بررسی غلظت کلروفرم در آب شرب تهران در سال 1388
(ندگان)پدیدآور
یزدانبخش, احمد رضالیلی, مصطفیرضازاده آذری, منصورمسعودی نژاد, محمد رضامجلسی, منیرهنوع مدرک
Textپژوهشي-کامل
زبان مدرک
فارسیچکیده
سابقه و هدف: کلروفرم از محصولات جانبی گندزدایی است که بر اثر واکنش بین کلر باقیمانده در آب با ترکیبات آلی به عنوان پیشساز آنها تشکیل میشود. وجود این محصولات جانبی گندزدایی در آب شرب میتواند خطرات بهداشت عمومی از جمله پتانسیل سرطانزایی داشته باشد. لذا در این مطالعه غلظت کلروفرم به عنوان شاخص محصولات جانبی گندزدایی با کلر در داخل آب شرب تهران بررسی شد.
مواد و روش ها: این مطالعه از نوع توصیفی- مقطعی بود که در آن نمونههای مورد نظر از آب خروجی تصفیهخانهها و نقاط مشخصی از شبکه توزیع آب در فصول مختلف سال در تهران در سال 1388 برداشت شده و با استفاده از روشهای استاندارد از نظر وجود ترکیبات کلروفرم مورد آنالیز قرار گرفت. همچنین پارامترهای دما، pH و غلظت کلر باقیمانده به عنوان مهمترین فاکتورهای در ارتباط با غلظتهای کلروفرم اندازهگیری شدند.
یافته ها: میانگین کل غلظت کلروفرم در آب خروجی از تصفیهخانهها و شبکهتوزیع بهترتیب برابر 2/11 و 5/36 میکروگرم در لیتر اندازهگیری شد که در شبکه توزیع تقریباً 3/3 برابر بیشتر از مقادیر مربوط به آب خروجی از تصفیهخانههاست.
استنتاج: بررسی غلظتهای کلروفرم در آب خروجی از تصفیهخانهها و شبکه توزیع با مقادیر دما، pH و کلر باقیمانده نشاندهندهوجود ارتباط مستقیم بین آنها میباشد که این ارتباط در شبکه توزیع معنیدار بوده در حالی که در آب خروجی از تصفیهخانهها این ارتباط معنیدار نبود. همچنین مقادیر اندازهگیری شدهی غلظتهای کلروفرم پائینتر از حدود مجاز قرار داشت.
کلید واژگان
کلروفرمکلر باقیمانده
گندزدایی
پیشسازها
بهداشت محیط زیست
شماره نشریه
114تاریخ نشر
2014-07-011393-04-10
ناشر
دانشگاه علوم پزشکی مازندرانسازمان پدید آورنده
علوم پزشکی مازندرانعلوم پزشکی مازندران
علوم پزشکی مازندران
علوم پزشکی مازندران
علوم پزشکی مازندران
شاپا
1735-92601735-9279




