درجهبندی اسیدهای آمینه از نقطه نظر میزان آبگریزی آنها
(ندگان)پدیدآور
فروحی, عنایتنوع مدرک
Textپژوهشي
زبان مدرک
فارسیچکیده
چکیده
مقدمه: آبگریزی ملکولها عامل محرّک بسیاری از آثار و پدیدهها در سیستمهای بیولوژیکی است. تاکنون تعداد زیادی درجهبندی آبگریزی برای اسیدهای آمینه پیشنهاد شدهاست. از این درجهبندیها برای پیشبینی توپولژی پروتئینها استفاده میشود.
هدف: در کار حاضر با توجه به بعضی ملاحظات نظری درجهبندی جدیدی برای آبگریزی اسیدهای آمینه ساخته میشود
مواد و روشها: با این فرضکه آبگریزی اسیدهای آمینه به عنوان جزئی از یک زنجیرهی پلیپپتیدی بستگی به سطح جانبی ملکول و محتوای الکترونگاتیویتهی آن دارد، رابطهای که آبگریزی را به سطح جانبی ملکول اسید آمینه و تعداد اتمهای اکسیژن و نیتروژن والکترونگاتیویتهی اکسیژن و نیتروژندر ملکول اسید آمینه مربوط میسازد پیشنهاد شد و از روی آن اسیدهای آمینه از نقطه نظر آبگریزیدرجه بندی شدند. بهوسیله این درجهبندی با استفاده از روش متوسطگیری با پنجرهی لغزنده، منحنی آبگریزی گیرنده Mel1a ملاتونین انسان و پروتئین پرایون (عامل جنون گاوی) رسم شد. به کمک اینمنحنیها ساختمان داخل غشایی گیرنده Mel1a ملاتونین و هستهی آبگریز پروتئین پرایون معلوم و با نتایج موجود در مراجع مقایسه شد.
نتایج: درجهبندی پیشنهاد شده در این کار با درجهبندی پیشنهاد شده توسط Engelman و همکارانش مطابقت دارد. ساختمان پیشبینی شده در این مقاله برای قسمت داخل غشاییگیرنده Mel1a ملاتونین انسان و هستهی آب گریز پروتئین پرایون با آنچه در منابع مربوط است مطابقت بسیار دارد.
نتیجهگیری: از درجهبندی پیشنهاد شده میتوان برای پیش بینی توپوگرافی پروتئینهای غشایی و پروتئینهای تودهای شکل استفاده کرد.
کلید واژگان
آبگریزیاسیدهای آمینه
پریونها
گیرندهی ملاتونین
تخصصي
شماره نشریه
65تاریخ نشر
2008-04-011387-01-13
ناشر
دانشگاه علوم پزشکی گیلانشاپا
2008-40482008-4056




