نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorماشین چی, شیدهfa_IR
dc.contributor.authorماشینچی, شیواfa_IR
dc.contributor.authorعارف حسینی, سیدرفیعfa_IR
dc.contributor.authorابراهیمی ممقانی, مهرانگیزfa_IR
dc.contributor.authorیوسف زاده چابک, شاهرخfa_IR
dc.contributor.authorصابری, عالیاfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T00:23:58Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T00:23:59Z
dc.date.available1399-08-23T00:23:58Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T00:23:59Z
dc.date.issued2012-11-01en_US
dc.date.issued1391-08-11fa_IR
dc.identifier.citationماشین چی, شیده, ماشینچی, شیوا, عارف حسینی, سیدرفیع, ابراهیمی ممقانی, مهرانگیز, یوسف زاده چابک, شاهرخ, صابری, عالیا. (1391). الگوی مصرف غذا ومکملهای غذایی در بیماران دچار اسکلروز مولتیپل (MS) پیش و پس از تشخیص و نگرش آنان به نقش این متغیرها در روند بیماری. مجله دانشگاه علوم پزشکی گیلان, 21(84), 1-14.fa_IR
dc.identifier.issn2008-4048
dc.identifier.issn2008-4056
dc.identifier.urihttp://journal.gums.ac.ir/article-1-50-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/556645
dc.description.abstractمقدمه: اسکلروز مولتیپل(MS) یکی از بیماریهای ماده سفید دستگاه عصبی مرکزی با شیوع متغیر در مناطق مختلف است. با توجه به متفاوتبودن عادتهای غذایی در مناطق و فرهنگهای گوناگون، پژوهشها نقش احتمالی تغذیه را به عنوان یکی از عوامل خطر در سبب شناسی و کنترلMS پیشنهاد کردهاند. هدف: تعیین الگوی غذایی قبل و بعد از تشخیص MS و نگرش نسبت به تاثیر آن بر روند بیماری مواد و روشها: دراین مطالعه مقطعی، 166 بیمار دچار MS که در سالهای 1384 و 1385 به انجمن MS تبریز مراجعه کردهبودند با پرسشنامه پیش آزمون شده شامل سه بخش حاوی پرسشهای مربوط به اطلاعات فردی، عادتهای غذایی پیش و پس از تشخیص بیماری، تغییر وزن و اشتها و همچنین تغییر الگوی غذایی پس از بیماری و علت آن، ارزیابی و دادهها با آزمونهای آماری t‏-student و کایدو توسط نرمافزار spss16 آنالیز شد. نتایج: در این مطالعه افراد شامل 122 زن و 44 مرد با میانگین سنی 21/9±97/31 سالگی و میانگین سن تشخیص بیماری 84/8±33/28 سال بود. 8/79% افراد بعد از تشخیص بیماری درالگوی غذایی خود تغییری ایجاد نکردهبودند که در 80% موارد، توجهنکردن به تأثیر احتمالی مواد غذایی بر علائم بیماری، علت اصلی آن بوده است. تغییر در مصرف انواع روغنها پس از بیماری معنیدار و در نیمی از موارد به دلیل تقلیل علائم بیماری بود. همچنین، افزایش معنیداری در مصرف مکملها و روغن ماهی و کاهش معناداری در تمایل به مصرف تخم مرغ، قند و شکر و ترشی نیز پس از بیماری وجود داشت. بیماران بهترتیب میوه، شیر، زیتون و روغن زیتون، سبزی، ماهی و آجیل را بهبوددهنده علائم و ترشی، غذاهای تند، شیرینی، غذاهای سرخ شده و آماده و گوشت قرمز را تشدیدکننده علائم بیماری مطرح کردند. نتیجهگیری: از دیدگاه بیماران رژیمهای غذائی و مکملها تا حدودی بر علائم بیماری MS موثرند.fa_IR
dc.format.extent240
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی گیلانfa_IR
dc.relation.ispartofمجله دانشگاه علوم پزشکی گیلانfa_IR
dc.relation.ispartofJournal of Guilan University of Medical Sciencesen_US
dc.subjectاشتهاfa_IR
dc.subjectام اسfa_IR
dc.subjectرژیم غذاییfa_IR
dc.subjectمکمل غذاییfa_IR
dc.subjectتخصصيfa_IR
dc.titleالگوی مصرف غذا ومکملهای غذایی در بیماران دچار اسکلروز مولتیپل (MS) پیش و پس از تشخیص و نگرش آنان به نقش این متغیرها در روند بیماریfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم پزشکی گیلانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم پزشکی گیلانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم پزشکی تبریزfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم پزشکی تبریزfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم پزشکی گیلانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم پزشکی گیلانfa_IR
dc.citation.volume21
dc.citation.issue84
dc.citation.spage1
dc.citation.epage14


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد