نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorالهیان, فاطمهfa_IR
dc.contributor.authorیزدی نژاد, علیرضاfa_IR
dc.contributor.authorمعین البکاء طوسی, نگینfa_IR
dc.contributor.authorنوری, زهراfa_IR
dc.contributor.authorمیرزایی, عباسfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T00:49:12Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T00:49:13Z
dc.date.available1399-08-23T00:49:12Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T00:49:13Z
dc.date.issued2020-09-01en_US
dc.date.issued1399-06-11fa_IR
dc.identifier.citationالهیان, فاطمه, یزدی نژاد, علیرضا, معین البکاء طوسی, نگین, نوری, زهرا, میرزایی, عباس. (1399). تنوع بالقوه فعالیت ضدباکتریایی و ضدقارچی اسانس اکوتیپ‌های آویشن کوهی جمع‌آوری شده از چهارده منطقه ایران. مجله علمي دانشگاه علوم پزشكي بيرجند, 27(3), 275-290. doi: 10.32592/JBirjandUnivMedSci.2020.27.3.106fa_IR
dc.identifier.issn16072197
dc.identifier.issn2423-6152
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.32592/JBirjandUnivMedSci.2020.27.3.106
dc.identifier.urihttp://journal.bums.ac.ir/article-1-2840-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/558229
dc.description.abstractزمینه و هدف: آویشن کوهی یکی از مشهورترین گیاهان دارویی ایران از خانواده نعناعیان است و کاربردهای زیادی در طب سنتی همچون تسکین علائم سرماخوردگی و سرفه و تخفیف برخی بیماری‌های گوارشی دارد؛ همچنین دارای اثرات ضدّ باکتریایی و ضدّ قارچی است. این مطالعه به‌منظور بررسی تنوع اثرات آنتی‌بیوتیکی این گیاه اجرا گردیده است. روش تحقیق: اسانس چهارده اکوتیپ مختلف آویشن کوهی با استفاده از دستگاه کلونجر استخراج شده و پس از آنالیز با دستگاه GC-MS به‌منظور اندازه‌گیری حداقل غلظت مهارکنندگی رشد و همچنین حداقل غلظت کشندگی، از 7 نوع باکتری و 2 نوع قارچ به روش رقیق‌سازی میکرو در محدوده 0/01 تا 5/12 میلی‌گرم در میلی‌لیتر استفاده شد. یافته‌ها: فراوان‌ترین اجزای اسانس‌های به‌دست آمده، مونوترپن‌های اکسیژنه (%90/60-64/60) بودند که تیمول و کاروکرول (%75/55–27/23) مهمترین اجزای آن‌ها هستند. میزان و غلظت این دو ماده فنولی در اسانس آویشن کوهی، ارتباط مستقیمی با اثرات ضدّ باکتری و ضدّ قارچی دارد. فعالیت ضدّ باکتریایی و ضدّ قارچی اسانس‌ها به‌ترتیب در دامنه 0/24 تا 5/12 و 0/08 تا 0/96 میلی‌گرم در میلی‌لیتر قرار گرفت. فعال‌ترین فعالیت ضدّ میکروبی مربوط به اسانس اکوتیپ‌های سلماس و نودوشن بود و کمترین فعالیت در اکوتیپ رودبار دیده شد. نتیجه‌گیری: ویژگی‌های جغرافیایی محل رویش گیاهان، نقش بسزایی در نوع و مقدار ترکیبات داخل اسانس گیاه دارد. در همین راستا اثرات بیولوژیکی و خواص ضدّ باکتریایی و ضدّ قارچی متفاوتی می‌تواند از هر اکوتیپ بروز ‌کند.fa_IR
dc.format.extent752
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی بیرجندfa_IR
dc.relation.ispartofمجله علمي دانشگاه علوم پزشكي بيرجندfa_IR
dc.relation.ispartofJournal of Birjand University of Medical Sciencesen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.32592/JBirjandUnivMedSci.2020.27.3.106
dc.subjectآویشن کوهیfa_IR
dc.subjectاکوتیپfa_IR
dc.subjectاسانسfa_IR
dc.subjectضدّ باکتریاییfa_IR
dc.subjectضدّ قارچیfa_IR
dc.subjectفارماکولوژی- گیاهان داروییfa_IR
dc.titleتنوع بالقوه فعالیت ضدباکتریایی و ضدقارچی اسانس اکوتیپ‌های آویشن کوهی جمع‌آوری شده از چهارده منطقه ایرانfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله اصیل پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentگروه بیوتکنولوژی پزشکی، دانشکده فناوری‌های نوین، دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد، شهرکرد، ایران.fa_IR
dc.contributor.departmentگروه گیاهان دارویی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی زنجان، زنجان، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه گیاهان دارویی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی زنجان، زنجان، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه گیاهان دارویی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی زنجان، زنجان، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه بیوتکنولوژی پزشکی، دانشکده فناوری‌های نوین، دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد، شهرکرد، ایران و مرکز تحقیقات سلولی و مولکولی، پژوهشکده علوم پایه سلامت، دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد، شهرکرد، ایرانfa_IR
dc.citation.volume27
dc.citation.issue3
dc.citation.spage275
dc.citation.epage290


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد