نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorفرخ فال, خدیجهfa_IR
dc.contributor.authorفاتحی حسن آباد, زهراfa_IR
dc.contributor.authorغلام نژاد, زهراfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T00:49:11Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T00:49:12Z
dc.date.available1399-08-23T00:49:11Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T00:49:12Z
dc.date.issued2020-09-01en_US
dc.date.issued1399-06-11fa_IR
dc.identifier.citationفرخ فال, خدیجه, فاتحی حسن آباد, زهرا, غلام نژاد, زهرا. (1399). بررسی اثرات عروقی عصاره آبی گلبرگ زعفران در موش‌ صحرایی با فشار خون بالا. مجله علمي دانشگاه علوم پزشكي بيرجند, 27(3), 265-274. doi: 10.32592/JBirjandUnivMedSci.2020.27.3.105fa_IR
dc.identifier.issn16072197
dc.identifier.issn2423-6152
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.32592/JBirjandUnivMedSci.2020.27.3.105
dc.identifier.urihttp://journal.bums.ac.ir/article-1-2705-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/558228
dc.description.abstractزمینه و هدف: گلبرگ زعفران، تانسیون عضله صاف احشایی را کاهش میدهد و نیز فشار خون نرمال را کم می‌نماید؛ اما اثر ضدّ فشار خونی و مکانیسم آن شناخته نشده است. در این مطالعه، اثرات ضدّ فشار خونی عصاره گلبرگ زعفران با بررسی پاسخ‌های انقباضی بستر عروقی مزانتر در حیوانات فشار خونی مطالعه شد. روش تحقیق: این مطالعه تجربی مداخله‌ای بر روی 20 رت نر (5 رت برای مطالعه درون تنی و 15 رت برای مطالعه برون تنی) انجام شد. فشار خون با نمک دزوکسی‌ کورتیکواسترون استات (mg/kg 20، زیرجلدی دو بار در هفته و به‌مدت 5 هفته) و جایگزینی آب با محلول کلرید سدیم یک‌ درصد ایجاد گردید. بعد از 5 هفته، بیهوشی با تیوپنتال سدیم (mg/kg 30، داخل صفاقی) ایجاد و فشار خون شریانی به‌دنبال تجویز دوزهای مختلف عصاره آبی زعفران با لوله‌گذاری شریان کاروتید اندازه‌گیری شد؛ سپس مزانتر ایزوله با کلرید پتاسیم (40 میلی‌مولار) منقبض شد و غلظت‌های مختلف عصاره اضافه گردید. در نهایت در حضور L-NAME و ایندومتاسن، نیروی انقباضی مزانتر با غلظت‌های مختلف عصاره بررسی شد. تانسیون مزانتر، توسط فیزیوگراف ثبت  گردید. یافته‌ها: فشار خون متوسط شریانی در رت‌های مبتلا به فشار خون mmHg 6±231 بود. تجویز عصاره آبی گلبرگ زعفران، فشار خون شریانی را به‌صورت وابسته به دوز کاهش داد. عصاره، نیروی انقباضی بستر عروقی مزانتر را کاهش داد. مجاورت بافت با L-NAME و نه ایندومتاسن، پاسخ‌ کاهندگی فشار عصاره را از بین برد. نتیجه‌گیری: اثرات ضدّ فشار خونی عصاره گلبرگ زعفران احتمالاً از طریق کاهش مقاومت کل محیطی به‌واسطه نیتریک‌اکساید اعمال می‌گردد.fa_IR
dc.format.extent662
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی بیرجندfa_IR
dc.relation.ispartofمجله علمي دانشگاه علوم پزشكي بيرجندfa_IR
dc.relation.ispartofJournal of Birjand University of Medical Sciencesen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.32592/JBirjandUnivMedSci.2020.27.3.105
dc.subjectگلبرگ زعفرانfa_IR
dc.subjectپر فشاری خونfa_IR
dc.subjectبستر عروقی مزانترfa_IR
dc.subjectفیزیولوژی- قلب و گردش خونfa_IR
dc.titleبررسی اثرات عروقی عصاره آبی گلبرگ زعفران در موش‌ صحرایی با فشار خون بالاfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله اصیل پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentمرکز تحقیقات بیماری‌های قلب و عروق، دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، بیرجند، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentبیمارستان امام زمان، مشهد، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه فیزیولوژی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایرانfa_IR
dc.citation.volume27
dc.citation.issue3
dc.citation.spage265
dc.citation.epage274


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد