نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorمعتمد زاده طرقبه, مجیدfa_IR
dc.contributor.authorترکمان, جوادfa_IR
dc.contributor.authorعطاری, سید قوام دینfa_IR
dc.contributor.authorگلزار خجسته, بهمنfa_IR
dc.contributor.authorغفاری, محمد ابراهیمfa_IR
dc.contributor.authorسعادت فر, علیfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T00:42:45Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T00:42:46Z
dc.date.available1399-08-23T00:42:45Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T00:42:46Z
dc.date.issued2018-01-01en_US
dc.date.issued1396-10-11fa_IR
dc.identifier.citationمعتمد زاده طرقبه, مجید, ترکمان, جواد, عطاری, سید قوام دین, گلزار خجسته, بهمن, غفاری, محمد ابراهیم, سعادت فر, علی. (1396). بررسی شیوع اختلالات اسکلتی- عضلانی و ارزیابی عوامل ارگونومیکی در افراد شاغل در نانوایی‌های سنتی شهرستان همدان در سال 1395. مجله علمي دانشگاه علوم پزشكي بيرجند, 24(4), 313-323.fa_IR
dc.identifier.issn16072197
dc.identifier.issn2423-6152
dc.identifier.urihttp://journal.bums.ac.ir/article-1-2292-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/557823
dc.description.abstractزمینه و هدف: اختلالات اسکلتی- عضلانی رایج‌ترین مشکل مرتبط با کار در بسیاری از کشورهای درحال توسعه و صنعتی می‌باشد. هدف از مطالعه حاضر، بررسی شیوع اختلالات اسکلتی- عضلانی و ارزیابی عوامل ارگونومیکی در کارگران پخت نان سنّتی بود. روش تحقیق: این مطالعه توصیفی- تحلیلی و مقطعی بر روی 129 نفر از افراد شاغل در نانوایی‌های سنتی شهرستان همدان در بهمن‌ماه سال 1395 انجام گرفت. در این مطالعه، به ‌منظور تعیین شیوع اختلالات اسکلتی عضلانی از پرسش‌نامه‌های نوردیک، نقشه بدن و مقیاس آنالوگ بصری و برای تعیین میزان فعالیت و حداکثر نیروی قابل قبول دست‌ها از روش ارزیابی ACGIH-HAL استفاده گردید. پس از جمع آوری داده‌ها و ورود آنها به نرم‌افزار SPSS (ویرایش 20)، از آزمون‌های آماری کای‌دو و ‌t مستقل استفاده شد. یافته‌ها: در این مطالعه میانگین و انحراف معیار سابقه کاری، قد، وزن، شاخص توده بدن و سن افراد به‌ترتیب: 6/82±4 سال، 0/08±1/6 متر، 12/76±60 کیلوگرم، 4/70 ±24/65 و 12/60±43/5  سال بود. اندام‎های درگیر در این شغل شامل: گردن، شانه، پشت، کمر، آرنج، بازو، دست، ران، زانو، و ساق و مچ پا بودند. بیشترین شیوع درد در کارگران به‌ترتیب: در قسمت میانی پشت (38 نفر، 92/68%)، زانوها (33 نفر، 80/49%)، شانه (13نفر، 30/95%)، ساعد (11نفر، 26/19%) و مچ دست‌ها (11نفر، 26/19%) بود. بین درصد شیوع اختلالات اسکلتی– عضلانی اندام‌های بدن و BMI و سابقه‌ی کاری شاغلین ارتباط آماری معنی‌داری وجود داشت (0/05>.(p نتیجه‌گیری: شیوع اختلالات اسکلتی- عضلانی در اندام‌های زانو‌ها، قسمت میانی و تحتانی پشت، شانه‌ها و مچ دست در کارگران پخت نان سنتی بالا بود.  بنابراین دو روش مداخله مهندسی و مداخله مدیریتی برای کاهش و حتی حذف اختلالات اسکلتی- عضلانی پیشنهاد می‌گردد.fa_IR
dc.format.extent674
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی بیرجندfa_IR
dc.relation.ispartofمجله علمي دانشگاه علوم پزشكي بيرجندfa_IR
dc.relation.ispartofJournal of Birjand University of Medical Sciencesen_US
dc.subjectنقشه بدنfa_IR
dc.subjectپرسشنامه نوردیکfa_IR
dc.subjectاختلالات اسکلتی عضلانیfa_IR
dc.subjectروش سطح فعالیت دست‌هاfa_IR
dc.subjectهمدانfa_IR
dc.subjectبهداشت حرفه ايfa_IR
dc.titleبررسی شیوع اختلالات اسکلتی- عضلانی و ارزیابی عوامل ارگونومیکی در افراد شاغل در نانوایی‌های سنتی شهرستان همدان در سال 1395fa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله اصیل پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentگروه ارگونومی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه ارگونومی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشیار، گروه مهندسی بهداشت حرفه ای، دانشکده بهداشت، دانشگاه آزاد اسلامی واحد بروجرد، بروجرد، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی بهداشت محیط، مرکز بهداشت شهرستان همدان، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشجوی دکتری آمار زیستی، گروه آمار زیستی، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentکارشناس ارشد مهندسی بهداشت حرفه‌ای، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ، تهران، ایرانfa_IR
dc.citation.volume24
dc.citation.issue4
dc.citation.spage313
dc.citation.epage323


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد