نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorعباسی, معصومهfa_IR
dc.contributor.authorآقاجانی نسب, منیرهfa_IR
dc.contributor.authorعطرکار روشن, زهراfa_IR
dc.contributor.authorحبیبی‌پور, راضیهfa_IR
dc.contributor.authorمحمدقاسمی, فهیمهfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T00:28:41Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T00:28:42Z
dc.date.available1399-08-23T00:28:41Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T00:28:42Z
dc.date.issued2016-07-01en_US
dc.date.issued1395-04-11fa_IR
dc.identifier.citationعباسی, معصومه, آقاجانی نسب, منیره, عطرکار روشن, زهرا, حبیبی‌پور, راضیه, محمدقاسمی, فهیمه. (1395). اثر آنتی‌آپوپتوز و نگهدارنده سرکه بالزامیک بر بافت کبد و پروفایل‌های لیپیدی در موش‌های صحرایی تحت رژیم پرچرب. مجله دانشگاه علوم پزشکی گیلان, 25(98), 89-99.fa_IR
dc.identifier.issn2008-4048
dc.identifier.issn2008-4056
dc.identifier.urihttp://journal.gums.ac.ir/article-1-1219-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/556929
dc.description.abstractچکیده مقدمه: رژیم پرچرب باعث آپوپتوز، استئاتوز و التهاب بافت کبد، افزایش آنزیم‌های کبدی، پراکسیداسیون لیپیدی و رادیکال‌های آزاد می‌شود. سرکه‌ بر مسیر آپوپتوز نقش داشته و می‌تواند باعث کاهش استئاتوز، التهاب و پروفایل‌های لیپیدی شود. سرکه بالزامیک ویژگی گرد‌آوری رادیکال‌های آزاد و غلظت پلی‌فنل بالا را دارد.  هدف: تعیین اثر آنتی‌آپوپتوتیک و محافظتی سرکه بالزامیک بر بافت کبد و پروفایل‌های لیپیدی در موش‌های صحرایی بر رژیم پرچرب. مواد و روش‌ها: در این مطالعه تجربی،24 سر موش صحرایی نر ویستار به 3 گروه (8n=)، کنترل، رژیم پرچرب و رژیم پرچرب + سرکه بالزامیک تقسیم شدند. گروه کنترل روزانه 6/16% کیلوکالری و دو گروه دیگر غذای چرب محتوی روغن کانولا دارای 6/51% کیلوکالری مصرف می‌کردند. پس از 4 ماه، گروه 3 افزون بر غذای دریافتی به مدت 6 هفته روزانه mg/kg 51/0 سرکه بالزامیک به صورت خوراکی در آب دریافت می‌کرد. در پایان دوره، خونگیری و نمونه‌برداری از بافت کبد انجام شد. میزان سرمی آنزیم‌های کبدی و پروفایل لیپیدی به روش فتومتری اندازه‌گیری و بررسی آپوپتوز به روش تانل انجام شد. استئاتوز، التهاب و فیبروز با رنگ آمیزی هماتوکسیلین-ائوزین و تری‌کروم مالوری بررسی شد. آنالیز آماری به روش واریانس یک طرفه و آزمون توکی انجام و مقادیر 05/0p< معنی‌دار تلقی شد. نتایج: سرکه باعث کاهش معنی‌داری در آپوپتوز، استئاتوز، التهاب بافت و فیبروز ورید مرکزی کبد شد (05/0p<). میزان تری‌گلیسرید در گروه تحت درمان با سرکه به‌صورت معنی‌دار کاهش یافت (001/0p<) اما تفاوت معنی‌داری در سطح سرمی LDL و کلسترول بین گروه رژیم پرچرب و سرکه بالزامیک دیده نشد. سطح سرمی HDL در گروه تحت درمان با سرکه نسبت به گروه رژیم پرچرب افزایش معنی‌دار نشان داد(05/0p<). سرکه تفاوت معنی‌داری در سطح آنزیم‌های کبدی ایجاد نکرد نتیجه‌گیری: استفاده روزانه سرکه بالزامیک در رت‌های بر رژیم پرچرب به مدت 6 هفته، اثر محافظتی بر بافت کبد دارد و می‌تواند باعث افزایش سرمی HDL، کاهش تری گلیسرید، آپوپتوز و استئاتوز بافت کبد شود اما بر میزان آنزیم‌های کبدی موش‌های صحرایی اثر نداردfa_IR
dc.format.extent635
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی گیلانfa_IR
dc.relation.ispartofمجله دانشگاه علوم پزشکی گیلانfa_IR
dc.relation.ispartofJournal of Guilan University of Medical Sciencesen_US
dc.subjectآنتی اکسیدان‌هاfa_IR
dc.subject(سرکه بالزامیک)fa_IR
dc.subject(سرکه خرما)fa_IR
dc.subject(سرکه سیب)fa_IR
dc.subjectکبد چربfa_IR
dc.subjectموش صحراییfa_IR
dc.subjectتخصصيfa_IR
dc.titleاثر آنتی‌آپوپتوز و نگهدارنده سرکه بالزامیک بر بافت کبد و پروفایل‌های لیپیدی در موش‌های صحرایی تحت رژیم پرچربfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.contributor.departmentمرکز تحقیقات دانشجوئی، دانشگاه علوم پزشکی گیلان، رشت، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه بیوشیمی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی گیلان، رشت، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه پزشکی اجتماعی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی گیلان، رشت، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentآزمایشگاه بیوشیمی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی گیلان، رشت، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentمرکز تحقیقات سلولی و مولکولی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی گیلان، رشت، ایرانfa_IR
dc.citation.volume25
dc.citation.issue98
dc.citation.spage89
dc.citation.epage99


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد