• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله دانشگاه علوم پزشکی گیلان
    • دوره 25, شماره 98
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله دانشگاه علوم پزشکی گیلان
    • دوره 25, شماره 98
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    اثر آنتی‌آپوپتوز و نگهدارنده سرکه بالزامیک بر بافت کبد و پروفایل‌های لیپیدی در موش‌های صحرایی تحت رژیم پرچرب

    (ندگان)پدیدآور
    عباسی, معصومهآقاجانی نسب, منیرهعطرکار روشن, زهراحبیبی‌پور, راضیهمحمدقاسمی, فهیمه
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    635.3کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    پژوهشي
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    چکیده مقدمه: رژیم پرچرب باعث آپوپتوز، استئاتوز و التهاب بافت کبد، افزایش آنزیم‌های کبدی، پراکسیداسیون لیپیدی و رادیکال‌های آزاد می‌شود. سرکه‌ بر مسیر آپوپتوز نقش داشته و می‌تواند باعث کاهش استئاتوز، التهاب و پروفایل‌های لیپیدی شود. سرکه بالزامیک ویژگی گرد‌آوری رادیکال‌های آزاد و غلظت پلی‌فنل بالا را دارد.  هدف: تعیین اثر آنتی‌آپوپتوتیک و محافظتی سرکه بالزامیک بر بافت کبد و پروفایل‌های لیپیدی در موش‌های صحرایی بر رژیم پرچرب. مواد و روش‌ها: در این مطالعه تجربی،24 سر موش صحرایی نر ویستار به 3 گروه (8n=)، کنترل، رژیم پرچرب و رژیم پرچرب + سرکه بالزامیک تقسیم شدند. گروه کنترل روزانه 6/16% کیلوکالری و دو گروه دیگر غذای چرب محتوی روغن کانولا دارای 6/51% کیلوکالری مصرف می‌کردند. پس از 4 ماه، گروه 3 افزون بر غذای دریافتی به مدت 6 هفته روزانه mg/kg 51/0 سرکه بالزامیک به صورت خوراکی در آب دریافت می‌کرد. در پایان دوره، خونگیری و نمونه‌برداری از بافت کبد انجام شد. میزان سرمی آنزیم‌های کبدی و پروفایل لیپیدی به روش فتومتری اندازه‌گیری و بررسی آپوپتوز به روش تانل انجام شد. استئاتوز، التهاب و فیبروز با رنگ آمیزی هماتوکسیلین-ائوزین و تری‌کروم مالوری بررسی شد. آنالیز آماری به روش واریانس یک طرفه و آزمون توکی انجام و مقادیر 05/0p
    کلید واژگان
    آنتی اکسیدان‌ها
    (سرکه بالزامیک)
    (سرکه خرما)
    (سرکه سیب)
    کبد چرب
    موش صحرایی
    تخصصي

    شماره نشریه
    98
    تاریخ نشر
    2016-07-01
    1395-04-11
    ناشر
    دانشگاه علوم پزشکی گیلان
    سازمان پدید آورنده
    مرکز تحقیقات دانشجوئی، دانشگاه علوم پزشکی گیلان، رشت، ایران
    گروه بیوشیمی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی گیلان، رشت، ایران
    گروه پزشکی اجتماعی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی گیلان، رشت، ایران
    آزمایشگاه بیوشیمی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی گیلان، رشت، ایران
    مرکز تحقیقات سلولی و مولکولی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی گیلان، رشت، ایران

    شاپا
    2008-4048
    2008-4056
    URI
    http://journal.gums.ac.ir/article-1-1219-fa.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/556929

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب