اثرات عصاره سیر بر پدیده مهار منتشرشونده در بافت نئوکورتیکال مغز رت
(ندگان)پدیدآور
حقیر, حسینگرجی, علیحامی, جوادنوع مدرک
Textمقاله اصیل پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
زمینه و هدف: هدف از مطالعه حاضر، تعیین اثر عصاره سیر بر خصوصیات پدیده مهار منتشرشونده قشری (CSD) به عنوان عامل ایجاد آورا، سردردهای میگرنی و احتمالاً سایر علائم عصبی در نئوکورتکس مغز رت میباشد. روش تحقیق: در این مطالعه تجربی، پس از القاء CSD با دو روش تزریق KCl و شستشو در مایع مغزی- نخاعی مصنوعی (aCSF) حاوی غلظت کم NaCl در برشهای قشر حسی- پیکری مغز رت، در روش اول برشها به مدت٦٠ دقیقه با غلظتهای مختلف عصاره سیر (1، 10، 50 و µmol/L100) شستشو داده شدند و در روش دوم در معرض عصاره سیر با غلظتµmol/L ٥٠ قرار گرفتند. برشهای مغز شاهد در هر دو روش، پس از القاء CSD تنها با CSF حاوی غلظت کم الکل شستشو شدند. خصوصیات CSD شامل دفعات بروز، دامنه، مدت و سرعت انتشار توسط ثبت پتانسیل خارج سلولی اندازهگیری شد و مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت. یافتهها: در مدل القاء CSD با KCl، عصاره سیر توانست در تمام غلظتهای مورد آزمایش، به صورت وابسته به دوز، دامنه و نسبت CSD قبل و بعد را به صورت معنیداری کاهش دهد (006/0P=)؛ ولی در مدت (08/0P=) و سرعت (4/0P=) آن تأثیری نداشت. در روش دوم، افزودن عصاره سیر به محلول شستشو باعث کاهش معنیدار دامنه (03/0P=) و دفعات بروز (006/0P=) CSD گردید. مدت CSD در این مدل نیز تغییر آماری معنیداری نداشت. نتیجهگیری: نتایج این تحقیق نشان داد که سیر قادر است از ایجاد وگسترش پدیده CSD پیشگیری نماید.
کلید واژگان
سیرنئوکورتکس
مهار منتشرشونده
میگرن
طب سنتي و طب مكمل
شماره نشریه
4تاریخ نشر
2011-05-011390-02-11
ناشر
دانشگاه علوم پزشکی بیرجندسازمان پدید آورنده
دانشیار، گروه آموزشی علوم تشریحی و بیولوژی سلولی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، ایرانگروه نورو فیزیولوژی، دانشگاه مونستر، آلمان
، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، ایران
شاپا
160721972423-6152




