نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorشریفی ذهابی, الهامfa_IR
dc.contributor.authorانتظاری, محمد‌حسنfa_IR
dc.contributor.authorمراثی, محمد‌رضاfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T00:39:00Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T00:39:01Z
dc.date.available1399-08-23T00:39:00Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T00:39:01Z
dc.date.issued2016-01-01en_US
dc.date.issued1394-10-11fa_IR
dc.identifier.citationشریفی ذهابی, الهام, انتظاری, محمد‌حسن, مراثی, محمد‌رضا. (1394). بررسی اثر مصرف نان غنی شده با آرد سویا بر سطح لیپیدهای پلاسما و ارتباط آن با ژنوتیپ ApoE در زنان دچار اضافه وزن و چاقی. مجله دانشگاه علوم پزشکی گیلان, 24(96), 87-96.fa_IR
dc.identifier.issn2008-4048
dc.identifier.issn2008-4056
dc.identifier.urihttp://journal.gums.ac.ir/article-1-1109-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/557511
dc.description.abstractچکیده مقدمه: مصرف فراورده‌های سویا می‌تواند آثار دلخواهی بر عوامل خطر بیماری‌های قلبی- عروقی داشته باشد. احتمال دارد این آثار با پلی‌مرفیسم در ژن ApoE مرتبط باشد. هدف: بررسی اثر مصرف نان غنی شده با آرد سویا بر پروفایل لیپیدی و ارتباط آن با ژنوتیپ ApoE در زنان دچار اضافه وزن و چاقی. مواد و روش‌ها: در این کارآزمایی بالینی متقاطع 30 زن دچار اضافه وزن و چاقی پس از دریافت رژیم کاهش وزن به‌طور تصادفی به دو گروه رژیم معمولی و نان سویا به مدت 6 هفته تقسیم شدند. بین دو دوره 20 روز wash out قرار داشت. در گروه نان سویا 120 گرم نان غنی شده با آرد سویا جایگزین همین مقدار نان معمول مصرفی شد. نتایج: اثر معنی‌داری از مصرف نان سویا بر پروفایل لیپیدی در مقایسه با رژیم معمولی دیده نشد (05/0<P). اما بررسی اثر دو گروه ژنوتیپی ApoE E2 (&epsilon 2/ &epsilon2) و E3 (&epsilon3/ &epsilon3 or &epsilon2/ &epsilon3)   کاهش معنی دار تری گلیسرید سرم در گروه E2 در مقایسه با E3 پس از دریافت نان سویا را نشان داد ) 02/0 (P=.   نتیجه‌گیری: مصرف نان سویا آثار مطلوبی بر تری گلیسرید سرم در زنان دچار اضافه وزن و چاقی با آلل &epsilon2 دارد.fa_IR
dc.format.extent273
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی گیلانfa_IR
dc.relation.ispartofمجله دانشگاه علوم پزشکی گیلانfa_IR
dc.relation.ispartofJournal of Guilan University of Medical Sciencesen_US
dc.subjectآپولیپوپروتئین‌ایfa_IR
dc.subjectچاقیfa_IR
dc.subjectسویاfa_IR
dc.subjectلیپید‌هاfa_IR
dc.subjectتخصصيfa_IR
dc.titleبررسی اثر مصرف نان غنی شده با آرد سویا بر سطح لیپیدهای پلاسما و ارتباط آن با ژنوتیپ ApoE در زنان دچار اضافه وزن و چاقیfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم پزشکی اصفهانfa_IR
dc.citation.volume24
dc.citation.issue96
dc.citation.spage87
dc.citation.epage96


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد