• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله دانشگاه علوم پزشکی گیلان
    • دوره 10, شماره 37
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله دانشگاه علوم پزشکی گیلان
    • دوره 10, شماره 37
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    بررسی میزان کلسترول سرم و ارتباط آن با چربیهای دریافتی

    (ندگان)پدیدآور
    عاقلی, دکتر نسرینموحدی, آریو
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    1.167 مگابایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    پژوهشي
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    چکیده کلسترول و بخصوص کلسترول LDL بزرگترین نقش را در ایجاد بیماریهای قلبی - عروقی بعهده دارد. از مهمترین عوامل محیطی مؤثر روی این بیماریها تغذیه فرد می‌باشد. جهت اطلاع از میزان کلسترول سرم و ارتباط آن با میزان کلسترول و چربیهای دریافتی مطالعه ای از نوع Cross Sectional روی 6۲۸ نفر زن و مرد ۶۵-3۵ ساله ساکن مناطق بیست گانه شهر تهران انجام شد. . نتایج بدست آمده نشان داد که در 6‌/59 درصد موارد کلسترول تام و در ۵۹ درصد موارد کلسترول LDL بترتیب کمتر از ۲۰۰ و ۱۳۰ میلی گرم در دسی لیتر می‌باشد که برای سلامتی بسیار مناسب تشخیص داده شده است. بر عکس میزان کلسترول HDL در6‌/63 درصد زنان و9/81 درصد مردان زیر ۴۰ میلی گرم در دسی لیتر است و این امر باعث می شود تا نسبت بین کلسترول LDL به کلسترول HDL که یکی از عوامل مهم خطر بیماریهای عروقی محسوب می شود بالا رود. بررسی وضع تغذیه این افراد نشان داد که بیش از ۵۰ درصد جمعیت بیشتر از ۷۵گرم چربی در روز مصرف می کند که دو سوم آن از نوع اشباع است. مقدار کلسترول دریافتی در ۹۰ درصد جمعیت در محدوده مقدار توصیه شده که ۳۰۰ میلی گرم است می‌باشد. از لحاظ آماری ارتباط معنی داری بین چربیهای دریافتی و کلسترول سرم مشاهده نگردید. از این مطالعه نتیجه گرفته شد که هیپرکلسترولمی در کمتر از ۱۰ درصد جمعیت مشاهده میشود ولی کمبود کلسترول HDL بسیار قابل توجه بوده و باید بعنوان یک عامل خطر مهم در جمعیت ایرانی مورد توجه قرار گیرد.
    کلید واژگان
    چربی‌ها / کلسترول / لیپوپروتئین‌های کلسترول اچ دی ال / لیپوپروتئینها کلسترول ال دی ال
    تخصصي

    شماره نشریه
    37
    تاریخ نشر
    2001-04-01
    1380-01-12
    ناشر
    دانشگاه علوم پزشکی گیلان
    سازمان پدید آورنده
    استادیار رشته تغذیه، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی گیلان
    ‌‌انستیو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی کشور

    شاپا
    2008-4048
    2008-4056
    URI
    http://journal.gums.ac.ir/article-1-2094-fa.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/556944

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب