| dc.contributor.author | اسکندری, آزاده | fa_IR |
| dc.contributor.author | حیدری, رضا | fa_IR |
| dc.contributor.author | فرخی, فرح | fa_IR |
| dc.contributor.author | سلیمی, زهرا | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-08-23T00:42:02Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-11-13T00:42:03Z | |
| dc.date.available | 1399-08-23T00:42:02Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-11-13T00:42:03Z | |
| dc.date.issued | 2011-05-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1390-02-11 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | اسکندری, آزاده, حیدری, رضا, فرخی, فرح, سلیمی, زهرا. (1390). تأثیر عصاره آبی ریزوم مرغ Cynodon dactylon L. Pers.)) بر مالوندیآلدهید پلاسما و نفروپاتی ناشی از دیابت در رت. مجله علمي دانشگاه علوم پزشكي بيرجند, 18(4), 265-274. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 16072197 | |
| dc.identifier.issn | 2423-6152 | |
| dc.identifier.uri | http://journal.bums.ac.ir/article-1-707-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/557777 | |
| dc.description.abstract | زمینه و هدف: امروزه استرس اکسیداتیو و رادیکالهای آزاد ناشی از آن به عنوان یک عامل مهم در پاتوژنی ناشی از دیابت شناخته میشود. در این مطالعه تأثیر عصاره آبی ریزوم مرغ بر نفروپاتی ناشی از دیابت و پراکسیداسیون لیپیدها در پلاسما بررسی شده است. روش تحقیق: در این مطالعه تجربی، 30 رت نر بالغ نژاد ویستار به طور تصادفی در 5 گروه 6تایی قرار گرفتند. به رتهای گروه کنترل سرم فیزیولوژی تزریق شد. رتهای گروه دوم، با تزریق داخل صفاقی استرپتوزوتوسینSTZ) ) با دوز mg/kg,ip70 دیابتی شدند. به رتهای دیابتی گروه سوم، چهارم و پنجم، عصاره آبی ریزوم مرغ به ترتیب با دوزهای 50، 250 و mg/kg 500 به مدت 4 هفته خورانده شد. بعد از پایان دوره تیمار، از قلب رتها خونگیری به عمل آمد و بعد از بازکردن حفره شکم، کلیهها برداشته شد و در محلول فرمالین 10٪ قرار گرفت. میزان مالوندیآلدئید MDA)) پلاسما به عنوان شاخص پراکسیداسیون لیپیدها مورد سنجش قرار گرفت. نمونههای کلیوی نیز بعد از برشگیری و رنگآمیزی، از نظر تغییرات ساختمانی بررسی شدند. یافتهها: سطح MDA پلاسما در رتهای دیابتی درمان شده با عصاره در دوز mg/kg500 کاهش معنیداری نسبت به گروه دیابتی کنترل نشان داد (01/0=P). در کلیه موشهای دیابتی گروه کنترل تحلیل گلومرولی، اتساع فضای ادراری و تغییرات هیالینه شدن جدار عروق مشاهده شد. این تغییرات در رتهای تحت تیمار با عصاره تخفیف نشان داد. نتیجهگیری: نتایج این مطالعه نشان داد که عصاره آبی ریزوم مرغ سبب کاهش پراکسیداسیون لیپیدهای پلاسما و تخفیف آثار بافتی نفروپاتی دیابتی میشود. | fa_IR |
| dc.format.extent | 1071 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه علوم پزشکی بیرجند | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | مجله علمي دانشگاه علوم پزشكي بيرجند | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Journal of Birjand University of Medical Sciences | en_US |
| dc.subject | دیابت | fa_IR |
| dc.subject | مرغ | fa_IR |
| dc.subject | لیپید | fa_IR |
| dc.subject | پرواکسیداسیون | fa_IR |
| dc.subject | لیپید | fa_IR |
| dc.subject | نفروپاتی | fa_IR |
| dc.subject | فيزيولوژي | fa_IR |
| dc.title | تأثیر عصاره آبی ریزوم مرغ Cynodon dactylon L. Pers.)) بر مالوندیآلدهید پلاسما و نفروپاتی ناشی از دیابت در رت | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقاله اصیل پژوهشی | fa_IR |
| dc.contributor.department | کارشناس ارشد فیزیولوژی جانوری، گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه ارومیه، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه زیستشناسی، دانشکده علوم، دانشگاه ارومیه، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه زیستشناسی، دانشکده علوم، دانشگاه ارومیه، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه زیستشناسی، دانشکده علوم، دانشگاه ارومیه، ایران | fa_IR |
| dc.citation.volume | 18 | |
| dc.citation.issue | 4 | |
| dc.citation.spage | 265 | |
| dc.citation.epage | 274 | |