نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorموسوی, سیدمهدیfa_IR
dc.contributor.authorعدالتخواه, مهیارfa_IR
dc.contributor.authorصدیقی, آرمانfa_IR
dc.contributor.authorمحتشم امیری, زهراfa_IR
dc.contributor.authorاسدی, سهیلاfa_IR
dc.contributor.authorبینش برهمند, مسعودfa_IR
dc.contributor.authorصدیق کیارودی, ابراهیمfa_IR
dc.contributor.authorرضائی, عبدا...fa_IR
dc.contributor.authorمهدوی, محمدحسینfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T00:20:02Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T00:20:02Z
dc.date.available1399-08-23T00:20:02Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T00:20:02Z
dc.date.issued2007-04-01en_US
dc.date.issued1386-01-12fa_IR
dc.identifier.citationموسوی, سیدمهدی, عدالتخواه, مهیار, صدیقی, آرمان, محتشم امیری, زهرا, اسدی, سهیلا, بینش برهمند, مسعود, صدیق کیارودی, ابراهیم, رضائی, عبدا..., مهدوی, محمدحسین. (1386). گزارش موارد بوتولیسم ناشی ازمصرف اشپل شوردرشهرستان رشت 1384. مجله دانشگاه علوم پزشکی گیلان, 16(61), 60-64.fa_IR
dc.identifier.issn2008-4048
dc.identifier.issn2008-4056
dc.identifier.urihttp://journal.gums.ac.ir/article-1-399-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/556396
dc.description.abstractچکیده مقدمه: بوتولیسم بیماری فلج کننده خطرناکی‌ست که ازسم کلستریدیوم بوتولینوم پدید می‌آید.این باکتری درمحیط بی هوازی،کم نمک وکم شیرین با اسیدیته کم و دمای بالاترازدمای یخچال فعال بوده ،غذاهای خانگی ذخیره شده و همینطورکنسروهای گوشتی محیط مناسب تکثیرآن است. سم باتاثیربرسلسله اعصاب موجب ازکارافتادگی آنها و در نهایت فلج سیستم تنفسی و مرگ می‌شود. بررسی نحوه وروداین سم به سبد غذایی انسان با توجه به احتمال بالای بروزمرگ در مسمومیت باآن اهمیت زیادی دارد. هدف: هدف ازگزارش این موارد, شناسایی منابع اصلی بیماری در گیلان و ارائه روش‌های پیشنهادی برای مقابله با آن است. معرفی موارد: تعداد کل مسمومان 6 نفرباحداقل سن 23 وحداکثر 73 سال با 4 نفرزن و2 نفرمرد بودندکه یکی ازآنهادر ICU بیمارستان رازی فوت شد . تشخیص قطعی با تعیین میزان سم کلستریدیوم بوتولینوم در نمونه غذایی بوده است. نتیجه گیری: غلظت سم کلستریدیوم بوتولینوم در اشپل ماهی کپور شور شده در حدی‌ست که قادرست بسرعت باعث بروز علائم بوتولیسم شود و به‌رغم دسترسی به امکانات پزشکی منجربه مرگ مسمومان شود. لذا آموزش عمومی درخصوص استفاده نکردن ازماهی کپورشورشده ازیک سو و آموزش کادردرمانی از جانب دیگر برای درنظرگرفتن بوتولیسم به عنوان یکی ازتشخیص‌های افتراقی در بیماران و سرانجام نظارت وکنترل دقیق‌تر در نحوه تهیه، نگهداری وتوزیع مواد غذائی بخصوص غذاهای سنتی، در پیشگیری از مسمومیت با این سم مهلک اهمیت بسیاردارد.fa_IR
dc.format.extent130
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی گیلانfa_IR
dc.relation.ispartofمجله دانشگاه علوم پزشکی گیلانfa_IR
dc.relation.ispartofJournal of Guilan University of Medical Sciencesen_US
dc.subjectآلودگی مواد غذاییfa_IR
dc.subjectاشپل شورfa_IR
dc.subjectبوتولیسمfa_IR
dc.subjectفلجfa_IR
dc.subjectکلستریدیوم بوتولینومfa_IR
dc.subjectمسمومیت غذاییfa_IR
dc.subjectتخصصيfa_IR
dc.titleگزارش موارد بوتولیسم ناشی ازمصرف اشپل شوردرشهرستان رشت 1384fa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.citation.volume16
dc.citation.issue61
dc.citation.spage60
dc.citation.epage64


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد