نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorحقیر, حسینfa_IR
dc.contributor.authorگرجی, علیfa_IR
dc.contributor.authorحامی, جوادfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T00:41:58Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T00:41:59Z
dc.date.available1399-08-23T00:41:58Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T00:41:59Z
dc.date.issued2011-05-01en_US
dc.date.issued1390-02-11fa_IR
dc.identifier.citationحقیر, حسین, گرجی, علی, حامی, جواد. (1390). اثرات عصاره سیر بر پدیده مهار منتشر‌شونده در بافت نئوکورتیکال مغز رت. مجله علمي دانشگاه علوم پزشكي بيرجند, 18(4), 231-241.fa_IR
dc.identifier.issn16072197
dc.identifier.issn2423-6152
dc.identifier.urihttp://journal.bums.ac.ir/article-1-684-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/557773
dc.description.abstractزمینه و هدف: هدف از مطالعه حاضر، تعیین اثر عصاره سیر بر خصوصیات پدیده مهار منتشر‌‌شونده قشری (CSD) به عنوان عامل ایجاد آورا، سردردهای میگرنی و احتمالاً سایر علائم عصبی در نئوکورتکس مغز رت می‌باشد. روش تحقیق: در این مطالعه تجربی، پس از القاء CSD با دو روش تزریق KCl و شستشو در مایع مغزی- نخاعی مصنوعی (aCSF) حاوی غلظت کم NaCl در برش‌های قشر حسی- پیکری مغز رت، در روش اول برش‌ها به مدت٦٠ دقیقه با غلظت‌ها‏ی مختلف عصاره سیر (1، 10، 50 و µmol/L100) شستشو داده شدند و در روش دوم در معرض عصاره سیر با غلظتµmol/L ٥٠ قرار گرفتند. برش‌های مغز شاهد در هر دو روش، پس از القاء CSD تنها با CSF حاوی غلظت کم الکل شستشو شدند. خصوصیات CSD شامل دفعات بروز، دامنه، مدت و سرعت انتشار توسط ثبت پتانسیل خارج سلولی اندازه‌گیری شد و مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت. یافته‌ها: در مدل القاء CSD با KCl، عصاره سیر توانست در تمام غلظت‌‌های مورد آزمایش، به صورت وابسته به دوز، دامنه و نسبت CSD قبل و بعد را به صورت معنی‌داری کاهش دهد (006/0P=)؛ ولی در مدت (08/0P=) و سرعت (4/0P=) آن تأثیری نداشت. در روش دوم، افزودن عصاره سیر به محلول شستشو باعث کاهش معنی‌دار دامنه (03/0P=) و دفعات بروز (006/0P=) CSD گردید. مدت CSD در این مدل نیز تغییر آماری معنی‌داری نداشت. نتیجه‌گیری: نتایج این تحقیق نشان داد که سیر قادر است از ایجاد وگسترش پدیده CSD پیشگیری نماید.fa_IR
dc.format.extent546
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی بیرجندfa_IR
dc.relation.ispartofمجله علمي دانشگاه علوم پزشكي بيرجندfa_IR
dc.relation.ispartofJournal of Birjand University of Medical Sciencesen_US
dc.subjectسیرfa_IR
dc.subjectنئوکورتکسfa_IR
dc.subjectمهار منتشر‌شوندهfa_IR
dc.subjectمیگرنfa_IR
dc.subjectطب سنتي و طب مكملfa_IR
dc.titleاثرات عصاره سیر بر پدیده مهار منتشر‌شونده در بافت نئوکورتیکال مغز رتfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله اصیل پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentدانشیار، گروه آموزشی علوم تشریحی و بیولوژی سلولی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه نورو فیزیولوژی، دانشگاه مونستر، آلمانfa_IR
dc.contributor.department، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، ایرانfa_IR
dc.citation.volume18
dc.citation.issue4
dc.citation.spage231
dc.citation.epage241


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد