• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله دانشگاه علوم پزشکی گیلان
    • دوره 15, شماره 57
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله دانشگاه علوم پزشکی گیلان
    • دوره 15, شماره 57
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    تاثیر مصرف آب نارنج بر قند و لیپیدهای سرم بیماران دیابتی مبتلا به دیس لیپیدمی

    (ندگان)پدیدآور
    روانشاد, شهنازنصرالله زاده, جوادسوید, محمدستوده مرام, اسفندیار
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    149.3کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    پژوهشي
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    چکیده مقدمه: بیماری دیابت یکی از مشکلات بهداشتی در تمام کشورهاست. به گزارش انجمن دیابت ایران حدود 8 درصد افراد بالای 30 سال و مجموعاً حدود 3 میلیون نفر در ایران به دیابت مبتلا هستند در بیماران دیابتی خطر ابتلای به بیماری‌های قلبی و عروقی افزایش می‌یابد. نارنج در بین عموم مردم به عنوان میوه‌ای با خواص دارویی شناخته شده است. مطالعات مختلفی مبنی بر خواص مفید مرکبات در کاهش خطر برخی از بیماری‌های مزمن موجود است. هدف: تاثیر مصرف آب نارنج بر قند و لیپیدهای سرم بیماران دیابتی مبتلا به دیس لیپیدمی. مواد و روش‌ها: در یک مطالعه کارآزمایی بالینی به روش قبل و بعد (before and after) 35 بیمار دیابتی نوع دوم مبتلا به دیس لیپیدمی(10 مرد و 25 زن) که مبتلا به نفروپاتی نبودند با میانگین سنی 7/7 ±1/53 سال و کلسترول سرم بیش از 220 میلی گرم در دسی لیتر انتخاب شدند و به مدت 4 هفته 240 میلی لیتر آب نارنج در دو یا سه دوز منقسم در روز تجویز شد و از آنها خواسته شد که در رژیم غذایی، فعالیت فیزیکی و مصرف داروهای کاهنده قند خون تغییری ندهند. وزن و قد بیماران اندازه‌گیری شد و BMI قبل و بعد از مصرف آب نارنج محاسبه شد میزان مصرف مواد غذایی در آنها با یک یادآور غذائی 24 ساعت گذشته جمع‌آوری شد قندخون ناشتا با روش آنزیمی گلوکزاکسیداز، کلسترول به روش آنزیمی استرازاکسیداز، تری گلیسیرید به روش آنزیمی هیدرولیز لیپاز/کلسترول کیناز، اسید اسکوربیک پلاسما به روش فوتومتری با استفاده از 2 و 4 دی نیتروفنیل هیدرازین و در طول موج 520 نانومتر قبل و بعداز مصرف آب نارنج اندازه‌گیری شد اطلاعات با نرم افزار SPSS و آزمون‌های آماری t زوج و ضریب همبستگی پیرسون مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت نتایج: وزن و مقدار درشت مغذی‌های دریافتی بیماران در طول مطالعه تغییر معنی‌داری نداشت، ولی میزان دریافت ویتامین C بطور معنی‌داری(05/0P) افزایش (24%) یافت. مصرف آب نارنج باعث کاهش معنی‌داری(05/0P) در میزان گلوکز سرم ناشتا(9درصد) و افزایش معنی‌داری(001/0P) در میزان اسیداسکوربیک پلاسما(7/12%) شد ولی تغییر معنی‌دار در میزان کلسترول توتال، تری گلیسرید و کلسترول LDL و HDL خون بیماران ایجاد نشد. نتیجه گیری: مصرف کوتاه مدت آب نارنج در بیماران دیابتی باعث کاهش گلوکز سرم ناشتای آنها شد. مطالعات بلند مدت برای بررسی تاثیر آب نارنج بر لیپیدهای سرم و کنترل گلیسمیک بیماران دیابتی لازم است.
    کلید واژگان
    اختلال در سطح چربی خون
    دیابت شیرین نوع 2
    گلوکز خون
    لیپیدها
    مرکبات
    تخصصي

    شماره نشریه
    57
    تاریخ نشر
    2006-04-01
    1385-01-12
    ناشر
    دانشگاه علوم پزشکی گیلان

    شاپا
    2008-4048
    2008-4056
    URI
    http://journal.gums.ac.ir/article-1-480-fa.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/557298

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب