اثر آنتیآپوپتوز و نگهدارنده سرکه بالزامیک بر بافت کبد و پروفایلهای لیپیدی در موشهای صحرایی تحت رژیم پرچرب
(ندگان)پدیدآور
عباسی, معصومهآقاجانی نسب, منیرهعطرکار روشن, زهراحبیبیپور, راضیهمحمدقاسمی, فهیمهنوع مدرک
Textپژوهشي
زبان مدرک
فارسیچکیده
چکیده
مقدمه: رژیم پرچرب باعث آپوپتوز، استئاتوز و التهاب بافت کبد، افزایش آنزیمهای کبدی، پراکسیداسیون لیپیدی و رادیکالهای آزاد میشود. سرکه بر مسیر آپوپتوز نقش داشته و میتواند باعث کاهش استئاتوز، التهاب و پروفایلهای لیپیدی شود. سرکه بالزامیک ویژگی گردآوری رادیکالهای آزاد و غلظت پلیفنل بالا را دارد.
هدف: تعیین اثر آنتیآپوپتوتیک و محافظتی سرکه بالزامیک بر بافت کبد و پروفایلهای لیپیدی در موشهای صحرایی بر رژیم پرچرب.
مواد و روشها: در این مطالعه تجربی،24 سر موش صحرایی نر ویستار به 3 گروه (8n=)، کنترل، رژیم پرچرب و رژیم پرچرب + سرکه بالزامیک تقسیم شدند. گروه کنترل روزانه 6/16% کیلوکالری و دو گروه دیگر غذای چرب محتوی روغن کانولا دارای 6/51% کیلوکالری مصرف میکردند. پس از 4 ماه، گروه 3 افزون بر غذای دریافتی به مدت 6 هفته روزانه mg/kg 51/0 سرکه بالزامیک به صورت خوراکی در آب دریافت میکرد. در پایان دوره، خونگیری و نمونهبرداری از بافت کبد انجام شد. میزان سرمی آنزیمهای کبدی و پروفایل لیپیدی به روش فتومتری اندازهگیری و بررسی آپوپتوز به روش تانل انجام شد. استئاتوز، التهاب و فیبروز با رنگ آمیزی هماتوکسیلین-ائوزین و تریکروم مالوری بررسی شد. آنالیز آماری به روش واریانس یک طرفه و آزمون توکی انجام و مقادیر 05/0p
کلید واژگان
آنتی اکسیدانها(سرکه بالزامیک)
(سرکه خرما)
(سرکه سیب)
کبد چرب
موش صحرایی
تخصصي
شماره نشریه
98تاریخ نشر
2016-07-011395-04-11
ناشر
دانشگاه علوم پزشکی گیلانسازمان پدید آورنده
مرکز تحقیقات دانشجوئی، دانشگاه علوم پزشکی گیلان، رشت، ایرانگروه بیوشیمی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی گیلان، رشت، ایران
گروه پزشکی اجتماعی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی گیلان، رشت، ایران
آزمایشگاه بیوشیمی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی گیلان، رشت، ایران
مرکز تحقیقات سلولی و مولکولی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی گیلان، رشت، ایران
شاپا
2008-40482008-4056




