نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorاسکندری, آزادهfa_IR
dc.contributor.authorحیدری, رضاfa_IR
dc.contributor.authorفرخی, فرحfa_IR
dc.contributor.authorسلیمی, زهراfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T00:42:02Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T00:42:03Z
dc.date.available1399-08-23T00:42:02Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T00:42:03Z
dc.date.issued2011-05-01en_US
dc.date.issued1390-02-11fa_IR
dc.identifier.citationاسکندری, آزاده, حیدری, رضا, فرخی, فرح, سلیمی, زهرا. (1390). تأثیر عصاره آبی ریزوم مرغ Cynodon dactylon L. Pers.)) بر مالون‌دی‌آلدهید پلاسما و نفروپاتی ناشی از دیابت در رت. مجله علمي دانشگاه علوم پزشكي بيرجند, 18(4), 265-274.fa_IR
dc.identifier.issn16072197
dc.identifier.issn2423-6152
dc.identifier.urihttp://journal.bums.ac.ir/article-1-707-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/557777
dc.description.abstractزمینه و هدف: امروزه استرس اکسیداتیو و رادیکال‌های آزاد ناشی از آن به عنوان یک عامل مهم در پاتوژنی ناشی از دیابت شناخته می‌شود. در این مطالعه تأثیر عصاره آبی ریزوم مرغ بر نفروپاتی ناشی از دیابت و پراکسیداسیون لیپیدها در پلاسما بررسی شده است. روش تحقیق: در این مطالعه تجربی، 30 رت نر بالغ نژاد ویستار به طور تصادفی در 5 گروه 6تایی قرار گرفتند. به رت‌های گروه کنترل سرم فیزیولوژی تزریق شد. رت‌های گروه دوم، با تزریق داخل صفاقی استرپتوزوتوسینSTZ) ) با دوز mg/kg,ip70 دیابتی شدند. به رت‌های دیابتی گروه سوم، چهارم و پنجم، عصاره آبی ریزوم مرغ به ترتیب با دوزهای 50، 250 و mg/kg 500 به مدت 4 هفته خورانده شد. بعد از پایان دوره تیمار، از قلب رت‌ها خون‌گیری به عمل آمد و بعد از بازکردن حفره شکم، کلیه‌ها برداشته شد و در محلول فرمالین 10٪ قرار گرفت. میزان مالون‌دی‌آلدئید MDA)) پلاسما به عنوان شاخص پراکسیداسیون لیپیدها مورد سنجش قرار گرفت. نمونه‌های کلیوی نیز بعد از برش‌گیری و رنگ‌آمیزی، از نظر تغییرات ساختمانی بررسی شدند. یافته‌ها: سطح MDA پلاسما در رت‌های دیابتی درمان شده با عصاره در دوز mg/kg500 کاهش معنی‌داری نسبت به گروه دیابتی کنترل نشان داد (01/0=P). در کلیه موش‌های دیابتی گروه کنترل تحلیل گلومرولی، اتساع فضای ادراری و تغییرات هیالینه‌ شدن جدار عروق مشاهده شد. این تغییرات در رت‌های تحت تیمار با عصاره تخفیف نشان داد. نتیجه‌گیری: نتایج این مطالعه نشان داد که عصاره آبی ریزوم مرغ سبب کاهش پراکسیداسیون لیپیدهای پلاسما و تخفیف آثار بافتی نفروپاتی دیابتی می‌شود.fa_IR
dc.format.extent1071
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی بیرجندfa_IR
dc.relation.ispartofمجله علمي دانشگاه علوم پزشكي بيرجندfa_IR
dc.relation.ispartofJournal of Birjand University of Medical Sciencesen_US
dc.subjectدیابتfa_IR
dc.subjectمرغfa_IR
dc.subjectلیپیدfa_IR
dc.subjectپرواکسیداسیونfa_IR
dc.subjectلیپیدfa_IR
dc.subjectنفروپاتیfa_IR
dc.subjectفيزيولوژيfa_IR
dc.titleتأثیر عصاره آبی ریزوم مرغ Cynodon dactylon L. Pers.)) بر مالون‌دی‌آلدهید پلاسما و نفروپاتی ناشی از دیابت در رتfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله اصیل پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentکارشناس ارشد فیزیولوژی جانوری، گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه ارومیه، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه زیست‌شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه ارومیه، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه زیست‌شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه ارومیه، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه زیست‌شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه ارومیه، ایرانfa_IR
dc.citation.volume18
dc.citation.issue4
dc.citation.spage265
dc.citation.epage274


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد