نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorانصاری, دکتر شمس الدینfa_IR
dc.contributor.authorربابی, دکتر علیfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T00:21:28Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T00:21:29Z
dc.date.available1399-08-23T00:21:28Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T00:21:29Z
dc.date.issued1998-09-01en_US
dc.date.issued1377-06-10fa_IR
dc.identifier.citationانصاری, دکتر شمس الدین, ربابی, دکتر علی. (1377). بررسی تأثیر رژیمهای غذایی غنی از منیزیم بر روی غلظت خونی کلسترول و تری‌گلیسرید در خرگوش. مجله دانشگاه علوم پزشکی گیلان, 7(27), 35-40.fa_IR
dc.identifier.issn2008-4048
dc.identifier.issn2008-4056
dc.identifier.urihttp://journal.gums.ac.ir/article-1-1835-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/556501
dc.description.abstractچکیده بیماریهای عروق قلب، شایعترین علت مرگ و میر در اغلب کشورهای توسعه یافته است. در ایران نیز، بیماریهای دستگاه گردش خون بالاترین میزان از موارد مرگ و میر را به خود اختصاص داده‌اند. یافته‌های مطالعات قلبی فرامینگهام و دیگر مراکز مطالعاتی بزرگ جهان، عوارض سوء بالا بودن کلسترول تام و همچنین لیپوپروتئین‌های با دانسیته پایین در ایجاد بیماریهای عروق کرونر و تاثیر محافظت کنندگی لیپوپروتئینهای با دانسیته بالا را نشان داده‌اند. - تأثیر رژیم غذایی و ارتباط آن با بروز بیماریهای متابولیکی سالهاست که مورد تأیید مجامع علمی است. اولین اقدام در درمان افزایش کلسترول خون تنظیم رژیم غذایی مناسب می‌باشد. بدین جهت مطالعه، تأثیر رژیمهای غذایی غنی از منیزیم بر روی انواع کلسترول مورد بررسی قرار گرفت. بدین قرار که ۴۰ رأس خرگوش در ۴ گروه ده‌تایی دسته‌بندی شدند. و بشرح زیر تغذیه می‌گردیدند گروه یک غذای معمولی، گروه ۲ غذای معمولی باضافه 17/‌0‌% هیدروکسید منیزیم، گروه ۳ غذای معمولی همراه ۲% کلسترول و گروه ۴ غذای معمولی باضافه ۲% کلسترول و 17/‌0‌% هیدروکسید منیزیم. سطح لیپیدهای خون خرگوش در شروع آزمایش، بعد از ۴ هفته و بعد از ۸ هفته اندازه‌گیری شد. نتایج بدست آمده با روش آنالیز واریانس: تجزیه و تحلیلی گردید که بدین قرار می‌باشند. منیزیم سطح کلسترول تام و LDL کلسترول را در خرگوش‌هایی که مقادیر بالای کلسترول را دریافت می‌کردند، بصورت بارزی کاهش داده (‌05/0‌>P‌‌) ولی این کاهش در خرگوشهایی که غذای معمولی دریافت می‌کردند، معنی‌دار نبود. منیزیم در هر دو گروه، دریافت کننده کلسترول بالا و یا غذای معمولی، مقدار تری‌گلیسرید را بنحو بارزی کاهش و مقدار HDL کلسترول را افزایش داد (‌05/0>P‌‌) اهمیت HDL کلسترول در محافظت قلب و عروق و تأثیر مشاهده شده منیزیم بر روی آن لزوم تحقیقات بیشتری در مدلهای حیوانی و امکان تعمیم رژیمهای غنی از منیزیم به انسان را ایجاب می‌کند.fa_IR
dc.format.extent9402
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی گیلانfa_IR
dc.relation.ispartofمجله دانشگاه علوم پزشکی گیلانfa_IR
dc.relation.ispartofJournal of Guilan University of Medical Sciencesen_US
dc.subjectتری‌گلیسرید‌/ رژیم غذایی‌/ کلسترول‌/ منیزیمfa_IR
dc.subjectتخصصيfa_IR
dc.titleبررسی تأثیر رژیمهای غذایی غنی از منیزیم بر روی غلظت خونی کلسترول و تری‌گلیسرید در خرگوشfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.contributor.departmentدانشیار رشته تغذیه دانشکده پیراپزشکی - دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی اهواز ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدارو ساز - بیرجندfa_IR
dc.citation.volume7
dc.citation.issue27
dc.citation.spage35
dc.citation.epage40


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد