نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorیزدانبخش, احمد رضاfa_IR
dc.contributor.authorلیلی, مصطفیfa_IR
dc.contributor.authorرضازاده آذری, منصورfa_IR
dc.contributor.authorمسعودی نژاد, محمد رضاfa_IR
dc.contributor.authorمجلسی, منیرهfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T01:29:08Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T01:29:08Z
dc.date.available1399-08-23T01:29:08Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T01:29:08Z
dc.date.issued2014-07-01en_US
dc.date.issued1393-04-10fa_IR
dc.identifier.citationیزدانبخش, احمد رضا, لیلی, مصطفی, رضازاده آذری, منصور, مسعودی نژاد, محمد رضا, مجلسی, منیره. (1393). بررسی غلظت کلروفرم در آب شرب تهران در سال 1388. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران, 24(114), 102-113.fa_IR
dc.identifier.issn1735-9260
dc.identifier.issn1735-9279
dc.identifier.urihttp://jmums.mazums.ac.ir/article-1-3932-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/561831
dc.description.abstractسابقه و هدف: کلروفرم از محصولات جانبی گندزدایی است که بر اثر واکنش بین کلر باقی‏مانده در آب با ترکیبات آلی به عنوان پیش‌ساز آن‏ها تشکیل می‌شود. وجود این محصولات جانبی گندزدایی در آب شرب می‌تواند خطرات بهداشت عمومی از جمله پتانسیل سرطان‏زایی داشته باشد. لذا در این مطالعه غلظت کلروفرم به عنوان شاخص محصولات جانبی گندزدایی با کلر در داخل آب شرب تهران بررسی شد. مواد و روش ها: این مطالعه از نوع توصیفی- مقطعی بود که در آن نمونه‌های مورد نظر از آب خروجی تصفیه‌خانه‌ها و نقاط مشخصی از شبکه‌ توزیع آب در فصول مختلف سال در تهران در سال 1388 برداشت شده و با استفاده از روش‌های استاندارد از نظر وجود ترکیبات کلروفرم مورد آنالیز قرار گرفت. هم‏چنین پارامترهای دما، pH و غلظت کلر باقیمانده به عنوان مهمترین فاکتورهای در ارتباط با غلظت‌های کلروفرم اندازه‌گیری شدند. یافته ها: میانگین کل غلظت کلروفرم در آب خروجی از تصفیه‌خانه‌ها و شبکه‌توزیع به‌ترتیب برابر 2/11 و 5/36 میکروگرم در لیتر اندازه‌گیری شد که در شبکه توزیع تقریباً 3/3 برابر بیشتر از مقادیر مربوط به آب خروجی از تصفیه‌خانه‌هاست. استنتاج: بررسی غلظت‌های کلروفرم در آب خروجی از تصفیه‌خانه‌ها و شبکه توزیع با مقادیر دما، pH و کلر باقی‏مانده نشان‌دهنده‌وجود ارتباط مستقیم بین آن‏ها می‌باشد که این ارتباط در شبکه توزیع معنی‌دار بوده در حالی که در آب خروجی از تصفیه‌خانه‌ها این ارتباط معنی‌دار نبود. هم‏چنین مقادیر اندازه‌گیری شده‌ی غلظت‌های کلروفرم پائین‌تر از حدود مجاز قرار داشت.fa_IR
dc.format.extent402
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی مازندرانfa_IR
dc.relation.ispartofمجله دانشگاه علوم پزشکی مازندرانfa_IR
dc.relation.ispartofJournal of Mazandaran University of Medical Sciencesen_US
dc.subjectکلروفرمfa_IR
dc.subjectکلر باقی‏ماندهfa_IR
dc.subjectگندزداییfa_IR
dc.subjectپیش‌سازهاfa_IR
dc.subjectبهداشت محیط زیستfa_IR
dc.titleبررسی غلظت کلروفرم در آب شرب تهران در سال 1388fa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشي-کاملfa_IR
dc.contributor.departmentعلوم پزشکی مازندرانfa_IR
dc.contributor.departmentعلوم پزشکی مازندرانfa_IR
dc.contributor.departmentعلوم پزشکی مازندرانfa_IR
dc.contributor.departmentعلوم پزشکی مازندرانfa_IR
dc.contributor.departmentعلوم پزشکی مازندرانfa_IR
dc.citation.volume24
dc.citation.issue114
dc.citation.spage102
dc.citation.epage113


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد