بررسی اثر مصرف نان غنی شده با آرد سویا بر سطح لیپیدهای پلاسما و ارتباط آن با ژنوتیپ ApoE در زنان دچار اضافه وزن و چاقی
(ندگان)پدیدآور
شریفی ذهابی, الهامانتظاری, محمدحسنمراثی, محمدرضانوع مدرک
Textپژوهشي
زبان مدرک
فارسیچکیده
چکیده
مقدمه: مصرف فراوردههای سویا میتواند آثار دلخواهی بر عوامل خطر بیماریهای قلبی- عروقی داشته باشد. احتمال دارد این آثار با پلیمرفیسم در ژن ApoE مرتبط باشد.
هدف: بررسی اثر مصرف نان غنی شده با آرد سویا بر پروفایل لیپیدی و ارتباط آن با ژنوتیپ ApoE در زنان دچار اضافه وزن و چاقی.
مواد و روشها: در این کارآزمایی بالینی متقاطع 30 زن دچار اضافه وزن و چاقی پس از دریافت رژیم کاهش وزن بهطور تصادفی به دو گروه رژیم معمولی و نان سویا به مدت 6 هفته تقسیم شدند. بین دو دوره 20 روز wash out قرار داشت. در گروه نان سویا 120 گرم نان غنی شده با آرد سویا جایگزین همین مقدار نان معمول مصرفی شد.
نتایج: اثر معنیداری از مصرف نان سویا بر پروفایل لیپیدی در مقایسه با رژیم معمولی دیده نشد (05/0
کلید واژگان
آپولیپوپروتئینایچاقی
سویا
لیپیدها
تخصصي
شماره نشریه
96تاریخ نشر
2016-01-011394-10-11
ناشر
دانشگاه علوم پزشکی گیلانسازمان پدید آورنده
دانشگاه علوم پزشکی اصفهانشاپا
2008-40482008-4056




