نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorعاقلی, دکتر نسرینfa_IR
dc.contributor.authorموحدی, آریوfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T00:28:53Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T00:28:54Z
dc.date.available1399-08-23T00:28:53Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T00:28:54Z
dc.date.issued2001-04-01en_US
dc.date.issued1380-01-12fa_IR
dc.identifier.citationعاقلی, دکتر نسرین, موحدی, آریو. (1380). بررسی میزان کلسترول سرم و ارتباط آن با چربیهای دریافتی. مجله دانشگاه علوم پزشکی گیلان, 10(37), 69-77.fa_IR
dc.identifier.issn2008-4048
dc.identifier.issn2008-4056
dc.identifier.urihttp://journal.gums.ac.ir/article-1-2094-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/556944
dc.description.abstractچکیده کلسترول و بخصوص کلسترول LDL بزرگترین نقش را در ایجاد بیماریهای قلبی - عروقی بعهده دارد. از مهمترین عوامل محیطی مؤثر روی این بیماریها تغذیه فرد می‌باشد. جهت اطلاع از میزان کلسترول سرم و ارتباط آن با میزان کلسترول و چربیهای دریافتی مطالعه ای از نوع Cross Sectional روی 6۲۸ نفر زن و مرد ۶۵-3۵ ساله ساکن مناطق بیست گانه شهر تهران انجام شد. . نتایج بدست آمده نشان داد که در 6‌/59 درصد موارد کلسترول تام و در ۵۹ درصد موارد کلسترول LDL بترتیب کمتر از ۲۰۰ و ۱۳۰ میلی گرم در دسی لیتر می‌باشد که برای سلامتی بسیار مناسب تشخیص داده شده است. بر عکس میزان کلسترول HDL در6‌/63 درصد زنان و9/81 درصد مردان زیر ۴۰ میلی گرم در دسی لیتر است و این امر باعث می شود تا نسبت بین کلسترول LDL به کلسترول HDL که یکی از عوامل مهم خطر بیماریهای عروقی محسوب می شود بالا رود. بررسی وضع تغذیه این افراد نشان داد که بیش از ۵۰ درصد جمعیت بیشتر از ۷۵گرم چربی در روز مصرف می کند که دو سوم آن از نوع اشباع است. مقدار کلسترول دریافتی در ۹۰ درصد جمعیت در محدوده مقدار توصیه شده که ۳۰۰ میلی گرم است می‌باشد. از لحاظ آماری ارتباط معنی داری بین چربیهای دریافتی و کلسترول سرم مشاهده نگردید. از این مطالعه نتیجه گرفته شد که هیپرکلسترولمی در کمتر از ۱۰ درصد جمعیت مشاهده میشود ولی کمبود کلسترول HDL بسیار قابل توجه بوده و باید بعنوان یک عامل خطر مهم در جمعیت ایرانی مورد توجه قرار گیرد.fa_IR
dc.format.extent1195
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی گیلانfa_IR
dc.relation.ispartofمجله دانشگاه علوم پزشکی گیلانfa_IR
dc.relation.ispartofJournal of Guilan University of Medical Sciencesen_US
dc.subjectچربی‌ها / کلسترول / لیپوپروتئین‌های کلسترول اچ دی ال / لیپوپروتئینها کلسترول ال دی الfa_IR
dc.subjectتخصصيfa_IR
dc.titleبررسی میزان کلسترول سرم و ارتباط آن با چربیهای دریافتیfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار رشته تغذیه، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی گیلانfa_IR
dc.contributor.department‌‌انستیو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی کشورfa_IR
dc.citation.volume10
dc.citation.issue37
dc.citation.spage69
dc.citation.epage77


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد