• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل
    • دوره 19, شماره 2
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل
    • دوره 19, شماره 2
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    مروری بر ترکیبات و اثرات ضدمیکروبی گیاه کلپوره (Teuricum polium L.) رویش یافته در ایران در مقایسه با سایر نقاط جهان

    (ندگان)پدیدآور
    محمودی, رزاقکاظمی نیا, مسعودکبودری, عطا
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    501.7کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مروری
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    سابقه و هدف: گیاه کلپوره از خانواده نعناعیان است که در طیف وسیعی از انواع اقلیم‌ها قابلیت رشد و نمو دارد. در طب سنتی به منظور درمان بیماری‌ها‌ مورد استفاده قرار گرفته و دارای اثرهای ضدمیکروبی قابل ملاحظه‌ای است. این مطالعه به منظور مقایسه اثرهای ضدمیکروبی گیاه کلپوره رویش یافته در ایران با سایر نقاط جهان صورت پذیرفت. مواد و روش‌ها: در این مطالعه مروری ساده با استفاده از کلیدواژه‌های کلپوره، گیاهان دارویی اسانس‌های گیاهی، Essential oil، Medicinal Plants و Teucrium جست‌وجو در پایگاه‌های Pubmed، Science Direct، Elsevier، SID، Magiran، Google Scoolar، Food and Agriculture Organization of the United Nations (FAO) و World Health Organization (WHO) صورت گرفت.  یافته ها: در مجموع 269 مقاله با موضوع موردنظر شناسایی شد که 86 مورد آن جهت بررسی نهایی انتخاب شده‌اند. علت عدم انتخاب سایر مقاله‌ها، دور بودن از موضوع و هدف تحقیق بود. بر اساس یافته های این مطالعه عمده ترین ترکیبات شیمیایی گیاه کلپوره رویش یافته در ایران شامل آلفا پینن، بتا پینن، وربنن، بتا میرسن، اسپاتولنول بود. همچنین در میزان MIC، MBC و قطر هاله مهار رشدی گیاه کلپوره رویش یافته در ایران علیه باکتری‌های بیماری‌زا در قیاس با سایر نقاط جهان، تفاوت چشمگیری مشاهده نشد. نتیجه‌گیری: بر اساس نتایج این مطالعه از گیاه کلپوره به‌عنوان ترکیب ضدمیکروبی موثر می‌توان استفاده کرد. البته دوز مصرفی آن باید در آزمایش‌های مختلف تعیین گردد و به صورت کنترل شده مصرف شود تا خطر سمی بودن آن رخ ندهد
    کلید واژگان
    کلپوره
    گیاهان دارویی
    اسانس‌های گیاهی
    بهداشت مواد غذایی

    شماره نشریه
    2
    تاریخ نشر
    2017-02-01
    1395-11-13
    ناشر
    دانشگاه علوم پزشکی بابل
    سازمان پدید آورنده
    مرکز تحقیقات ایمنی محصولات بهداشتی، دانشگاه علوم پزشکی قزوین
    دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی قزوین
    دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تبریز

    شاپا
    1561-4107
    2251-7170
    URI
    https://dx.doi.org/10.22088/jbums.19.2.54
    http://jbums.org/article-1-6317-fa.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/587805

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب