| dc.contributor.author | ماشین چی, شیده | fa_IR |
| dc.contributor.author | ماشینچی, شیوا | fa_IR |
| dc.contributor.author | عارف حسینی, سیدرفیع | fa_IR |
| dc.contributor.author | ابراهیمی ممقانی, مهرانگیز | fa_IR |
| dc.contributor.author | یوسف زاده چابک, شاهرخ | fa_IR |
| dc.contributor.author | صابری, عالیا | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-08-23T00:23:58Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-11-13T00:23:59Z | |
| dc.date.available | 1399-08-23T00:23:58Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-11-13T00:23:59Z | |
| dc.date.issued | 2012-11-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1391-08-11 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | ماشین چی, شیده, ماشینچی, شیوا, عارف حسینی, سیدرفیع, ابراهیمی ممقانی, مهرانگیز, یوسف زاده چابک, شاهرخ, صابری, عالیا. (1391). الگوی مصرف غذا ومکملهای غذایی در بیماران دچار اسکلروز مولتیپل (MS) پیش و پس از تشخیص و نگرش آنان به نقش این متغیرها در روند بیماری. مجله دانشگاه علوم پزشکی گیلان, 21(84), 1-14. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2008-4048 | |
| dc.identifier.issn | 2008-4056 | |
| dc.identifier.uri | http://journal.gums.ac.ir/article-1-50-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/556645 | |
| dc.description.abstract | مقدمه: اسکلروز مولتیپل(MS) یکی از بیماریهای ماده سفید دستگاه عصبی مرکزی با شیوع متغیر در مناطق مختلف است. با توجه به متفاوتبودن عادتهای غذایی در مناطق و فرهنگهای گوناگون، پژوهشها نقش احتمالی تغذیه را به عنوان یکی از عوامل خطر در سبب شناسی و کنترلMS پیشنهاد کردهاند. هدف: تعیین الگوی غذایی قبل و بعد از تشخیص MS و نگرش نسبت به تاثیر آن بر روند بیماری مواد و روشها: دراین مطالعه مقطعی، 166 بیمار دچار MS که در سالهای 1384 و 1385 به انجمن MS تبریز مراجعه کردهبودند با پرسشنامه پیش آزمون شده شامل سه بخش حاوی پرسشهای مربوط به اطلاعات فردی، عادتهای غذایی پیش و پس از تشخیص بیماری، تغییر وزن و اشتها و همچنین تغییر الگوی غذایی پس از بیماری و علت آن، ارزیابی و دادهها با آزمونهای آماری t-student و کایدو توسط نرمافزار spss16 آنالیز شد. نتایج: در این مطالعه افراد شامل 122 زن و 44 مرد با میانگین سنی 21/9±97/31 سالگی و میانگین سن تشخیص بیماری 84/8±33/28 سال بود. 8/79% افراد بعد از تشخیص بیماری درالگوی غذایی خود تغییری ایجاد نکردهبودند که در 80% موارد، توجهنکردن به تأثیر احتمالی مواد غذایی بر علائم بیماری، علت اصلی آن بوده است. تغییر در مصرف انواع روغنها پس از بیماری معنیدار و در نیمی از موارد به دلیل تقلیل علائم بیماری بود. همچنین، افزایش معنیداری در مصرف مکملها و روغن ماهی و کاهش معناداری در تمایل به مصرف تخم مرغ، قند و شکر و ترشی نیز پس از بیماری وجود داشت. بیماران بهترتیب میوه، شیر، زیتون و روغن زیتون، سبزی، ماهی و آجیل را بهبوددهنده علائم و ترشی، غذاهای تند، شیرینی، غذاهای سرخ شده و آماده و گوشت قرمز را تشدیدکننده علائم بیماری مطرح کردند. نتیجهگیری: از دیدگاه بیماران رژیمهای غذائی و مکملها تا حدودی بر علائم بیماری MS موثرند. | fa_IR |
| dc.format.extent | 240 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه علوم پزشکی گیلان | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | مجله دانشگاه علوم پزشکی گیلان | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Journal of Guilan University of Medical Sciences | en_US |
| dc.subject | اشتها | fa_IR |
| dc.subject | ام اس | fa_IR |
| dc.subject | رژیم غذایی | fa_IR |
| dc.subject | مکمل غذایی | fa_IR |
| dc.subject | تخصصي | fa_IR |
| dc.title | الگوی مصرف غذا ومکملهای غذایی در بیماران دچار اسکلروز مولتیپل (MS) پیش و پس از تشخیص و نگرش آنان به نقش این متغیرها در روند بیماری | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | پژوهشي | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه علوم پزشکی گیلان | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه علوم پزشکی گیلان | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه علوم پزشکی تبریز | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه علوم پزشکی تبریز | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه علوم پزشکی گیلان | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه علوم پزشکی گیلان | fa_IR |
| dc.citation.volume | 21 | |
| dc.citation.issue | 84 | |
| dc.citation.spage | 1 | |
| dc.citation.epage | 14 | |