| dc.contributor.author | فروحی, عنایت | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-08-23T00:24:46Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-11-13T00:24:46Z | |
| dc.date.available | 1399-08-23T00:24:46Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-11-13T00:24:46Z | |
| dc.date.issued | 2008-04-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1387-01-13 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | فروحی, عنایت. (1387). درجهبندی اسیدهای آمینه از نقطه نظر میزان آبگریزی آنها. مجله دانشگاه علوم پزشکی گیلان, 17(65), 117-127. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2008-4048 | |
| dc.identifier.issn | 2008-4056 | |
| dc.identifier.uri | http://journal.gums.ac.ir/article-1-335-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/556695 | |
| dc.description.abstract | چکیده
مقدمه: آبگریزی ملکولها عامل محرّک بسیاری از آثار و پدیدهها در سیستمهای بیولوژیکی است. تاکنون تعداد زیادی درجهبندی آبگریزی برای اسیدهای آمینه پیشنهاد شدهاست. از این درجهبندیها برای پیشبینی توپولژی پروتئینها استفاده میشود.
هدف: در کار حاضر با توجه به بعضی ملاحظات نظری درجهبندی جدیدی برای آبگریزی اسیدهای آمینه ساخته میشود
مواد و روشها: با این فرضکه آبگریزی اسیدهای آمینه به عنوان جزئی از یک زنجیرهی پلیپپتیدی بستگی به سطح جانبی ملکول و محتوای الکترونگاتیویتهی آن دارد، رابطهای که آبگریزی را به سطح جانبی ملکول اسید آمینه و تعداد اتمهای اکسیژن و نیتروژن والکترونگاتیویتهی اکسیژن و نیتروژندر ملکول اسید آمینه مربوط میسازد پیشنهاد شد و از روی آن اسیدهای آمینه از نقطه نظر آبگریزیدرجه بندی شدند. بهوسیله این درجهبندی با استفاده از روش متوسطگیری با پنجرهی لغزنده، منحنی آبگریزی گیرنده Mel1a ملاتونین انسان و پروتئین پرایون (عامل جنون گاوی) رسم شد. به کمک اینمنحنیها ساختمان داخل غشایی گیرنده Mel1a ملاتونین و هستهی آبگریز پروتئین پرایون معلوم و با نتایج موجود در مراجع مقایسه شد.
نتایج: درجهبندی پیشنهاد شده در این کار با درجهبندی پیشنهاد شده توسط Engelman و همکارانش مطابقت دارد. ساختمان پیشبینی شده در این مقاله برای قسمت داخل غشاییگیرنده Mel1a ملاتونین انسان و هستهی آب گریز پروتئین پرایون با آنچه در منابع مربوط است مطابقت بسیار دارد.
نتیجهگیری: از درجهبندی پیشنهاد شده میتوان برای پیش بینی توپوگرافی پروتئینهای غشایی و پروتئینهای تودهای شکل استفاده کرد. | fa_IR |
| dc.format.extent | 3533 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه علوم پزشکی گیلان | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | مجله دانشگاه علوم پزشکی گیلان | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Journal of Guilan University of Medical Sciences | en_US |
| dc.subject | آبگریزی | fa_IR |
| dc.subject | اسیدهای آمینه | fa_IR |
| dc.subject | پریونها | fa_IR |
| dc.subject | گیرندهی ملاتونین | fa_IR |
| dc.subject | تخصصي | fa_IR |
| dc.title | درجهبندی اسیدهای آمینه از نقطه نظر میزان آبگریزی آنها | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | پژوهشي | fa_IR |
| dc.citation.volume | 17 | |
| dc.citation.issue | 65 | |
| dc.citation.spage | 117 | |
| dc.citation.epage | 127 | |