• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله دانشگاه علوم پزشکی گیلان
    • دوره 7, شماره 27
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله دانشگاه علوم پزشکی گیلان
    • دوره 7, شماره 27
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    بررسی تأثیر رژیمهای غذایی غنی از منیزیم بر روی غلظت خونی کلسترول و تری‌گلیسرید در خرگوش

    (ندگان)پدیدآور
    انصاری, دکتر شمس الدینربابی, دکتر علی
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    9.182 مگابایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    پژوهشي
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    چکیده بیماریهای عروق قلب، شایعترین علت مرگ و میر در اغلب کشورهای توسعه یافته است. در ایران نیز، بیماریهای دستگاه گردش خون بالاترین میزان از موارد مرگ و میر را به خود اختصاص داده‌اند. یافته‌های مطالعات قلبی فرامینگهام و دیگر مراکز مطالعاتی بزرگ جهان، عوارض سوء بالا بودن کلسترول تام و همچنین لیپوپروتئین‌های با دانسیته پایین در ایجاد بیماریهای عروق کرونر و تاثیر محافظت کنندگی لیپوپروتئینهای با دانسیته بالا را نشان داده‌اند. - تأثیر رژیم غذایی و ارتباط آن با بروز بیماریهای متابولیکی سالهاست که مورد تأیید مجامع علمی است. اولین اقدام در درمان افزایش کلسترول خون تنظیم رژیم غذایی مناسب می‌باشد. بدین جهت مطالعه، تأثیر رژیمهای غذایی غنی از منیزیم بر روی انواع کلسترول مورد بررسی قرار گرفت. بدین قرار که ۴۰ رأس خرگوش در ۴ گروه ده‌تایی دسته‌بندی شدند. و بشرح زیر تغذیه می‌گردیدند گروه یک غذای معمولی، گروه ۲ غذای معمولی باضافه 17/‌0‌% هیدروکسید منیزیم، گروه ۳ غذای معمولی همراه ۲% کلسترول و گروه ۴ غذای معمولی باضافه ۲% کلسترول و 17/‌0‌% هیدروکسید منیزیم. سطح لیپیدهای خون خرگوش در شروع آزمایش، بعد از ۴ هفته و بعد از ۸ هفته اندازه‌گیری شد. نتایج بدست آمده با روش آنالیز واریانس: تجزیه و تحلیلی گردید که بدین قرار می‌باشند. منیزیم سطح کلسترول تام و LDL کلسترول را در خرگوش‌هایی که مقادیر بالای کلسترول را دریافت می‌کردند، بصورت بارزی کاهش داده (‌05/0‌>P‌‌) ولی این کاهش در خرگوشهایی که غذای معمولی دریافت می‌کردند، معنی‌دار نبود. منیزیم در هر دو گروه، دریافت کننده کلسترول بالا و یا غذای معمولی، مقدار تری‌گلیسرید را بنحو بارزی کاهش و مقدار HDL کلسترول را افزایش داد (‌05/0>P‌‌) اهمیت HDL کلسترول در محافظت قلب و عروق و تأثیر مشاهده شده منیزیم بر روی آن لزوم تحقیقات بیشتری در مدلهای حیوانی و امکان تعمیم رژیمهای غنی از منیزیم به انسان را ایجاب می‌کند.
    کلید واژگان
    تری‌گلیسرید‌/ رژیم غذایی‌/ کلسترول‌/ منیزیم
    تخصصي

    شماره نشریه
    27
    تاریخ نشر
    1998-09-01
    1377-06-10
    ناشر
    دانشگاه علوم پزشکی گیلان
    سازمان پدید آورنده
    دانشیار رشته تغذیه دانشکده پیراپزشکی - دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی اهواز ایران
    دارو ساز - بیرجند

    شاپا
    2008-4048
    2008-4056
    URI
    http://journal.gums.ac.ir/article-1-1835-fa.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/556501

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب