• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله دانشگاه علوم پزشکی گیلان
    • دوره 16, شماره 61
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله دانشگاه علوم پزشکی گیلان
    • دوره 16, شماره 61
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    گزارش موارد بوتولیسم ناشی ازمصرف اشپل شوردرشهرستان رشت 1384

    (ندگان)پدیدآور
    موسوی, سیدمهدیعدالتخواه, مهیارصدیقی, آرمانمحتشم امیری, زهرااسدی, سهیلابینش برهمند, مسعودصدیق کیارودی, ابراهیمرضائی, عبدا...مهدوی, محمدحسین
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    130.3کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    پژوهشي
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    چکیده مقدمه: بوتولیسم بیماری فلج کننده خطرناکی‌ست که ازسم کلستریدیوم بوتولینوم پدید می‌آید.این باکتری درمحیط بی هوازی،کم نمک وکم شیرین با اسیدیته کم و دمای بالاترازدمای یخچال فعال بوده ،غذاهای خانگی ذخیره شده و همینطورکنسروهای گوشتی محیط مناسب تکثیرآن است. سم باتاثیربرسلسله اعصاب موجب ازکارافتادگی آنها و در نهایت فلج سیستم تنفسی و مرگ می‌شود. بررسی نحوه وروداین سم به سبد غذایی انسان با توجه به احتمال بالای بروزمرگ در مسمومیت باآن اهمیت زیادی دارد. هدف: هدف ازگزارش این موارد, شناسایی منابع اصلی بیماری در گیلان و ارائه روش‌های پیشنهادی برای مقابله با آن است. معرفی موارد: تعداد کل مسمومان 6 نفرباحداقل سن 23 وحداکثر 73 سال با 4 نفرزن و2 نفرمرد بودندکه یکی ازآنهادر ICU بیمارستان رازی فوت شد . تشخیص قطعی با تعیین میزان سم کلستریدیوم بوتولینوم در نمونه غذایی بوده است. نتیجه گیری: غلظت سم کلستریدیوم بوتولینوم در اشپل ماهی کپور شور شده در حدی‌ست که قادرست بسرعت باعث بروز علائم بوتولیسم شود و به‌رغم دسترسی به امکانات پزشکی منجربه مرگ مسمومان شود. لذا آموزش عمومی درخصوص استفاده نکردن ازماهی کپورشورشده ازیک سو و آموزش کادردرمانی از جانب دیگر برای درنظرگرفتن بوتولیسم به عنوان یکی ازتشخیص‌های افتراقی در بیماران و سرانجام نظارت وکنترل دقیق‌تر در نحوه تهیه، نگهداری وتوزیع مواد غذائی بخصوص غذاهای سنتی، در پیشگیری از مسمومیت با این سم مهلک اهمیت بسیاردارد.
    کلید واژگان
    آلودگی مواد غذایی
    اشپل شور
    بوتولیسم
    فلج
    کلستریدیوم بوتولینوم
    مسمومیت غذایی
    تخصصي

    شماره نشریه
    61
    تاریخ نشر
    2007-04-01
    1386-01-12
    ناشر
    دانشگاه علوم پزشکی گیلان

    شاپا
    2008-4048
    2008-4056
    URI
    http://journal.gums.ac.ir/article-1-399-fa.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/556396

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب