• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله دانشگاه علوم پزشکی گیلان
    • دوره 21, شماره 84
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله دانشگاه علوم پزشکی گیلان
    • دوره 21, شماره 84
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    الگوی مصرف غذا ومکملهای غذایی در بیماران دچار اسکلروز مولتیپل (MS) پیش و پس از تشخیص و نگرش آنان به نقش این متغیرها در روند بیماری

    (ندگان)پدیدآور
    ماشین چی, شیدهماشینچی, شیواعارف حسینی, سیدرفیعابراهیمی ممقانی, مهرانگیزیوسف زاده چابک, شاهرخصابری, عالیا
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    240.7کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    پژوهشي
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    مقدمه: اسکلروز مولتیپل(MS) یکی از بیماریهای ماده سفید دستگاه عصبی مرکزی با شیوع متغیر در مناطق مختلف است. با توجه به متفاوتبودن عادتهای غذایی در مناطق و فرهنگهای گوناگون، پژوهشها نقش احتمالی تغذیه را به عنوان یکی از عوامل خطر در سبب شناسی و کنترلMS پیشنهاد کردهاند. هدف: تعیین الگوی غذایی قبل و بعد از تشخیص MS و نگرش نسبت به تاثیر آن بر روند بیماری مواد و روشها: دراین مطالعه مقطعی، 166 بیمار دچار MS که در سالهای 1384 و 1385 به انجمن MS تبریز مراجعه کردهبودند با پرسشنامه پیش آزمون شده شامل سه بخش حاوی پرسشهای مربوط به اطلاعات فردی، عادتهای غذایی پیش و پس از تشخیص بیماری، تغییر وزن و اشتها و همچنین تغییر الگوی غذایی پس از بیماری و علت آن، ارزیابی و دادهها با آزمونهای آماری t‏-student و کایدو توسط نرمافزار spss16 آنالیز شد. نتایج: در این مطالعه افراد شامل 122 زن و 44 مرد با میانگین سنی 21/9±97/31 سالگی و میانگین سن تشخیص بیماری 84/8±33/28 سال بود. 8/79% افراد بعد از تشخیص بیماری درالگوی غذایی خود تغییری ایجاد نکردهبودند که در 80% موارد، توجهنکردن به تأثیر احتمالی مواد غذایی بر علائم بیماری، علت اصلی آن بوده است. تغییر در مصرف انواع روغنها پس از بیماری معنیدار و در نیمی از موارد به دلیل تقلیل علائم بیماری بود. همچنین، افزایش معنیداری در مصرف مکملها و روغن ماهی و کاهش معناداری در تمایل به مصرف تخم مرغ، قند و شکر و ترشی نیز پس از بیماری وجود داشت. بیماران بهترتیب میوه، شیر، زیتون و روغن زیتون، سبزی، ماهی و آجیل را بهبوددهنده علائم و ترشی، غذاهای تند، شیرینی، غذاهای سرخ شده و آماده و گوشت قرمز را تشدیدکننده علائم بیماری مطرح کردند. نتیجهگیری: از دیدگاه بیماران رژیمهای غذائی و مکملها تا حدودی بر علائم بیماری MS موثرند.
    کلید واژگان
    اشتها
    ام اس
    رژیم غذایی
    مکمل غذایی
    تخصصي

    شماره نشریه
    84
    تاریخ نشر
    2012-11-01
    1391-08-11
    ناشر
    دانشگاه علوم پزشکی گیلان
    سازمان پدید آورنده
    دانشگاه علوم پزشکی گیلان
    دانشگاه علوم پزشکی گیلان
    دانشگاه علوم پزشکی تبریز
    دانشگاه علوم پزشکی تبریز
    دانشگاه علوم پزشکی گیلان
    دانشگاه علوم پزشکی گیلان

    شاپا
    2008-4048
    2008-4056
    URI
    http://journal.gums.ac.ir/article-1-50-fa.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/556645

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب