نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorمحمودی, رزاقfa_IR
dc.contributor.authorکاظمی نیا, مسعودfa_IR
dc.contributor.authorکبودری, عطاfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T07:34:25Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T07:34:26Z
dc.date.available1399-08-23T07:34:25Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T07:34:26Z
dc.date.issued2017-02-01en_US
dc.date.issued1395-11-13fa_IR
dc.identifier.citationمحمودی, رزاق, کاظمی نیا, مسعود, کبودری, عطا. (1395). مروری بر ترکیبات و اثرات ضدمیکروبی گیاه کلپوره (Teuricum polium L.) رویش یافته در ایران در مقایسه با سایر نقاط جهان. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل, 19(2), 54-64. doi: 10.22088/jbums.19.2.54fa_IR
dc.identifier.issn1561-4107
dc.identifier.issn2251-7170
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22088/jbums.19.2.54
dc.identifier.urihttp://jbums.org/article-1-6317-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/587805
dc.description.abstractسابقه و هدف: گیاه کلپوره از خانواده نعناعیان است که در طیف وسیعی از انواع اقلیم‌ها قابلیت رشد و نمو دارد. در طب سنتی به منظور درمان بیماری‌ها‌ مورد استفاده قرار گرفته و دارای اثرهای ضدمیکروبی قابل ملاحظه‌ای است. این مطالعه به منظور مقایسه اثرهای ضدمیکروبی گیاه کلپوره رویش یافته در ایران با سایر نقاط جهان صورت پذیرفت. مواد و روش‌ها: در این مطالعه مروری ساده با استفاده از کلیدواژه‌های کلپوره، گیاهان دارویی اسانس‌های گیاهی، Essential oil، Medicinal Plants و Teucrium جست‌وجو در پایگاه‌های Pubmed، Science Direct، Elsevier، SID، Magiran، Google Scoolar، Food and Agriculture Organization of the United Nations (FAO) و World Health Organization (WHO) صورت گرفت.  یافته ها: در مجموع 269 مقاله با موضوع موردنظر شناسایی شد که 86 مورد آن جهت بررسی نهایی انتخاب شده‌اند. علت عدم انتخاب سایر مقاله‌ها، دور بودن از موضوع و هدف تحقیق بود. بر اساس یافته های این مطالعه عمده ترین ترکیبات شیمیایی گیاه کلپوره رویش یافته در ایران شامل آلفا پینن، بتا پینن، وربنن، بتا میرسن، اسپاتولنول بود. همچنین در میزان MIC، MBC و قطر هاله مهار رشدی گیاه کلپوره رویش یافته در ایران علیه باکتری‌های بیماری‌زا در قیاس با سایر نقاط جهان، تفاوت چشمگیری مشاهده نشد. نتیجه‌گیری: بر اساس نتایج این مطالعه از گیاه کلپوره به‌عنوان ترکیب ضدمیکروبی موثر می‌توان استفاده کرد. البته دوز مصرفی آن باید در آزمایش‌های مختلف تعیین گردد و به صورت کنترل شده مصرف شود تا خطر سمی بودن آن رخ ندهدfa_IR
dc.format.extent501
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی بابلfa_IR
dc.relation.ispartofمجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بابلfa_IR
dc.relation.ispartofJournal of Babol University Of Medical Sciencesen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22088/jbums.19.2.54
dc.subjectکلپورهfa_IR
dc.subjectگیاهان داروییfa_IR
dc.subjectاسانس‌های گیاهیfa_IR
dc.subjectبهداشت مواد غذاییfa_IR
dc.titleمروری بر ترکیبات و اثرات ضدمیکروبی گیاه کلپوره (Teuricum polium L.) رویش یافته در ایران در مقایسه با سایر نقاط جهانfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمروریfa_IR
dc.contributor.departmentمرکز تحقیقات ایمنی محصولات بهداشتی، دانشگاه علوم پزشکی قزوینfa_IR
dc.contributor.departmentدانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی قزوینfa_IR
dc.contributor.departmentدانشکده دامپزشکی، دانشگاه تبریزfa_IR
dc.citation.volume19
dc.citation.issue2
dc.citation.spage54
dc.citation.epage64


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد