| dc.contributor.author | محمد زاده, عقیله | fa_IR |
| dc.contributor.author | گل, علی | fa_IR |
| dc.contributor.author | علومی, حکیمه | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-08-23T07:32:12Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-11-13T07:32:12Z | |
| dc.date.available | 1399-08-23T07:32:12Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-11-13T07:32:12Z | |
| dc.date.issued | 2015-09-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1394-06-10 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | محمد زاده, عقیله, گل, علی, علومی, حکیمه. (1394). اثرات پودر دانه شنبلیله بر فاکتورهای اکسیدانی و آنتی اکسیدانی در آسیب کبدی ناشی از استامینوفن در موشهای صحرایی نر. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل, 17(9), 44-51. doi: 10.22088/jbums.17.9.44 | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 1561-4107 | |
| dc.identifier.issn | 2251-7170 | |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22088/jbums.17.9.44 | |
| dc.identifier.uri | http://jbums.org/article-1-5133-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/587573 | |
| dc.description.abstract | سابقه و هدف: استامینوفن از طریق استرس اکسیداتیو می تواند منجر به آسیب کبدی شود. هدف از این مطالعه بررسی خاصیت آنتی اکسیدانی پودر دانه شنبلیله بر فاکتورهای اکسیدانی و آنتی اکسیدانی در مسمومیت کبدی ناشی از استامینوفن میباشد.
مواد و روشها: در این مطالعه تجربی 24 سر رت نر نژاد ویستار در محدوده وزنی 280-250 گرم به 4 گروه نرمال سالین، نرمال سالین +پودر دانه شنبلیله، استامینوفنی، استامینوفنی+پودر دانه شنبلیله تقسیم شدند. بعد از 24 ساعت گرسنگی، گروههای نرمال و نرمال + پودر دانه شنبلیله، نرمال سالین و گروههای استامینوفنی و استامینوفنی + پودر دانه شنبلیله، استامینوفن با دوز mg/kg1000 به صورت گاواژ دریافت کردند. پس از گذشت 6 ساعت گروههای نرمال و استامینوفنی، نرمال سالین و گروههای نرمال +پودر دانه شنبلیله و استامینوفنی+پودر دانه شنبلیله، پودر دانه شنبلیله با دوز mg/kg1000 را به صورت گاواژ دریافت کردند. دوازده ساعت پس از گاواژ دوم، رتها کشته شده و بافت کبدی، منجمد و بررسی گردید.
یافتهها: پودر دانه شنبلیله باعث کاهش میزان مالون دی آلدئید و پراکسید هیدروژن نسبت به گروه استامینوفنی شد (به ترتیب 0/0305±0/2608 و 0/15362 ±1/56 در مقایسه با گروه استامینوفنی 0/34431±6/7 و 0/10481±2/38؛ 0/001 p<و 0/05 p<). همچنین فعالیت آنزیم پراکسیداز و کاتالاز نسبت به گروه استامینوفنی افزایش یافت (به ترتیب 3/3666±19/07 و 0/2424±1/174 در مقایسه با گروه استامینوفنی 2/46±8/108 و 0/089±0/614).
نتیجه گیری: نتایج مطالعه نشان داد که پودر دانه شنبلیله می تواند سبب کاهش استرس اکسیداتیو در آسیب کبدی ناشی از استامینوفن شود.
| fa_IR |
| dc.format.extent | 287 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه علوم پزشکی بابل | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Journal of Babol University Of Medical Sciences | en_US |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22088/jbums.17.9.44 | |
| dc.subject | دانه شنبلیله | fa_IR |
| dc.subject | استامینوفن | fa_IR |
| dc.subject | استرس اکسیداتیو | fa_IR |
| dc.subject | کبد | fa_IR |
| dc.subject | فارماکولوژی | fa_IR |
| dc.title | اثرات پودر دانه شنبلیله بر فاکتورهای اکسیدانی و آنتی اکسیدانی در آسیب کبدی ناشی از استامینوفن در موشهای صحرایی نر | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | تحقیقی | fa_IR |
| dc.citation.volume | 17 | |
| dc.citation.issue | 9 | |
| dc.citation.spage | 44 | |
| dc.citation.epage | 51 | |