نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorبابایی نژاد بصیری, فریدونfa_IR
dc.contributor.authorحقیقی خوشخو, پیامfa_IR
dc.contributor.authorاکبری آزاد, گیتاfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T01:55:08Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T01:55:09Z
dc.date.available1399-08-23T01:55:08Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T01:55:09Z
dc.date.issued2016-05-01en_US
dc.date.issued1395-02-12fa_IR
dc.identifier.citationبابایی نژاد بصیری, فریدون, حقیقی خوشخو, پیام, اکبری آزاد, گیتا. (1395). تعیین شیوع و تعیین حساسیت باکتریایی جدایه های ترموفیلیک کمپیلوباکتر از جوجه های گوشتی. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران, 26(136), 185-189.fa_IR
dc.identifier.issn1735-9260
dc.identifier.issn1735-9279
dc.identifier.urihttp://jmums.mazums.ac.ir/article-1-7494-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/564223
dc.description.abstractسابقه و هدف: کمپیلوباکترهای ترموفیلیک از عوامل مهم گاستروآنتریت عفونی انسان در سرتاسر دنیا است که عمده موارد آن را به مصرف فرآورده‌های تهیه شده از گوشت مرغ نسبت می‌دهند. تحقیق حاضر با هدف تعیین فراوانی گونه‌های ترموفیلیک کمپیلوباکتر در دستگاه گوارش جوجه گوشتی و الگوی مقاومت آنتی‌بیوتیکی آن‌ها طراحی شد. مواد و روش‌ها: طی شش ماه دوم سال 1393، از 30 مزرعه صنعتی پرورش جوجه گوشتی، 150 نمونه مدفوع پرنده اخذ و به آزمایشگاه منتقل شد. نمونه‌ها در شرایط میکروآئروفیلیک و در محیط بروسلا آگار انکوبه و سپس با کربول فوشین رنگ‌آمیزی و با آزمایشات تحرک، اکسیداز و کاتالاز تایید شدند. برای شناسایی کمپیلوباکتر ژژونی از آزمایش هیدرولیز هیپورات سدیم و برای گونه‌های کلی و لاری از آزمایش هیدرولیز ایندوکسیل استات استفاده شد. برای ارزیابی مقاومت آنتی‌باکتریال گونه‌های ترموفیلیک کمپیلوباکتر نیز از روش انتشاری استفاده شد. یافته‌ها: در مجموع 80 درصد گله‌های پرورشی و 3/65 درصد نمونه‌های اخذ شده به گونه‌های ترموفیلیک کمپیلوباکتر آلوده بودند. از 98 جدایه کمپیلوباکتر، 59/79 درصد به گونه ژژونی و 4/20 درصد به گونه کلی تعلق داشتند. بیش‌ترین مقاومت به‌ترتیب مربوط به نالیدیکسیک اسید(67 درصد)، سیپروفلوکساسین (56 درصد) و تتراسایکلین (56 درصد) و کم‌ترین مقاومت به جنتامایسین (0 درصد)، کلرامفنیکل (5/2 درصد) و اریترومایسین (3 درصد) بود. استنتاج: پدیده مقاومت به چند آنتی‌بیوتیک در جدایه‌ها وجود داشت. هیچ‌سویه‌ای که به تمام آنتی‌بیوتیک‌ها حساس باشد، وجود نداشت.fa_IR
dc.format.extent377
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی مازندرانfa_IR
dc.relation.ispartofمجله دانشگاه علوم پزشکی مازندرانfa_IR
dc.relation.ispartofJournal of Mazandaran University of Medical Sciencesen_US
dc.subjectکمپیلوباکتر ترموفیلیکfa_IR
dc.subjectآنتی بیوتیکfa_IR
dc.subjectجوجه گوشتیfa_IR
dc.subjectعلوم آزمايشگاهيfa_IR
dc.titleتعیین شیوع و تعیین حساسیت باکتریایی جدایه های ترموفیلیک کمپیلوباکتر از جوجه های گوشتیfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeگزارش موردfa_IR
dc.contributor.departmentدکترای علوم آزمایشگاهی تشخیص طبی، گروه علوم آزمایشگاهی، دانشکده علوم پزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرند، مرند، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار، گروه علوم درمانگاهی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج، کرج، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار، گروه علوم درمانگاهی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج، کرج، ایرانfa_IR
dc.citation.volume26
dc.citation.issue136
dc.citation.spage185
dc.citation.epage189


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد