• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل
    • دوره 20, Supplement 1-2018
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل
    • دوره 20, Supplement 1-2018
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    مروری بر کاربرد فیلم‌های خوراکی و زیست‌ تخریب‌پذیر نشاسته‌ای در بسته‌بندی مواد غذایی

    (ندگان)پدیدآور
    فتاحی, رضابهرامی, آرش
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    130.3کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مروری
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    سابقه و هدف: تجمع پلاستیک­هایی بر پایه نفت، که به طور عمده در بسته بندی مواد غذایی استفاده می­شوند، عامل یک مشکل جدی زیست محیطی است. به این دلیل تلاش­های محققان به توسعه فیلم­ها و پوشش­های زیست تخریب پذیر افزایش یافته است. بیو پلیمرهای استفاده شده به عنوان ماده خام برای آماده سازی فیلم­های خوراکی باید تجدید پذیر، فراوان و کم هزینه باشند. در این مطالعه توسعه فیلم­های مبتنی بر نشاسته برای بسته بندی مواد غذایی مورد بررسی قرار گرفت. مواد و روش­ ها: در این مطالعه مروری ساده مقالات معتبر علمی نمایه شده در بانک­های اطلاعاتی Science Direct، Springer، Scopus با استفاده از  واژه­های کلیدی بیوپلیمر، فیلم­های نشاسته­ای و روش کستینگ  مورد بررسی قرار گرفته است. یافته ­ها: مقایسه بین ویژگی‌های مکانیکی فیلم‌های حاصل از نشاسته تازه تهیه شده و نشاسته نگه‌داری شده بیانگر تأثیر فرآیند کریستالیزاسیون مجدد بر روی افزایش سفتی و کاهش میزان انعطاف‌پذیری فیلم‌های حاصل بود. برای جلوگیری از این فرآیند و اثرات مربوطه بر روی فیلم حاصله می‌توان از سایر پلی‌مرها به عنوان ترکیبات افزودنی استفاده کرد. نشاسته از  مواد مناسب برای جایگزینی با پلیمرهای حاصل از مشتقات نفتی است. به منظور بهبود ویژگی‌های فیلم‌های تولیدی، شمار بالایی از ترکیبات را می‌توان به ماتریکس اضافه کرد و همچنین تغییرات مختلفی را می‌توان در طی فرآوری اعمال کرد. نتیجه­ گیری: بهینه‌سازی شرایط باعث تولید فیلم‌های شفاف، بدون بو، بدون مزه و بدون رنگ به همراه ویژگی‌های بهبود یافته مکانیکی، نوری و بازدارندگی خواهد شد.
    کلید واژگان
    بیوپلیمر
    فیلم‌های نشاسته‌ای
    کاستینگ (تبخیر حلال)
    جراحی عروق

    شماره نشریه
    12018
    تاریخ نشر
    2018-03-01
    1396-12-10
    ناشر
    دانشگاه علوم پزشکی بابل
    سازمان پدید آورنده
    گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز
    گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز

    شاپا
    1561-4107
    2251-7170
    URI
    http://jbums.org/article-1-7694-fa.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/587642

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب