نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorمحمد زاده, عقیلهfa_IR
dc.contributor.authorگل, علیfa_IR
dc.contributor.authorعلومی, حکیمهfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T07:32:12Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T07:32:12Z
dc.date.available1399-08-23T07:32:12Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T07:32:12Z
dc.date.issued2015-09-01en_US
dc.date.issued1394-06-10fa_IR
dc.identifier.citationمحمد زاده, عقیله, گل, علی, علومی, حکیمه. (1394). اثرات پودر دانه شنبلیله بر فاکتورهای اکسیدانی و آنتی اکسیدانی در آسیب کبدی ناشی از ‏استامینوفن در موش‌های صحرایی نر. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل, 17(9), 44-51. doi: 10.22088/jbums.17.9.44fa_IR
dc.identifier.issn1561-4107
dc.identifier.issn2251-7170
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22088/jbums.17.9.44
dc.identifier.urihttp://jbums.org/article-1-5133-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/587573
dc.description.abstractسابقه و هدف: استامینوفن از طریق استرس اکسیداتیو می تواند منجر به آسیب کبدی شود. هدف از این مطالعه بررسی خاصیت آنتی اکسیدانی پودر دانه شنبلیله بر فاکتورهای اکسیدانی و آنتی اکسیدانی در مسمومیت کبدی ناشی از استامینوفن می­باشد. مواد و روشها: در این مطالعه تجربی 24 سر رت نر نژاد ویستار در محدوده وزنی 280-250 گرم به 4 گروه نرمال سالین، نرمال سالین +پودر دانه شنبلیله، استامینوفنی، استامینوفنی+پودر دانه شنبلیله تقسیم شدند. بعد از 24 ساعت گرسنگی، گروه­های نرمال و نرمال + پودر دانه شنبلیله، نرمال سالین و گروه­های استامینوفنی و استامینوفنی + پودر دانه شنبلیله، استامینوفن با دوز mg/kg1000 به صورت گاواژ دریافت کردند. پس از گذشت 6 ساعت گروه­های نرمال و استامینوفنی، نرمال سالین و گروه­های نرمال +پودر دانه شنبلیله و استامینوفنی+پودر دانه شنبلیله، پودر دانه شنبلیله با دوز mg/kg1000 را به صورت گاواژ دریافت کردند. دوازده ساعت پس از گاواژ دوم، رت­ها کشته شده و بافت کبدی، منجمد و بررسی گردید. یافته­ها: پودر دانه شنبلیله باعث کاهش میزان مالون دی آلدئید و پراکسید هیدروژن نسبت به گروه استامینوفنی شد (به ترتیب 0/0305±0/2608 و 0/15362 ±1/56 در مقایسه با گروه استامینوفنی 0/34431±6/7 و 0/10481±2/38؛ 0/001  p<و 0/05 p<). همچنین فعالیت آنزیم پراکسیداز و کاتالاز نسبت به گروه استامینوفنی افزایش یافت (به ترتیب 3/3666±19/07 و 0/2424±1/174 در مقایسه با گروه استامینوفنی 2/46±8/108 و 0/089±0/614). نتیجه گیری:  نتایج مطالعه نشان داد که پودر دانه شنبلیله می تواند سبب کاهش استرس اکسیداتیو در آسیب کبدی ناشی از استامینوفن شود.  fa_IR
dc.format.extent287
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی بابلfa_IR
dc.relation.ispartofمجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بابلfa_IR
dc.relation.ispartofJournal of Babol University Of Medical Sciencesen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22088/jbums.17.9.44
dc.subjectدانه شنبلیلهfa_IR
dc.subjectاستامینوفنfa_IR
dc.subjectاسترس اکسیداتیوfa_IR
dc.subjectکبدfa_IR
dc.subjectفارماکولوژیfa_IR
dc.titleاثرات پودر دانه شنبلیله بر فاکتورهای اکسیدانی و آنتی اکسیدانی در آسیب کبدی ناشی از ‏استامینوفن در موش‌های صحرایی نرfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeتحقیقیfa_IR
dc.citation.volume17
dc.citation.issue9
dc.citation.spage44
dc.citation.epage51


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد