تعیین شیوع و تعیین حساسیت باکتریایی جدایه های ترموفیلیک کمپیلوباکتر از جوجه های گوشتی
(ندگان)پدیدآور
بابایی نژاد بصیری, فریدونحقیقی خوشخو, پیاماکبری آزاد, گیتانوع مدرک
Textگزارش مورد
زبان مدرک
فارسیچکیده
سابقه و هدف: کمپیلوباکترهای ترموفیلیک از عوامل مهم گاستروآنتریت عفونی انسان در سرتاسر دنیا است که عمده موارد آن را به مصرف فرآوردههای تهیه شده از گوشت مرغ نسبت میدهند. تحقیق حاضر با هدف تعیین فراوانی گونههای ترموفیلیک کمپیلوباکتر در دستگاه گوارش جوجه گوشتی و الگوی مقاومت آنتیبیوتیکی آنها طراحی شد.
مواد و روشها: طی شش ماه دوم سال 1393، از 30 مزرعه صنعتی پرورش جوجه گوشتی، 150 نمونه مدفوع پرنده اخذ و به آزمایشگاه منتقل شد. نمونهها در شرایط میکروآئروفیلیک و در محیط بروسلا آگار انکوبه و سپس با کربول فوشین رنگآمیزی و با آزمایشات تحرک، اکسیداز و کاتالاز تایید شدند. برای شناسایی کمپیلوباکتر ژژونی از آزمایش هیدرولیز هیپورات سدیم و برای گونههای کلی و لاری از آزمایش هیدرولیز ایندوکسیل استات استفاده شد. برای ارزیابی مقاومت آنتیباکتریال گونههای ترموفیلیک کمپیلوباکتر نیز از روش انتشاری استفاده شد.
یافتهها: در مجموع 80 درصد گلههای پرورشی و 3/65 درصد نمونههای اخذ شده به گونههای ترموفیلیک کمپیلوباکتر آلوده بودند. از 98 جدایه کمپیلوباکتر، 59/79 درصد به گونه ژژونی و 4/20 درصد به گونه کلی تعلق داشتند. بیشترین مقاومت بهترتیب مربوط به نالیدیکسیک اسید(67 درصد)، سیپروفلوکساسین (56 درصد) و تتراسایکلین (56 درصد) و کمترین مقاومت به جنتامایسین (0 درصد)، کلرامفنیکل (5/2 درصد) و اریترومایسین (3 درصد) بود.
استنتاج: پدیده مقاومت به چند آنتیبیوتیک در جدایهها وجود داشت. هیچسویهای که به تمام آنتیبیوتیکها حساس باشد، وجود نداشت.
کلید واژگان
کمپیلوباکتر ترموفیلیکآنتی بیوتیک
جوجه گوشتی
علوم آزمايشگاهي
شماره نشریه
136تاریخ نشر
2016-05-011395-02-12
ناشر
دانشگاه علوم پزشکی مازندرانسازمان پدید آورنده
دکترای علوم آزمایشگاهی تشخیص طبی، گروه علوم آزمایشگاهی، دانشکده علوم پزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرند، مرند، ایراناستادیار، گروه علوم درمانگاهی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج، کرج، ایران
استادیار، گروه علوم درمانگاهی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج، کرج، ایران
شاپا
1735-92601735-9279




