تأثیر عصاره آبی ریزوم مرغ Cynodon dactylon L. Pers.)) بر مالوندیآلدهید پلاسما و نفروپاتی ناشی از دیابت در رت
(ندگان)پدیدآور
اسکندری, آزادهحیدری, رضافرخی, فرحسلیمی, زهرانوع مدرک
Textمقاله اصیل پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
زمینه و هدف: امروزه استرس اکسیداتیو و رادیکالهای آزاد ناشی از آن به عنوان یک عامل مهم در پاتوژنی ناشی از دیابت شناخته میشود. در این مطالعه تأثیر عصاره آبی ریزوم مرغ بر نفروپاتی ناشی از دیابت و پراکسیداسیون لیپیدها در پلاسما بررسی شده است. روش تحقیق: در این مطالعه تجربی، 30 رت نر بالغ نژاد ویستار به طور تصادفی در 5 گروه 6تایی قرار گرفتند. به رتهای گروه کنترل سرم فیزیولوژی تزریق شد. رتهای گروه دوم، با تزریق داخل صفاقی استرپتوزوتوسینSTZ) ) با دوز mg/kg,ip70 دیابتی شدند. به رتهای دیابتی گروه سوم، چهارم و پنجم، عصاره آبی ریزوم مرغ به ترتیب با دوزهای 50، 250 و mg/kg 500 به مدت 4 هفته خورانده شد. بعد از پایان دوره تیمار، از قلب رتها خونگیری به عمل آمد و بعد از بازکردن حفره شکم، کلیهها برداشته شد و در محلول فرمالین 10٪ قرار گرفت. میزان مالوندیآلدئید MDA)) پلاسما به عنوان شاخص پراکسیداسیون لیپیدها مورد سنجش قرار گرفت. نمونههای کلیوی نیز بعد از برشگیری و رنگآمیزی، از نظر تغییرات ساختمانی بررسی شدند. یافتهها: سطح MDA پلاسما در رتهای دیابتی درمان شده با عصاره در دوز mg/kg500 کاهش معنیداری نسبت به گروه دیابتی کنترل نشان داد (01/0=P). در کلیه موشهای دیابتی گروه کنترل تحلیل گلومرولی، اتساع فضای ادراری و تغییرات هیالینه شدن جدار عروق مشاهده شد. این تغییرات در رتهای تحت تیمار با عصاره تخفیف نشان داد. نتیجهگیری: نتایج این مطالعه نشان داد که عصاره آبی ریزوم مرغ سبب کاهش پراکسیداسیون لیپیدهای پلاسما و تخفیف آثار بافتی نفروپاتی دیابتی میشود.
کلید واژگان
دیابتمرغ
لیپید
پرواکسیداسیون
لیپید
نفروپاتی
فيزيولوژي
شماره نشریه
4تاریخ نشر
2011-05-011390-02-11
ناشر
دانشگاه علوم پزشکی بیرجندسازمان پدید آورنده
کارشناس ارشد فیزیولوژی جانوری، گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه ارومیه، ایرانگروه زیستشناسی، دانشکده علوم، دانشگاه ارومیه، ایران
گروه زیستشناسی، دانشکده علوم، دانشگاه ارومیه، ایران
گروه زیستشناسی، دانشکده علوم، دانشگاه ارومیه، ایران
شاپا
160721972423-6152




