| dc.contributor.author | حقیر, حسین | fa_IR |
| dc.contributor.author | گرجی, علی | fa_IR |
| dc.contributor.author | حامی, جواد | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-08-23T00:41:58Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-11-13T00:41:59Z | |
| dc.date.available | 1399-08-23T00:41:58Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-11-13T00:41:59Z | |
| dc.date.issued | 2011-05-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1390-02-11 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | حقیر, حسین, گرجی, علی, حامی, جواد. (1390). اثرات عصاره سیر بر پدیده مهار منتشرشونده در بافت نئوکورتیکال مغز رت. مجله علمي دانشگاه علوم پزشكي بيرجند, 18(4), 231-241. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 16072197 | |
| dc.identifier.issn | 2423-6152 | |
| dc.identifier.uri | http://journal.bums.ac.ir/article-1-684-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/557773 | |
| dc.description.abstract | زمینه و هدف: هدف از مطالعه حاضر، تعیین اثر عصاره سیر بر خصوصیات پدیده مهار منتشرشونده قشری (CSD) به عنوان عامل ایجاد آورا، سردردهای میگرنی و احتمالاً سایر علائم عصبی در نئوکورتکس مغز رت میباشد. روش تحقیق: در این مطالعه تجربی، پس از القاء CSD با دو روش تزریق KCl و شستشو در مایع مغزی- نخاعی مصنوعی (aCSF) حاوی غلظت کم NaCl در برشهای قشر حسی- پیکری مغز رت، در روش اول برشها به مدت٦٠ دقیقه با غلظتهای مختلف عصاره سیر (1، 10، 50 و µmol/L100) شستشو داده شدند و در روش دوم در معرض عصاره سیر با غلظتµmol/L ٥٠ قرار گرفتند. برشهای مغز شاهد در هر دو روش، پس از القاء CSD تنها با CSF حاوی غلظت کم الکل شستشو شدند. خصوصیات CSD شامل دفعات بروز، دامنه، مدت و سرعت انتشار توسط ثبت پتانسیل خارج سلولی اندازهگیری شد و مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت. یافتهها: در مدل القاء CSD با KCl، عصاره سیر توانست در تمام غلظتهای مورد آزمایش، به صورت وابسته به دوز، دامنه و نسبت CSD قبل و بعد را به صورت معنیداری کاهش دهد (006/0P=)؛ ولی در مدت (08/0P=) و سرعت (4/0P=) آن تأثیری نداشت. در روش دوم، افزودن عصاره سیر به محلول شستشو باعث کاهش معنیدار دامنه (03/0P=) و دفعات بروز (006/0P=) CSD گردید. مدت CSD در این مدل نیز تغییر آماری معنیداری نداشت. نتیجهگیری: نتایج این تحقیق نشان داد که سیر قادر است از ایجاد وگسترش پدیده CSD پیشگیری نماید. | fa_IR |
| dc.format.extent | 546 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه علوم پزشکی بیرجند | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | مجله علمي دانشگاه علوم پزشكي بيرجند | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Journal of Birjand University of Medical Sciences | en_US |
| dc.subject | سیر | fa_IR |
| dc.subject | نئوکورتکس | fa_IR |
| dc.subject | مهار منتشرشونده | fa_IR |
| dc.subject | میگرن | fa_IR |
| dc.subject | طب سنتي و طب مكمل | fa_IR |
| dc.title | اثرات عصاره سیر بر پدیده مهار منتشرشونده در بافت نئوکورتیکال مغز رت | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقاله اصیل پژوهشی | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشیار، گروه آموزشی علوم تشریحی و بیولوژی سلولی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه نورو فیزیولوژی، دانشگاه مونستر، آلمان | fa_IR |
| dc.contributor.department | ، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، ایران | fa_IR |
| dc.citation.volume | 18 | |
| dc.citation.issue | 4 | |
| dc.citation.spage | 231 | |
| dc.citation.epage | 241 | |