بیماران بطور تصادفی به دو گروه مساوی تجربه و شاهد تقسیم شدند، پس از شروع رژیم غذایی به منظور جلوگیری از بروز عوارض گوارشی در گروه شاهد شربت شیر منیزی و در گروه تجربه زیره سبز آسیاب شده سه بار در روز تجویز شد. اطلاعات مورد نیاز از طریق مشاهده و معاینه بیماران ثبت گردید.یافته ها: در گروه شاهد در مقایسه با گروه تجربه، دیستانسیون خفیف شکم در35 نفر( 6/46/%) در مقابل 15 نفر (20%)، درد کولیکی شکم در 24 نفر (32%) در مقابل 4 نفر (3/5%)، سوزش سر دل در 40 نفر (3/53%) در مقابل 10 نفر (3/13%)، دفع گاز دیررس در 30 نفر (40%) در مقابل 5 نفر (6/6%)، اجابت مزاج دیررس در 10 نفر (3/13%) در مقابل 1 نفر (3/1%) و میانگین مدت بستری در بیمارستان (5/3±50 ساعت در مقابل 3±36 ساعت) تفاوت آماری معنی داری را نشان داد (05/0>p)،ولی دیستانسیون شدید شکم در10 نفر (3/13%) در مقابل 3 نفر(4%)، تهوع در 6 نفر (8%) در مقابل 2 نفر (6/2%)، استفراغ در 4 نفر (3/5%) در مقابل 10 نفر (3/13%) تفاوت معنی دار نداشت. در دو گروه متغیرهای تاثیر گذار بر عوارض گوارشی همگن بودند. نتیجه گیری: یافته های این مطالعه نشان داد که زیره سبز آسیاب شده در کاهش عوارض گوارشی بدنبال سزارین اورژانسی مشابه و حتی موثرتر از شیر منیزی می باشد.
کلید واژگان
زیره سبزسزارین
شیر منیزی
عوارض گوارشی
بیوشیمی
شماره نشریه
6تاریخ نشر
2009-01-011387-10-12
ناشر
دانشگاه علوم پزشکی بابلشاپا
1561-41072251-7170




