گزارش موارد بوتولیسم ناشی ازمصرف اشپل شوردرشهرستان رشت 1384
| dc.contributor.author | موسوی, سیدمهدی | fa_IR |
| dc.contributor.author | عدالتخواه, مهیار | fa_IR |
| dc.contributor.author | صدیقی, آرمان | fa_IR |
| dc.contributor.author | محتشم امیری, زهرا | fa_IR |
| dc.contributor.author | اسدی, سهیلا | fa_IR |
| dc.contributor.author | بینش برهمند, مسعود | fa_IR |
| dc.contributor.author | صدیق کیارودی, ابراهیم | fa_IR |
| dc.contributor.author | رضائی, عبدا... | fa_IR |
| dc.contributor.author | مهدوی, محمدحسین | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-08-23T00:20:02Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-11-13T00:20:02Z | |
| dc.date.available | 1399-08-23T00:20:02Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-11-13T00:20:02Z | |
| dc.date.issued | 2007-04-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1386-01-12 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | موسوی, سیدمهدی, عدالتخواه, مهیار, صدیقی, آرمان, محتشم امیری, زهرا, اسدی, سهیلا, بینش برهمند, مسعود, صدیق کیارودی, ابراهیم, رضائی, عبدا..., مهدوی, محمدحسین. (1386). گزارش موارد بوتولیسم ناشی ازمصرف اشپل شوردرشهرستان رشت 1384. مجله دانشگاه علوم پزشکی گیلان, 16(61), 60-64. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2008-4048 | |
| dc.identifier.issn | 2008-4056 | |
| dc.identifier.uri | http://journal.gums.ac.ir/article-1-399-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/556396 | |
| dc.description.abstract | چکیده مقدمه: بوتولیسم بیماری فلج کننده خطرناکیست که ازسم کلستریدیوم بوتولینوم پدید میآید.این باکتری درمحیط بی هوازی،کم نمک وکم شیرین با اسیدیته کم و دمای بالاترازدمای یخچال فعال بوده ،غذاهای خانگی ذخیره شده و همینطورکنسروهای گوشتی محیط مناسب تکثیرآن است. سم باتاثیربرسلسله اعصاب موجب ازکارافتادگی آنها و در نهایت فلج سیستم تنفسی و مرگ میشود. بررسی نحوه وروداین سم به سبد غذایی انسان با توجه به احتمال بالای بروزمرگ در مسمومیت باآن اهمیت زیادی دارد. هدف: هدف ازگزارش این موارد, شناسایی منابع اصلی بیماری در گیلان و ارائه روشهای پیشنهادی برای مقابله با آن است. معرفی موارد: تعداد کل مسمومان 6 نفرباحداقل سن 23 وحداکثر 73 سال با 4 نفرزن و2 نفرمرد بودندکه یکی ازآنهادر ICU بیمارستان رازی فوت شد . تشخیص قطعی با تعیین میزان سم کلستریدیوم بوتولینوم در نمونه غذایی بوده است. نتیجه گیری: غلظت سم کلستریدیوم بوتولینوم در اشپل ماهی کپور شور شده در حدیست که قادرست بسرعت باعث بروز علائم بوتولیسم شود و بهرغم دسترسی به امکانات پزشکی منجربه مرگ مسمومان شود. لذا آموزش عمومی درخصوص استفاده نکردن ازماهی کپورشورشده ازیک سو و آموزش کادردرمانی از جانب دیگر برای درنظرگرفتن بوتولیسم به عنوان یکی ازتشخیصهای افتراقی در بیماران و سرانجام نظارت وکنترل دقیقتر در نحوه تهیه، نگهداری وتوزیع مواد غذائی بخصوص غذاهای سنتی، در پیشگیری از مسمومیت با این سم مهلک اهمیت بسیاردارد. | fa_IR |
| dc.format.extent | 130 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه علوم پزشکی گیلان | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | مجله دانشگاه علوم پزشکی گیلان | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Journal of Guilan University of Medical Sciences | en_US |
| dc.subject | آلودگی مواد غذایی | fa_IR |
| dc.subject | اشپل شور | fa_IR |
| dc.subject | بوتولیسم | fa_IR |
| dc.subject | فلج | fa_IR |
| dc.subject | کلستریدیوم بوتولینوم | fa_IR |
| dc.subject | مسمومیت غذایی | fa_IR |
| dc.subject | تخصصي | fa_IR |
| dc.title | گزارش موارد بوتولیسم ناشی ازمصرف اشپل شوردرشهرستان رشت 1384 | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | پژوهشي | fa_IR |
| dc.citation.volume | 16 | |
| dc.citation.issue | 61 | |
| dc.citation.spage | 60 | |
| dc.citation.epage | 64 |




