نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorروانشاد, شهنازfa_IR
dc.contributor.authorنصرالله زاده, جوادfa_IR
dc.contributor.authorسوید, محمدfa_IR
dc.contributor.authorستوده مرام, اسفندیارfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T00:35:58Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T00:35:58Z
dc.date.available1399-08-23T00:35:58Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T00:35:58Z
dc.date.issued2006-04-01en_US
dc.date.issued1385-01-12fa_IR
dc.identifier.citationروانشاد, شهناز, نصرالله زاده, جواد, سوید, محمد, ستوده مرام, اسفندیار. (1385). تاثیر مصرف آب نارنج بر قند و لیپیدهای سرم بیماران دیابتی مبتلا به دیس لیپیدمی. مجله دانشگاه علوم پزشکی گیلان, 15(57), 48-53.fa_IR
dc.identifier.issn2008-4048
dc.identifier.issn2008-4056
dc.identifier.urihttp://journal.gums.ac.ir/article-1-480-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/557298
dc.description.abstractچکیده مقدمه: بیماری دیابت یکی از مشکلات بهداشتی در تمام کشورهاست. به گزارش انجمن دیابت ایران حدود 8 درصد افراد بالای 30 سال و مجموعاً حدود 3 میلیون نفر در ایران به دیابت مبتلا هستند در بیماران دیابتی خطر ابتلای به بیماری‌های قلبی و عروقی افزایش می‌یابد. نارنج در بین عموم مردم به عنوان میوه‌ای با خواص دارویی شناخته شده است. مطالعات مختلفی مبنی بر خواص مفید مرکبات در کاهش خطر برخی از بیماری‌های مزمن موجود است. هدف: تاثیر مصرف آب نارنج بر قند و لیپیدهای سرم بیماران دیابتی مبتلا به دیس لیپیدمی. مواد و روش‌ها: در یک مطالعه کارآزمایی بالینی به روش قبل و بعد (before and after) 35 بیمار دیابتی نوع دوم مبتلا به دیس لیپیدمی(10 مرد و 25 زن) که مبتلا به نفروپاتی نبودند با میانگین سنی 7/7 ±1/53 سال و کلسترول سرم بیش از 220 میلی گرم در دسی لیتر انتخاب شدند و به مدت 4 هفته 240 میلی لیتر آب نارنج در دو یا سه دوز منقسم در روز تجویز شد و از آنها خواسته شد که در رژیم غذایی، فعالیت فیزیکی و مصرف داروهای کاهنده قند خون تغییری ندهند. وزن و قد بیماران اندازه‌گیری شد و BMI قبل و بعد از مصرف آب نارنج محاسبه شد میزان مصرف مواد غذایی در آنها با یک یادآور غذائی 24 ساعت گذشته جمع‌آوری شد قندخون ناشتا با روش آنزیمی گلوکزاکسیداز، کلسترول به روش آنزیمی استرازاکسیداز، تری گلیسیرید به روش آنزیمی هیدرولیز لیپاز/کلسترول کیناز، اسید اسکوربیک پلاسما به روش فوتومتری با استفاده از 2 و 4 دی نیتروفنیل هیدرازین و در طول موج 520 نانومتر قبل و بعداز مصرف آب نارنج اندازه‌گیری شد اطلاعات با نرم افزار SPSS و آزمون‌های آماری t زوج و ضریب همبستگی پیرسون مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت نتایج: وزن و مقدار درشت مغذی‌های دریافتی بیماران در طول مطالعه تغییر معنی‌داری نداشت، ولی میزان دریافت ویتامین C بطور معنی‌داری(05/0P) افزایش (24%) یافت. مصرف آب نارنج باعث کاهش معنی‌داری(05/0P) در میزان گلوکز سرم ناشتا(9درصد) و افزایش معنی‌داری(001/0P) در میزان اسیداسکوربیک پلاسما(7/12%) شد ولی تغییر معنی‌دار در میزان کلسترول توتال، تری گلیسرید و کلسترول LDL و HDL خون بیماران ایجاد نشد. نتیجه گیری: مصرف کوتاه مدت آب نارنج در بیماران دیابتی باعث کاهش گلوکز سرم ناشتای آنها شد. مطالعات بلند مدت برای بررسی تاثیر آب نارنج بر لیپیدهای سرم و کنترل گلیسمیک بیماران دیابتی لازم است.fa_IR
dc.format.extent149
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی گیلانfa_IR
dc.relation.ispartofمجله دانشگاه علوم پزشکی گیلانfa_IR
dc.relation.ispartofJournal of Guilan University of Medical Sciencesen_US
dc.subjectاختلال در سطح چربی خونfa_IR
dc.subjectدیابت شیرین نوع 2fa_IR
dc.subjectگلوکز خونfa_IR
dc.subjectلیپیدهاfa_IR
dc.subjectمرکباتfa_IR
dc.subjectتخصصيfa_IR
dc.titleتاثیر مصرف آب نارنج بر قند و لیپیدهای سرم بیماران دیابتی مبتلا به دیس لیپیدمیfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.citation.volume15
dc.citation.issue57
dc.citation.spage48
dc.citation.epage53


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد