• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله علمي دانشگاه علوم پزشكي بيرجند
    • دوره 18, شماره 4
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله علمي دانشگاه علوم پزشكي بيرجند
    • دوره 18, شماره 4
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    تأثیر عصاره آبی ریزوم مرغ Cynodon dactylon L. Pers.)) بر مالون‌دی‌آلدهید پلاسما و نفروپاتی ناشی از دیابت در رت

    (ندگان)پدیدآور
    اسکندری, آزادهحیدری, رضافرخی, فرحسلیمی, زهرا
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    1.046 مگابایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله اصیل پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    زمینه و هدف: امروزه استرس اکسیداتیو و رادیکال‌های آزاد ناشی از آن به عنوان یک عامل مهم در پاتوژنی ناشی از دیابت شناخته می‌شود. در این مطالعه تأثیر عصاره آبی ریزوم مرغ بر نفروپاتی ناشی از دیابت و پراکسیداسیون لیپیدها در پلاسما بررسی شده است. روش تحقیق: در این مطالعه تجربی، 30 رت نر بالغ نژاد ویستار به طور تصادفی در 5 گروه 6تایی قرار گرفتند. به رت‌های گروه کنترل سرم فیزیولوژی تزریق شد. رت‌های گروه دوم، با تزریق داخل صفاقی استرپتوزوتوسینSTZ) ) با دوز mg/kg,ip70 دیابتی شدند. به رت‌های دیابتی گروه سوم، چهارم و پنجم، عصاره آبی ریزوم مرغ به ترتیب با دوزهای 50، 250 و mg/kg 500 به مدت 4 هفته خورانده شد. بعد از پایان دوره تیمار، از قلب رت‌ها خون‌گیری به عمل آمد و بعد از بازکردن حفره شکم، کلیه‌ها برداشته شد و در محلول فرمالین 10٪ قرار گرفت. میزان مالون‌دی‌آلدئید MDA)) پلاسما به عنوان شاخص پراکسیداسیون لیپیدها مورد سنجش قرار گرفت. نمونه‌های کلیوی نیز بعد از برش‌گیری و رنگ‌آمیزی، از نظر تغییرات ساختمانی بررسی شدند. یافته‌ها: سطح MDA پلاسما در رت‌های دیابتی درمان شده با عصاره در دوز mg/kg500 کاهش معنی‌داری نسبت به گروه دیابتی کنترل نشان داد (01/0=P). در کلیه موش‌های دیابتی گروه کنترل تحلیل گلومرولی، اتساع فضای ادراری و تغییرات هیالینه‌ شدن جدار عروق مشاهده شد. این تغییرات در رت‌های تحت تیمار با عصاره تخفیف نشان داد. نتیجه‌گیری: نتایج این مطالعه نشان داد که عصاره آبی ریزوم مرغ سبب کاهش پراکسیداسیون لیپیدهای پلاسما و تخفیف آثار بافتی نفروپاتی دیابتی می‌شود.
    کلید واژگان
    دیابت
    مرغ
    لیپید
    پرواکسیداسیون
    لیپید
    نفروپاتی
    فيزيولوژي

    شماره نشریه
    4
    تاریخ نشر
    2011-05-01
    1390-02-11
    ناشر
    دانشگاه علوم پزشکی بیرجند
    سازمان پدید آورنده
    کارشناس ارشد فیزیولوژی جانوری، گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه ارومیه، ایران
    گروه زیست‌شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه ارومیه، ایران
    گروه زیست‌شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه ارومیه، ایران
    گروه زیست‌شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه ارومیه، ایران

    شاپا
    16072197
    2423-6152
    URI
    http://journal.bums.ac.ir/article-1-707-fa.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/557777

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب